Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι σημαντική για εμάς!

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να διαβάσετε την παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (στο εξής «Πολιτική») και να ενημερωθείτε για τον τρόπο με τον οποίο το Hellenic American College ως μη-κερδοσκοπικός, εκπαιδευτικός και πολιτιστικός οργανισμός που εδρεύει στην Αθήνα επί της οδού Mασσαλίας 22, 106 80, Τηλ. 210 36809500, ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (εφεξής καλούμενη «το ΗΑΕC» ή «εμείς» ή «μας»), λειτουργώντας ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας, συλλέγει, αποθηκεύει, χρησιμοποιεί και εν γένει επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα σας όταν επισκέπτεστε, εγγράφεστε ή χρησιμοποιείτε το δικτυακό τόπο www.haec.gr.

Για οποιαδήποτε απορία σας μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

  1. Λίγα λόγια για τον ιστότοπο haec.gr

Ο ιστότοπος www.haec.gr αποτελεί τον διαδικτυακό τόπο του HAEC. Μέσω του ιστοτόπου αποκτάτε πρόσβαση σε εύρος υπηρεσιών που σας παρέχει το HAEC, όπως η πληροφόρηση σχετικά με θέματα σπουδών και θέματα εκδηλώσεων, κράτηση εκδηλώσεων μέσω του www.eventbrite.com, η αποστολή ενημερωτικού/ διαφημιστικού υλικού (newsletter).

  1. Τι είναι τα προσωπικά δεδομένα;

Ο όρος «προσωπικά δεδομένα», αναφέρεται σε πληροφορίες φυσικών προσώπων, όπως ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, ηλεκτρονική διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας, κ.ά., οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσδιορίσουν την ταυτότητα ενός χρήστη ή επισκέπτη του ηλεκτρονικού ιστοτόπου, εφεξής «Προσωπικά Δεδομένα ή Δεδομένα».

  1. Τι είναι η Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων;

Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένωνείναι η συλλογή, καταχώρηση, οργάνωση, αποθήκευση, προσαρμογή, μεταβολή, ανάκτηση, αναζήτηση πληροφοριών, χρήση,  διαβίβαση σε τρίτους, διάδοση, συσχέτιση, συνδυασμός, περιορισμός, διαγραφή και  καταστροφή Προσωπικών Δεδομένων, που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων, σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή σε σύνολα δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

  1. Ποιά Δεδομένα σας συλλέγουμε και για ποιους σκοπούς;

Μπορείτε να επισκέπτεστε τον ιστότοπο μας www.haec.gr χωρίς να παρέχετε Δεδομένα σας. Σε αυτή την περίπτωση, ο διακομιστής Ιστού αυτόματα συλλέγει περιορισμένο αριθμό συγκεκριμένων πληροφοριών απαραίτητων για τη λειτουργία και την αξιολόγηση του ιστότοπου. Αυτές οι πληροφορίες περιλαμβάνουν:

  • τη σελίδα από την οποία συνδέθηκε ο χρήστης
  • την ημερομηνία και την ώρα της αίτησης εμφάνισης σελίδας
  • τη διεύθυνση του Πρωτοκόλλου Ίντερνετ (IP) που χρησιμοποιεί ο υπολογιστής του χρήστη για να λαμβάνει πληροφορίες
  • τον τύπο και την έκδοση του φυλλομετρητή ιστού
  • το όνομα και το μέγεθος του αρχείου που ζητά ο χρήστης

Αυτές οι πληροφορίες μας βοηθούν να αξιολογήσουμε τις υπηρεσίες πληροφόρησης και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για αυτόν το σκοπό. Οι πληροφορίες αυτές δεν χρησιμοποιούνται με σκοπό να αναγνωριστούν οι επισκέπτες του ιστοτόπου. Καμία από αυτές τις πληροφορίες δεν θα αποκαλυφθεί σε άλλους δημόσιους φορείς ή σε μεμονωμένα άτομα.

