• Αγγλικη Γλωσσα και Λογοτεχνια
O Χρήστος Βενετσανόπουλος (αριστερά) μαζί με τον Πρύτανη του Hellenic American University Τριαντάφυλλο Φλουρή.

Ο Χρήστος Βενετσανόπουλος (BAELL ’19) έλαβε την τιμητική διάκριση 2018 Newman Civic Fellow

Η ΜΚΟ Campus Compact, με έδρα την Βοστώνη και αντικείμενο την προώθηση της κοινωνικής προσφοράς των ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης, ανακοίνωσε τους 268 φοιτητές που αποτελούν το σώμα των Newman Civic Fellows για το έτος 2018. Μεταξύ των διακριθέντων είναι και ο φοιτητής του Hellenic American University Χρήστος Βενετσανόπουλος.

Ο Χρήστος είναι τριτοετής φοιτητής του Προπτυχιακού Προγράμματος στην Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία (BAELL) με εξειδίκευση στην Ψυχολογία. Το 2017 έλαβε το βραβείο New Hampshire Presidents’ Leadership Award για την συμβολή του στην προαγωγή της εθελοντικής κοινωφελούς εργασίας, είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών και βοηθός στο Γραφείο Φοιτητικών Υποθέσεων και Διεθνών Προγραμμάτων. Ο Χρήστος, ως ενεργός φοιτητής και πολίτης, έχει διδάξει ψηφιακές δεξιότητες σε άτομα τρίτης ηλικίας καθώς και αγγλικά σε παιδιά που ζουν σε ορφανοτροφεία. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Πρόεδρος του Hellenic American University, Λεωνίδας Φοίβος Κόσκος «ο Χρήστος έχει δείξει με απτά αποτελέσματα τη σημασία συμμετοχής στα κοινωνικά δρώμενα συμμετέχοντας σε δράσεις του ιδρύματος.»

Η αδελφότητα Newman Civic Fellowship πήρε το όνομά της από τον συνιδρυτή του Campus Compact, Frank Newman και αποτελεί μια βιωματική εμπειρία διάρκειας ενός χρόνου που εστιάζει στην προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική ανάπτυξη των φοιτητών. Μέσω της συγκεκριμένης αδελφότητας, η ΜΚΟ Campus Compact παρέχει μια σειρά ευκαιριών απόκτησης γνώσης και δικτύωσης όπως το εθνικό συνέδριο Newman Civic Fellows που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Edward M. Kennedy της Γερουσίας την Ηνωμένων Πολιτειών. Η αδελφότητα παρέχει επίσης στα μέλη της πρόσβαση σε ειδικά προγράμματα υποτροφιών και μεταπτυχιακών σπουδών.

Ο Andrew Seligsohn, Πρόεδρος του Campus Compact δήλωσε χαρακτηριστικά «είμαστε ευτυχείς που μπορούμε και γιορτάζουμε αυτό το γεγονός με μια τόσο εξαιρετική ομάδα φοιτητών. Οι φετινές ιστορίες όλων αυτών των νέων παιδιών υπογραμμίζει τη σημασία της ομαδικότητας και συνεργασίας για την επίλυση καίριων ζητημάτων. Αυτή είναι άλλωστε και η αποστολή του Campus Compact, είναι αυτό που η χώρα μας αλλά και ο κόσμος ολόκληρος ζητά.»

Η αδελφότητα Newman Civic Fellowship υποστηρίζεται από τα ιδρύματα KPMG και Newman.

Εικόνα: O Χρήστος Βενετσανόπουλος (αριστερά) μαζί με τον Πρύτανη του Hellenic American University Τριαντάφυλλο Φλουρή.