• Διοικηση Επιχειρησεων
Ο Matthew Nikas, απόφοιτος του προγράμματος BSBA εργάζεται στην Βουλή των Κοινοτήτων

Ο Matthew Nikas, απόφοιτος του προγράμματος BSBA εργάζεται στην Βουλή των Κοινοτήτων

Η σταδιοδρομία των αποφοίτων του Hellenic American University οδηγεί μερικές φορές στους πιο απροσδόκητους προορισμούς. Μια τέτοια πορεία είναι και αυτή του Matthew Nikas (BSBA ’16). Ο απόφοιτος του Hellenic American University εργάζεται πλέον ως Service Delivery Coordinator στην Βουλή των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο το 2016, ο Matthew μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου βρήκε μια προσωρινή δουλειά για να εξασφαλίσει τα προς το ζην αναζητώντας μια πιο μόνιμη θέση. Πέρασε δύο χρόνια ψάχνοντας και πηγαίνοντας σε συνεντεύξεις εργασίας, χωρίς επιτυχία. Αλλά αρνήθηκε να εγκαταλείψει την προσπάθεια, εν μέρει επειδή, όπως λέει, συνάντησε ανθρώπους που είχαν σπουδάσει σε πανεπιστήμια όπως το Cambridge και αντιμετώπιζαν παρόμοιες δυσκολίες. Τον χειμώνα που μας πέρασε κλήθηκε για συνέντευξη στη Βουλή των Κοινοτήτων και τα γεγονότα αυτήν την φορά πήραν μια εντελώς διαφορετική στροφή.

Ο Matthew αποδίδει εν μέρει την επιτυχία του στη συνέντευξη στις δεξιότητες επικοινωνίας και στην ευχέρεια στην αγγλική γλώσσα που ανέπτυξε ενώ ήταν φοιτητής στο Hellenic American University. «Έπρεπε να κάνω παρουσίαση ενώπιον των υπευθύνων ανθρωπίνου δυναμικού την ημέρα της συνέντευξης. Αλλά δεν ήμουν καθόλου αγχωμένος, γιατί είχα μάθει να κάνω παρουσιάσεις κατά τη διάρκεια των σπουδών μου και αισθάνθηκα σίγουρος στη γλώσσα - και γι' αυτό ευχαριστώ το Hellenic American University από τα βάθη της καρδιάς μου.»

Στη νέα θέση του, ο Matthew εφαρμόζει τις διοικητικές δεξιότητες που απέκτησε κατά τη διάρκεια των σπουδών Διοίκησης Επιχειρήσεων. Είναι υπεύθυνος για την ορθή και έγκαιρη παροχή υπηρεσιών στη Βουλή των Κοινοτήτων ενώ τα καθήκοντά του τον φέρνουν σε επαφή με ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Κοινοβουλίου, του προσωπικού της Βουλής και των εκπροσώπων εξωτερικών οργανώσεων. Στο πλαίσιο των καθηκόντων του, συντονίζει επίσης μια κινητή ομάδα έτοιμη να διαθέσει προσωπικό για να ανταποκριθεί σε έκτακτες ανάγκες.

Ο Matthew λέει ότι είναι χαρούμενος που κατέχει μια ικανοποιητική θέση εργασίας σε ένα «υπέροχο περιβάλλον σε μια από τις πιο ακμάζουσες δημοκρατίες στον κόσμο.» Ίσως η μεγαλύτερη πηγή ικανοποίησης, λέει, είναι η ευκαιρία να συνεργάζεσαι με «εξαιρετικούς ανθρώπους».