Εκπαιδευτική Ρομποτική με LEGO WeDo | Scratch

Για παιδιά από 10 έως 12 ετών

Το πρόγραμμα Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική με LEGO WeDo | Scratch είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές των τελευταίων τάξεων του δημοτικού, όπου μέσω της ομαδικής δραστηριότητας γύρω από την κατασκευή ενός ρομποτικού μοντέλου που αλληλεπιδρά με τον αληθινό κόσμο σε πραγματικό χρόνο, τα παιδιά ζουν μια συναρπαστική και ψυχαγωγική εμπειρία που δεν θέλουν να τελειώσει!

Κάθε κατασκευή ακολουθεί έναν “κώδικα” που είναι προϊόν της αλγοριθμικής σκέψης των μαθητών και πραγματώνεται στο ψηφιακό περιβάλλον του MIT Scratch 2.0.

Μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας τα παιδιά συμμετέχουν σε πρακτική, ενεργητική, ομαδική εργασία διερευνητικού & πειραματικού χαρακτήρα (πρώιμοι επιστήμονες), κατακτούν τη μάθηση, αποκτούν νέες γνώσεις καθώς και γλωσσικές δεξιότητες, μέσω της διατύπωσης ερωτήσεων, αναζήτησης μοτίβων, επιλογής στρατηγικών και διατύπωσης συμπερασμάτων.

Οι γνώσεις που αποκτούν τα παιδιά σε αυτό το πρόγραμμα, μπορούν ως αποτέλεσμα να τους φανούν χρήσιμες κατά την συμμετοχή τους στον ετήσιο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού που είναι προάγγελος της παγκόσμιας Ολυμπιάδας της διεθνούς Οργάνωσης WRO.

Σκοπός

Ο σκοπός του προγράμματος Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική με LEGO WeDo | Scratch είναι η εκμάθηση της συναρπαστικής επιστήμης της φυσικής, της τεχνολογίας, των μαθηματικών και της μηχανικής (S.T.E.M.), η πρακτική χωρίς θεωρίες και περιττή ορολογία, και η εξοικείωση με τη μεθοδολογία ανάλυσης και επίλυσης προβλημάτων. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα ανάπτυξης δεξιοτήτων εφευρετικότητας, αλγοριθμικών & προγραμματιστικών προτύπων και επίδειξης ομαδικού πνεύματος.

Πρόγραμμα: 4/10/2019 – 29/5/2020, κάθε Παρασκευή, 18.00 – 19.30

Δίδακτρα: 400 Ευρώ (δυνατότητα εξόφλησης σε 8 μηνιαίες δόσεις)