Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία (MAAL) - TESOL

Βιντεοσυνεδρία στο MAAL πρόγραμμα

Αμερικανικές μεταπτυχιακές σπουδές στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία

Οι σπουδαστές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία (MAAL) - TESOL, εστιάζουν στη σχέση της γλώσσας με τον πολιτισμό και την κοινωνία και, αναλύοντάς την, επιχειρούν να λύσουν πρακτικά προβλήματα όσον αφορά στη διδασκαλία, το σχεδιασμό γλωσσικών τεστ και τη διαπολιτισμική επικοινωνία. Το πρόγραμμα MAAL προσφέρεται μέσω e-learning.

Κατεβάστε το φυλλάδιο σε μορφή PDF

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία (MAAL) - TESOL - Φυλλάδιο

Λήψη Αρχείου
Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία (MAAL) - TESOL - Φυλλάδιο

Πλεονεκτήματα του Προγράμματος MAAL

Το πρόγραμμα στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία είναι ένα μονοετές πρόγραμμα πλήρους φοίτησης (ή διετές μερικής φοίτησης) και εμπεριέχει πρόσφατα στοιχεία από τα ερευνητικά πεδία της γλωσσολογίας, της ψυχολογίας, της κοινωνιολογίας, της εθνογραφίας και της εκπαίδευσης. Οι σπουδαστές εξοικειώνονται με την αμφίδρομη σχέση θεωρίας και πρακτικής και προετοιμάζονται για να σταδιοδρομήσουν ως καθηγητές ξένης γλώσσας και διαπολιτισμικής επικοινωνίας, έχοντας ως γνώμονα την έννοια της δια βίου μάθησης.

Μερικά από τα πλεονεκτήματα του προγράμματος MAAL είναι:
 • Πρακτική εξάσκηση σε πραγματικό περιβάλλον τάξης για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών δεξιοτήτων
 • Δυνατότητα απόκτησης ευρωπαϊκώς αναγνωρισμένης πιστοποίησης στη διδασκαλία της Αγγλικής ως ξένης γλώσσας
 • Πρόγραμμα σπουδών που ενισχύει την επαγγελματική ανάπτυξη και προετοιμάζει τους σπουδαστές για διδακτορικές σπουδές
 • Ανάπτυξη δεξιοτήτων με τη χρήση τεχνολογίας για την ενίσχυση της διδασκαλίας τόσο σε διαδικτυακό περιβάλλον (online) όσο και σε περιβάλλον τάξης (onsite)
 • Μαθήματα με στόχο την ανάλυση της γλώσσας σε πραγματικές συνθήκες αλλά και σε περιβάλλον τάξης
 • Μαθήματα που αναπτύσσουν τις ερευνητικές δεξιότητες των σπουδαστών στα πεδία της γλωσσολογίας και της εκπαίδευσης
 • Δυνατότητα πιστοποίησης των σπουδαστών ως Εκπαιδευτών Γραπτού Λόγου στα πλαίσια του Προγράμματος Κατάρτισης Εκπαιδευτών (International Tutor Program) που προσφέρεται από το College Reading και την Ένωση Learning Association (CRLA)
 • Καθοδήγηση και προσωπική υποστήριξη από τους καθηγητές για την ακαδημαϊκή και επαγγελματική ανάπτυξη των σπουδαστών
 • Δυνατότητα πιστοποίησης των σπουδαστών ως καθηγητών της Αγγλικής ως Ξένης Γλώσσας. Η εξέταση English Teaching Competency Test (ETECT) πιστοποιεί τους επιτυχόντες με πιστοποιητικό διαπιστευμένο από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ). Πρόκειται για το πρώτο τέτοιο πιστοποιητικό εγκεκριμένο από τον ΕΣΥΔ στην Ελλάδα
 • Συμβουλευτική σε θέματα σταδιοδρομίας και διεύρυνση των επαγγελματικών επαφών με την υποστήριξη του Γραφείου Επαγγελματικής Ανάπτυξης & Σταδιοδρομίας τόσο στη διάρκεια των σπουδών σας όσο και μετά την ολοκλήρωσή τους

Γιατί να επιλέξεις το πρόγραμμα εξ αποστάσεως (online)