Οι μόνες πληροφορίες που θα χρησιμοποιηθούν για την αναγνώριση των χρηστών είναι αυτές τις οποίες οι χρήστες δίνουν οικειοθελώς, όταν καταχωρούν μια ερώτηση ή ένα σχόλιο, ή όταν εγγράφονται για ένα τμήμα ή κάνουν κράτηση για μια εκδήλωση. Οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται μόνο για τη διαδικασία απάντησης στην ερώτηση ή το σχόλιο του χρήστη, ή για την παροχή υπηρεσιών εγγραφής στα ενημερωτικά μας δελτία (newsletters). Αυτές οι πληροφορίες δεν δημοσιοποιούνται παρά μόνον στο εξουσιοδοτημένο για την ικανοποίηση του αιτήματος του χρήστη προσωπικό.

  • Δήλωση στοιχείων στη φόρμα επικοινωνίας
    Τo HAEC παρέχει στους διαδικτυακούς επισκέπτες του μέσω της ιστοσελίδας του www.haec.gr τη δυνατότητα επικοινωνίας συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα επικοινωνίας με το όνομα, τη διεύθυνση emailτους καθώς και του θέματος επί του οποίου επιθυμούν να ενημερωθούν. Στην περίπτωση αυτή, το HAEC συλλέγει και χρησιμοποιεί τα ως άνω δεδομένα που έχει υποβάλει ο χρήστης, προκειμένου να απαντήσουν στο ερώτημα ή σχόλιό του και για κανέναν άλλο σκοπό. 
  • Εγγραφή στα Ενημερωτικά μας Δελτία
    Τo HAEC παρέχει στους διαδικτυακούς επισκέπτες του μέσω του www.haec.gr τη δυνατότητα να επιλέξουν αν επιθυμούν να ενημερώνονται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δηλώνουν στη σχετική φόρμα εγγραφής, σχετικά με προωθητικές ενέργειες που διεξάγειτο HAEC είτε ειδικότερα να λαμβάνουν ενημέρωση αποκλειστικά για ακαδημαϊκά προγράμματα ή πολιτιστικές εκδηλώσεις. Εφόσον οι επισκέπτες/χρήστες ενημερωθούν για την επεξεργασία των δεδομένων τους, επιλέγουν αν επιθυμούν να λαμβάνουν τα ενημερωτικά μας δελτία. Επίσης, τους δίνεται η δυνατότητα διαγραφής όποτε οι ίδιοι επιθυμούν. Το HAEC συλλέγει και επεξεργάζεται τα δεδομένα αυτά των επισκεπτών με σκοπό την επικοινωνία με το κοινό του, την εξυπηρέτηση αυτού, την ενημέρωση, υλοποίηση και αναβάθμιση των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών της προγραμμάτων και υπηρεσιών που αναπτύσσει είτε αυτοτελώς είτε σε συνεργασία με άλλους φορείς και την ενημέρωση για δυνατότητες είτε εκπαιδευτικής είτε πολιτιστικής φύσεως.
    Δεν θα χρησιμοποιήσουμε καταχρηστικά την παραπάνω υπηρεσία. Δίδεται δε πάντοτε στους χρήστες η δυνατότητα διακοπής της λήψης ενημερωτικών/διαφημιστικών μηνυμάτων ακολουθώντας τον σύνδεσμο που υπάρχει στο κάτω μέρους του κάθε μηνύματος: «Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε αυτό το newsletter ή άλλου είδους πληροφοριακό υλικό από το Hellenic American College πατήστε εδώ για να διαγραφείτε.» Διαφορετικά μπορείτε να στείλετε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στο στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.ζητώντας τη διαγραφή σας.
  • Κράτηση θέσης για Εκδηλώσεις
    Ο ιστότοπος του HAEC και κάθε άλλος ιστότοπος του οργανισμού που ανήκουν στον τομέα haec.gr, όπως ενδεικτικά το dialog.haec.gr, μπορούν να προσφέρουν στους επισκέπτες τη δυνατότητα να κάνουν κράτηση για μια εκδήλωση ή συνέδριο του Κολλεγίου μέσω της πλατφόρμας EventBrite. Το HAEC συλλέγει και επεξεργάζεται αυτές τις πληροφορίες με μοναδικό σκοπό την οργάνωση και τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης εκδήλωσης και την επικοινωνία με τον χρήστη σχετικά με την εκδήλωση.
  1. Για ποιο σκοπό επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία σας;

