• Ψυχολογια

O Ανδρέας Λύρος (BSPsy ’20) ανακηρύχθηκε υπότροφος Civic Fellow για το 2019

Θερμά συγχαρητήρια στον φοιτητή του Hellenic American University Ανδρέα Λύρο (BSPsy ’20) ο οποίος ανακηρύχθηκε υπότροφος Newman Civic για το 2019 από το Campus Compact. Το Campus Compact αποτελεί μια ένωση 1000 και πλέον κολλεγίων και πανεπιστημίων με αντικείμενο την προαγωγή της δημοκρατίας μέσω της αγωγής του πολίτη και της κοινωνικής ανάπτυξης.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το Campus Compact, η συγκεκριμένη ένωση υποστηρίζει και αναγνωρίζει «τους κοινωνικά ευαίσθητους φοιτητές που αλλάζουν την ζωή γύρω τους και λύνουν προβλήματα». Το πρόγραμμα υποτροφίας διάρκειας ενός έτους παρέχει ευκαιρίες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και δικτύωσης με αντίστοιχους φοιτητές – ηγέτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Πρόεδρος του Hellenic American University Λεωνίδας Φοίβος Κόσκος υπέδειξε τον Ανδρέα ως υποψήφιο σε αναγνώριση της εθελοντικής εργασίας του με πρόσφυγες, άστεγους και άτομα που κάνουν κατάχρηση ουσιών. Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, ο Ανδρέας παρείχε στήριξη καθώς και μαθήματα ελληνικής και αγγλικής γλώσσας, σε ασυνόδευτους ανηλίκους μέσω του Home Project της LIBRA. Έχει επίσης εργαστεί ως μέλος της ομάδας Emotional Discharge Group του Tunnel of Oppression, βοηθώντας το κοινό που παρακολουθεί την παράσταση να επανεπεξεργαστεί και να εκφραστεί μέσω της συναισθηματικής και γνωστικής νοημοσύνης. Ο Ανδρέας προσβλέπει τώρα στην άμεση κατάρτισή του ώστε να μπορέσει να εργαστεί και στο 11528, μια τηλεφωνική γραμμή πρόληψης αυτοκτονίας για την κοινότητα των ΛΟΑΤ.

Ο τριτοετής φοιτητής Ψυχολογίας ήταν επίσης εξέχων υποστηρικτής της κοινοτικής προσέγγισης στο Hellenic American University, ενθαρρύνοντας τους συμφοιτητές του να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και στις ΜΚΟ στις οποίες εργάστηκε εθελοντικά και ο ίδιος.