Αν ανήκεις στην πλειονότητα των φοιτητών μας, θα διαπιστώσεις και εσύ ότι η εξ αποστάσεως παρακολούθηση του προγράμματος MAAL-TESOL είναι εύκολη και παραγωγική. Πολύ πιθανά μάλιστα θα διαπιστώσεις ότι η συμμετοχή σου στις διεργασίες των «τάξεων» θα είναι ίση ή και μεγαλύτερη από εκείνη σε τμήματα που έχεις παρακολουθήσει μέσα σε αίθουσες διδασκαλίας. Και αυτό οφείλεται κυρίως στα εξής πλεονεκτήματα του προγράμματος:

 • Ζωντανές εβδομαδιαίες βιντεοσυναντήσεις των ψηφιακών τάξεων. Τα ολιγομελή τμήματα –μέχρι 10 φοιτητές ανά τμήμα– εξασφαλίζουν τη δυνατότητά σου να συμμετέχεις στο μάθημα όσο ενεργά επιθυμείς και ο καθηγητής να ανταποκρίνεται στις προσωπικές σου ανάγκες και απορίες.
 • Εύχρηστη διδακτική πλατφόρμα και μεγάλη γκάμα ψηφιακών διαδραστικών εργαλείων επικοινωνίας –π.χ. video blog, τήρηση ημερολογίου και φόρουμ– μέσω των οποίων μπορείς πανεύκολα να μοιράζεσαι κάθε προσωπική σου εμπειρία ή απορία με τους συμφοιτητές και τον καθηγητή σου.
 • Προσωπική υποστήριξη από τον ακαδημαϊκό σου σύμβουλο καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Και, φυσικά, 24ωρη τεχνική υποστήριξη για την αντιμετώπιση τυχόν τεχνικών προβλημάτων – τα οποία πάντως αμφιβάλλουμε ότι θα αντιμετωπίσεις.
 • Υποστήριξη για τη δημιουργία του προσωπικού σου ψηφιακού portfolio με τις καλύτερες επιδόσεις σου στο πρόγραμμα –π.χ. βιντεοσκοπημένα μαθήματα που δίδαξες, αναλυτικό πρόγραμμα διδασκαλίας που δημιούργησες, ερευνητικό έργο που ολοκλήρωσες– το οποίο θα μπορείς να παρουσιάζεις σε εν δυνάμει εργοδότες.

Χρήσιμες Πληροφορίες για το MAAL

Για να ολοκληρώσετε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία - TESOL θα πρέπει να ολοκληρώσετε 10 μαθήματα και 1 πτυχιακή εργασία (36 διδακτικές μονάδες). Το πρόγραμμα διαρκεί 12 μήνες (full-time) ή 24 (part-time). Το κάθε ακαδημαϊκό έτος αποτελείται από δύο εξάμηνα διάρκειας 15 εβδομάδων το καθένα. Για λεπτομερή περιγραφή των μαθημάτων που προσφέρονται σε κάθε πρόγραμμα, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Hellenic American University.

haec maal diagram
 
Αφού ολοκληρώσετε τις σπουδές σας στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία θα μπορείτε:
 • να αξιολογείτε με κριτική σκέψη και να συμμετέχετε σε διάλογο, για θέματα που αφορούν στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία και συγκεκριμένα τη διδασκαλία ξένης γλώσσας και το σχεδιασμό γλωσσικών τεστ
 • να αναλύετε τις κοινωνιολογικές και πολιτισμικές εκφάνσεις της γλώσσας
 • να αναλύετε τις παιδαγωγικές πρακτικές που εφαρμόζονται στη διδασκαλία ξένης γλώσσας και να σχεδιάζετε εκπαιδευτικό υλικό, εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαλεία αξιολόγησης γλωσσικής επάρκειας.
 • να αναλαμβάνετε ερευνητικά έργα στον τομέα της διδασκαλίας ξένης γλώσσας και στο σχεδιασμό γλωσσικών τεστ, εφαρμόζοντας ποσοτικές και ποιοτικές μεθόδους και εργαλεία έρευνας (π.χ. λογισμικό στατιστικής ανάλυσης, χρήση υπολογιστή/πληροφορικής) και συνδυάζοντας τα ερευνητικά δεδομένα με τις δικές σας ιδέες.
Έρευνα και Πρακτική εξάσκηση του ΜΑΑL

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία - TESOL σας δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχετε σε ερευνητικές εργασίας υπό την καθοδήγηση των καθηγητών οι οποίες αφορούν στη διδασκαλία σε τάξη αλλά και στη χρήση της γλώσσας σε τοπικό και διεθνές περιβάλλον.