Η συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων που γίνεται αυτόματα από τον διακομιστή του Ιστού έχει αποκλειστικό σκοπό την αξιολόγηση των υπηρεσιών πληροφόρησης του συγκεκριμένου ιστοτόπου.

Τα προσωπικά δεδομένα που οικειοθελώς παρέχετε ως επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας www.haec.gr όταν καταχωρείτε μια ερώτηση ή ένα σχόλιο, ή κάνετε κράτηση για μια εκδήλωση ή κάνετε εγγραφή για περαιτέρω επικοινωνία μαζί μας, συλλέγονται και χρησιμοποιούνται μόνο για τη διαδικασία απάντησης στην ερώτηση ή το σχόλιό σας, ή για την παροχή υπηρεσιών εγγραφής.

Το Κολλέγιο συλλέγει και επεξεργάζεται πληροφορίες ανεξάρτητα από τον ιστότοπο και για άλλους σκοπούς, όπως όταν τα άτομα υποβάλλουν αίτηση εισαγωγής και οικονομικής ενίσχυσης στο Κολλέγιο, εγγράφονται για ένα μάθημα, υποβάλλουν αίτηση για πρακτική άσκηση και εθελοντισμό, ζητούν κάποια υπηρεσία που παρέχεται από το Κολλέγιο (όπως αυτά που προσφέρονται από το Γραφείο Σταδιοδρομίας του HAEC, το Κέντρο Συμβουλευτικής και το Κέντρο Γραπτού Λόγου), υποβάλλουν περιλήψεις και έγγραφα για συνέδρια που διοργανώνει το Κολέγιο ή υποβάλλουν αίτηση για συμμετοχή σε εξετάσεις πιστοποίησης. Οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται μόνο για τον προγραμματισμό, την οργάνωση, την παροχή και την αξιολόγηση της συγκεκριμένης υπηρεσίας ή προγράμματος και την επικοινωνία με το άτομο σχετικά με τη συμμετοχή του/της σε αυτό.

  1. Πόσο καιρό διατηρούμε τις προσωπικές σας πληροφορίες;

Δεν διατηρούμε τα προσωπικά δεδομένα σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από όσο υπαγορεύουν οι σκοποί για τους οποίους τα συλλέγουμε. Ο παρακάτω πίνακας παραθέτει το χρονικό διάστημα για το οποίο διατηρούμε προσωπικά δεδομένα για κάθε μια από τις κυριότερες κατηγορίες δεδομένων που συλλέγουμε. Η διάρκεια ενδέχεται να καθορίζεται από υποχρεώσεις τήρησης αρχείου ή τις συμβατικές ή νομικές υποχρεώσεις μας προς φορείς όπως οι δημόσιες αρχές και οι εξεταστικές επιτροπές.

 Πληροφορίες που παρέχετε όταν:                      Κρατάμε:
Συμπληρώνετε την φόρμα επικοινωνίας σε έναν από τους ιστοτόπους μας                                                                        Μέχρι να απαντήσουμε στο αίτημά σας
Κάνετε κράτηση για ένα συνέδριο ή μια πολιτιστική εκδήλωση   Για 6 μήνες μετά την λήξη του συνεδρίου
Εγγράφεστε για ένα ενημερωτικό δελτίο   Για όσο χρονικό διάστημα επιθυμείτε να συνεχίσετε να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο και δεν έχετε διαγραφεί. Αν ένα ενημερωτικό δελτίο δεν έχει δημοσιευθεί για 6 μήνες, τότε θα διαγράψουμε τα προσωπικά σας δεδομένα.
Υποβάλετε αίτηση για εισαγωγή στο Κολλέγιο   Για όσο διάστημα μας επιτρέπουν οι νομικές, ρυθμιστικές ή συμβατικές ευθύνες για τη διατήρηση των δεδομένων σας.
Υποβάλετε αίτηση οικονομικής ενίσχυσης   Για όσο διάστημα μας επιτρέπουν οι νομικές, ρυθμιστικές ή συμβατικές ευθύνες για τη διατήρηση των δεδομένων σας.
Εγγράφεστε για μαθήματα ως φοιτητής του Hellenic American College   Για όσο διάστημα μας επιτρέπουν οι νομικές, ρυθμιστικές ή συμβατικές ευθύνες για τη διατήρηση των δεδομένων σας.
Εγγράφεστε σε ένα σεμινάριο επαγγελματικής ανάπτυξης του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης   Για 5 χρόνια μετά την λήξη του τελευταίου μαθήματος ή σεμιναρίου που συμμετέχετε.
Υποβάλετε αίτηση για θέση διδασκαλίας   Για 2 χρόνια μετά την παραλαβή της αίτησής σας.
Στέλνετε το βιογραφικό σας ή υποβάλετε αίτηση για διοικητική θέση   Για 6 μήνες μετά την παραλαβή της αίτησής σας.
Υποβάλετε αίτηση συμμετοχής σε μια εξέταση πιστοποίησης   Για όσο διάστημα μας επιτρέπουν οι νομικές, ρυθμιστικές ή συμβατικές ευθύνες για τη διατήρηση των δεδομένων σας.
Πληροφορίες που μοιράζονται σε τρίτους   Όπως απαιτείται για τον σκοπό για τον οποίο συλλέχθηκαν.
Εγγράφεστε σε έναν διαγωνισμό στο Facebook   Mέχρι να ολοκληρωθεί επίσημα ο διαγωνισμός.

 

  1. Ποια είναι η νόμιμη βάση επεξεργασίας των Δεδομένων σας από το HAEC;

Η επεξεργασία των στοιχείων του επισκέπτη/χρήστη της ιστοσελίδας www.haec.gr είτε γίνεται για την εκτέλεση της σύμβασης πώλησης, είτε στηρίζεται στη συναίνεση του ίδιου του χρήστη.

Για τα Δεδομένα σας που σχετίζονται με την αποστολή μηνύματος επικοινωνίας και την αποστολή ενημερωτικού/διαφημιστικού υλικού (newsletter), το σύννομο της επεξεργασίας τους στηρίζεται στη δική σας συναίνεση. Ο Χρήστης συναινεί και αποδέχεται την επικείμενη επεξεργασία των στοιχείων των προσωπικών του δεδομένων για τις ανάγκες της ομαλής και ευχερούς μεταξύ των μερών συναλλαγής και έτσι παρέχει την ρητή συγκατάθεσή του στην συλλογή και επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων, όπως περιγράφεται παραπάνω.

Η επεξεργασία των Δεδομένων σας διενεργείται σύμφωνα με: 

  • τη συγκατάθεσή σας για να επεξεργαστούμε τα δεδομένα και τις πληροφορίες προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν (π.χ. για την αποστολή μηνύματος επικοινωνίας και την αποστολή ενημερωτικού/διαφημιστικού υλικού (newsletter),
  • τους όρους της συμβατικής μας σχέσης,
  • την έννομη υποχρέωση του HAEC
  • το έννομο συμφέρον του HAEC
  1. Ποιοι είναι οι αποδέκτες των Δεδομένων σας;

Αποδέκτες των Δεδομένων του επισκέπτη/χρήστη του ιστοτόπου ενδέχεται να είναι:

  • οι συνεργαζόμενες με εμάς επιχειρήσεις που υποστηρίζουν την κράτηση θέσεων σε εκδηλώσεις και συνέδρια (EventBrite) και τη διεξαγωγή ερωτηματολογίων (Survey Monkey).
  1. Στέλνουμε τα Δεδομένα σας εκτός ΕΕ;

Ενδέχεται να διαβιβάσουμε τα Δεδομένα σας στο Hellenic American University (436 Amherst St, Nashua, NH 03063 USA) εάν εγγραφείτε σε ακαδημαϊκό πρόγραμμα που προσφέρει το Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα μέσω του HAEC. Το Hellenic American University δεσμεύεται να συμμορφωθεί με το ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια των Δεδομένων σας.

  1. Είναι ασφαλή τα Δεδομένα σας;

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της ασφαλείας των Προσωπικών Δεδομένων σας, έχουμε λάβει όλα τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία των Δεδομένων σας από κάθε μορφής τυχαία ή αθέμιτη επεξεργασία. Χρησιμοποιούμε σύγχρονες και προηγμένες μεθόδους, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια. (ενδεικτικά διαδικασίες φυσικής ασφάλειας, διαβαθμισμένης πρόσβασης στα δεδομένα, προστασία υπολογιστικών συστημάτων λογισμικό).

Τα εν λόγω μέτρα επανεξετάζονται και τροποποιούνται όταν κρίνεται απαραίτητο.

Η με οποιοδήποτε τρόπο επεξεργασία των Δεδομένων σας επιτρέπεται μόνο σε εξουσιοδοτημένα από εμάς πρόσωπα, εργαζόμενους, συνεργάτες μας και συμβαλλόμενους τρίτους, αποκλειστικά για τους ως άνω αναφερόμενους σκοπούς.

  1. Ποια είναι τα δικαιώματα σας;
  • Έχετε δικαίωμα ενημέρωσης
    Κατά τη φάση της συλλογής όσο και σε κάθε μεταγενέστερη φάση επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων, έχετε πλήρη δυνατότητα για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων σας, όπως περιγράφονται παρακάτω.
    Κατά το στάδιο της συλλογής των δεδομένων σας, από την περιήγηση στον ιστότοπό μας καθώς και σε κάθε μεταγενέστερη φάση επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων, λαμβάνετε γνώση της παρούσας ήδη από την κεντρική σελίδα του ιστοτόπου μας www.haec.gr και ειδικότερα ενημερώνεστε ως προς τα παρακάτω:
    • την ταυτότητα και τα στοιχεία της επικοινωνίας μας,
    • τους σκοπούς της επεξεργασίας για τους οποίους προορίζονται τα Δεδομένα σας καθώς και τη νομική βάση για την επεξεργασία
    • τις σχετικές κατηγορίες Δεδομένων,
    • τους αποδέκτες των Δεδομένων,
    • τυχόν τρίτους φορείς, στους οποίους τα Δεδομένα διαβιβάζονται,
    • τα δικαιώματά σας.
  • Έχετε δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα.
    Αυτό σημαίνει ότι έχετε το δικαίωμα να ενημερωθείτε από εμάς εάν επεξεργαζόμαστε Δεδομένα σας. Αν επεξεργαζόμαστε Δεδομένα σας μπορείτε να ζητήσετε να ενημερωθείτε για τον σκοπό της επεξεργασίας, το είδος των Δεδομένων σας που τηρούμε, σε ποιους τα δίνουμε, πόσο διάστημα τα αποθηκεύουμε, αν γίνεται αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων, αλλά και για τα λοιπά δικαιώματα σας, όπως διόρθωσης, διαγραφής δεδομένων, περιορισμού της επεξεργασίας και υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
  • Έχετε δικαίωμα διόρθωσης ανακριβών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
    Αν διαπιστώσετε ότι υφίσταται λάθος στα Δεδομένα σας μπορείτε να μας υποβάλλετε αίτηση για να τα διορθώσουμε (π.χ. διόρθωση ονόματος ή ενημέρωση αλλαγής διεύθυνσης).
  • Έχετε δικαίωμα διαγραφής/δικαίωμα στη λήθη.
    Μπορείτε να μας ζητήσετε να διαγράψουμε τα δεδομένα σας αν δεν είναι απαραίτητα πλέον για τους ως άνω αναφερόμενους σκοπούς επεξεργασίας ή επιθυμείτε να ανακαλέσετε την συναίνεση σας στις περίπτωση που αυτή είναι η μόνη νόμιμη βάση.
  • Έχετε δικαίωμα φορητότητας των Δεδομένων σας.
    Μπορείτε να μας ζητήσετε να λάβετε σε αναγνώσιμη μορφή τα Δεδομένα που έχετε παράσχει ή να μας ζητήσετε να τα διαβιβάσουμε σε άλλο υπεύθυνο επεξεργασίας.
  • Έχετε δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας.
    Μπορείτε να μας ζητήσετε να περιορίσουμε την επεξεργασία των Δεδομένων σας για όσο χρόνο εκκρεμεί η εξέταση των αντιρρήσεων σας ως προς την επεξεργασία.
  • Έχετε δικαίωμα εναντίωσης και ανάκλησης συγκατάθεσης στην επεξεργασία των Δεδομένων σας.
    Μπορείτε να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των Δεδομένων σας και εμείς θα σταματήσουμε την επεξεργασία των Δεδομένων σας, αν δεν υφίστανται άλλοι επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι που υπερισχύουν έναντι του δικαιώματος σας. Εάν έχετε δηλώσει τη συγκατάθεσή σας για τη συλλογή, επεξεργασία και χρήση των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα, μπορείτε να ανακαλέσετε την συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή με μελλοντική ισχύ.
  1. Πώς μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματα σας;