Advanced Diploma in TESOL-Level 7

Το Advanced Diploma in TESOL-Level 7 απονέμεται στους σπουδαστές που ολοκληρώνουν επιτυχώς τα παρακάτω έξι μαθήματα και επιτυγχάνουν στην εξέταση ETECT-LEVEL 7 (English Teaching Competency Test). Για λεπτομερή περιγραφή των μαθημάτων, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Hellenic American University.

 • Applied Linguistics and Language Education
 • Second Language Acquisition
 • Teaching Reading and Writing in English to Speakers of Other Languages (ESOL)
 • Teaching Listening and Speaking in English to Speakers of Other Languages (ESOL)
 • Classroom Assessment and Language Testing
 • Practicum - Classroom Teaching

Το Advanced Diploma in TESOL Level 7 μπορεί να αποκτηθεί μέσω πλήρους ή μερικής φοίτησης. Οι σπουδαστές  μπορούν να παρακολουθήσουν 3 μαθήματα το εξάμηνο του φθινοπώρου και της άνοιξης για να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα σε ένα ακαδημαϊκό έτος. Οι σπουδαστές μπορούν να παρακολουθήσουν λιγότερα μαθήματα ανά εξάμηνο και να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα σε δύο ακαδημαϊκά έτη (ή περισσότερα). Τα μαθήματα είναι διαδοχικά και οι σπουδαστές  μπορούν να συμβουλευτούν το ακαδημαϊκό ημερολόγιο και τον μέντορά τους για να δημιουργήσουν ένα πλάνο μελέτης. Οι υποψήφιοι που αποτυγχάνουν στην εξέταση ETECT μπορούν να επαναλάβουν την εξέταση κατά τις επόμενες δύο εξεταστικές περιόδους. Εάν αποτύχουν ξανά, δεν τους επιτρέπεται να επαναλάβουν τις εξετάσεις και δεν τους απονέμεται το Advanced Diploma in TESOL Level 7.

International Tutor Certification

Στους σπουδαστές που ολοκληρώνουν επιτυχώς το μάθημα επιλογής: Tutoring Writing (διάρκειας 45 ωρών) απονέμεται το International Tutor Training Program certification from the College Reading and Learning Association (CRLA).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις εισαγωγής και τον τρόπο αίτησης, συμβουλευτείτε την σελίδα μας Εισαγωγή σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα.

Οι σπουδαστές αναπτύσσουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για να αναλάβουν νευραλγικές θέσεις ως: εξειδικευμένοι καθηγητές ξένης γλώσσας, εκπαιδευτές καθηγητών, υπεύθυνοι ανάπτυξης εκπαιδευτικού προγράμματος και ύλης, σύμβουλοι γλωσσικών υπηρεσιών και εκδότες, διευθυντές σπουδών και ερευνητές στο πεδίο της γλωσσολογίας.Επίσης, προετοιμάζονται κατάλληλα προκειμένου να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο διδακτορικό πρόγραμμα στη Γλωσσολογία και στην Επικοινωνία του Hellenic American University ή σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

 

Τι λένε φοιτητές και απόφοιτοί μας για το πρόγραμμα

 • Η συμμετοχή μου στο πρόγραμμα MAAL ήταν μια εμπειρία που μου άλλαξε τη ζωή! Ένα πολύ καλά δομημένο πρόγραμμα, το οποίο παρέχει το απαραίτητο θεωρητικό υπόβαθρο αλλά και την πρακτική πείρα της διδασκαλίας και στο οποίο διδάσκουν κορυφαίοι εκπρόσωποι του κλάδου, οι οποίοι είναι πάντα πρόθυμοι να μοιραστούν τις γνώσεις τους και να σας καθοδηγήσουν ώστε να γίνετε ένας αποτελεσματικός δάσκαλος.

  • Βαλεντίνη Ανδρεούλα
  • Valedictorian MAAL'17
  1 από 1