Για να ασκήσετε τα δικαιώματα σας, σε σχέση με τα προσωπικά σας δεδομένα, μπορείτε να απευθυνθείτε στο HAEC στο τηλέφωνο 210 3680056 ή μέσω της αποστολής email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.(με τίτλο «Άσκηση δικαιώματος πρόσβασης/ διόρθωσης/ διαγραφής/ περιορισμού/ εναντίωσης».) Για την αμεσότερη εξυπηρέτησή σας μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για την υποβολή σχετικής αίτησης για την άσκηση των δικαιωμάτων σας, εναλλακτικά:

  • ηλεκτρονικά μέσω αποστολής στο email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.: όπου θα αποστείλετε την ενυπόγραφη αίτηση με το βεβαιωμένο γνήσιο της υπογραφής σας ή θα την επισυνάψετε ηλεκτρονική υπογραφή πιστοποιημένη ψηφιακά. Θα λάβετε την απάντηση μας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που μας έχετε δηλώσει, εκτός εάν ζητήσετε να σας αποσταλεί με άλλον τρόπο.
  • ταχυδρομικά, αφού συμπληρώσετε την αίτηση, θα βεβαιώσετε το γνήσιο της υπογραφής σας σε κάποιο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) ή Αστυνομικό Τμήμα και θα την αποστείλετε διεύθυνση του HAEC (Μασσαλίας 22 – 106 80 Αθήνα Τ: 210 3680950).
  • με φυσική παρουσία σας στην έδρα μας (Mασσαλίας 22, 106 80, Αθήνα). Αν επιθυμείτε να παραδώσετε οι ίδιοι την αίτησή σας στην έδρα μας δεν απαιτείται να βεβαιώσετε το γνήσιο της υπογραφής σας, αλλά θα ζητηθεί η επίδειξη της ταυτότητας ή άλλου επίσημου αναγνωριστικού εγγράφου από τον αρμόδιο υπάλληλο για να γίνει η ταυτοποίησή σας. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα απαιτηθεί ειδική εξουσιοδότηση στην οποία θα περιγράφεται το αίτημά σας.
  1. Πότε απαντάμε στα Αιτήματά σας;

Απαντάμε στα Αιτήματά σας δωρεάν χωρίς καθυστέρηση, και σε κάθε περίπτωση εντός (1) ενός μηνός από τότε που θα λάβουμε το αίτημα σας. Αν, όμως, το Αίτημα σας είναι πολύπλοκο ή υπάρχει μεγάλος αριθμός Αιτημάτων σας θα σας ενημερώσουμε εντός του μήνα αν χρειαστεί να λάβουμε παράταση άλλων (2) δύο μηνών εντός των οποίων θα σας απαντήσουμε.

Αν τα Αιτήματά σας είναι προδήλως αβάσιμα ή υπερβολικά ιδίως λόγω του επαναλαμβανόμενου χαρακτήρα τους, το HAEC μπορεί να επιβάλει την καταβολή εύλογου τέλους, λαμβάνοντας υπόψη τα διοικητικά έξοδα για την παροχή της ενημέρωσης ή την εκτέλεση της ζητούμενης ενέργειας ή να αρνηθεί να δώσει συνέχεια στο Αίτημα.

  1. Πού μπορείτε να απευθυνθείτε για την εξέλιξη των Αιτημάτων σας;

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 210 3680056.

  1. Κάνουμε χρήση αυτοματοποιημένης λήψης αποφάσεων/ περιλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ κατά την επεξεργασία των Δεδομένων σας;

Δε λαμβάνουμε αποφάσεις, ούτε προβαίνουμε σε κατάρτιση προφίλ, βάσει αυτομαοποιημένης επεξεργασίας των Δεδομένων σας.

Γίνεται χρήση «cookies» στην ιστοσελίδα μας www.haec.gr πάντοτε μετά από ενημέρωση και συγκατάθεση σας.

  1. Ποιο είναι το εφαρμοστέο δίκαιο κατά την επεξεργασία των Δεδομένων σας από εμάς;

Επεξεργαζόμαστε τα Δεδομένα σας σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων 2016/679/ΕΕ, και εν γένει το ισχύον εθνικό και ευρωπαϊκό νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Αρμόδια δικαστήρια για τυχόν αναφυόμενες διαφορές προκύπτουσες από θέματα που αφορούν τα προσωπικά σας δεδομένα είναι τα Δικαστήρια Αθηνών.

  1. Πού μπορείτε να προσφύγετε αν παραβιάσουμε το ισχύον δίκαιο για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων;

Έχετε δικαίωμα να υποβάλλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (www.dpa.gr), αν θεωρείτε ότι η επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων σας παραβιάζει την κείμενη νομοθεσία περί προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

  1. Πώς θα ενημερωθείτε για τυχόν τροποποιήσεις της παρούσας Πολιτικής;

Θα ενημερώνουμε την παρούσα Πολιτική όποτε αυτό είναι αναγκαίο. Εάν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στην Πολιτική ή στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας, θα σας ειδοποιούμε είτε δημοσιεύοντας μια ειδοποίηση σε εμφανές σημείο προτού οι αλλαγές τεθούν σε ισχύ είτε με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο. Σας ενθαρρύνουμε να διαβάζετε ανά τακτά διαστήματα την παρούσα Πολιτική για να γνωρίζετε πώς προστατεύονται τα Δεδομένα σας.

  1. Πολιτική Cookies

Πληροφορίες για την Πολιτική Cookies του Hellenic American College θα βρείτε εδώ.                  

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την παρούσα Πολιτική, αλλά και κάθε ζήτημα σχετικό με την επεξεργασία των Δεδομένων σας και την άσκηση των δικαιωμάτων σας, μπορείτε να μας απευθύνεστε στο τηλέφωνο +210 3680056) ή στην δ/νση Mασσαλίας 22, 10680Αθήνα ή στην δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.