Η Δρ. Σοφία Πρωτόπαπα και οι γυναίκες μετανάστριες συζητούν για τις προκλήσεις ένταξης και απασχόλησης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε το δίκτυο Μέλισσα για Γυναίκες Μετανάστριες στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2018

Το Hellenic American College προσκαλεί γυναίκες μετανάστριες που ζουν στην Αθήνα να συμμετάσχουν σε ένα καινοτόμο πρόγραμμα ήπιων δεξιοτήτων απασχολησιμότητας και επιχειρηματικότητας κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο. Οι συμμετέχουσες μπορούν να επιλέξουν είτε τις πρωινές ή τις απογευματινές συνεδρίες. Το πρόγραμμα κατάρτισης παρέχεται δωρεάν. Γλώσσα εργασίας: Αγγλικά.

Hμερομηνίες:

Πρωινές συνεδρίες

22 & 29 Οκτωβρίου & 5 Noεμβρίου 2018, 10.00-13.00

eventbrite
      

Απογευματινές συνεδρίες

18 & 25 Oκτωβρίου & 8 Noεμβρίου 2018, 17.30-20.30

eventbrite

 

Τόπος διεξαγωγής:

Hellenic American College, Mασσαλίας 22, 10680, Koλωνάκι.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Δρ. Σοφία Πρωτόπαπα Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., +30 210 3680992.

Το πρόγραμμα κατάρτισης εντάσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου “Advancing Migrant Women” που αποσκοπεί στην ανάπτυξη ήπιων δεξιοτήτων απασχολησιμότητας και επιχειρηματικότητας γυναικών μεταναστών ενισχύοντας δεξιότητες όπως αυτοσυνειδησία, αυτοπεποίθηση, μάθηση με βάση την ενδυνάμωση, προσωπική προβολή, επιχειρηματικότητα και δημιουργικότητα.

Το Hellenic American College συμμετέχει στο έργο ως μέρος μιας κοινοπραξίας πέντε εταίρων που περιλαμβάνει και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως το Βifrost University στην Ισλανδία καθώς και κέντρα εκπαίδευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισλανδία και την Ιταλία. Συμμετοχή στο έργο για λογαριασμό του Κολλεγίου έχει ο Δρ. Γιώργος Μπράβος, Διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου στο Hellenic American University και διδάσκων της σχολής στα προγράμματα Πληροφορικής και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου και η Δρ. Σοφία Πρωτόπαπα, Διευθύντρια του Γραφείου Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2018 με μια αρχική ερευνητική συνιστώσα για τη διερεύνηση θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες μετανάστριες και τις δεξιότητες που επιθυμούν ή πρέπει να αναπτύξουν. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η Δρ. Πρωτόπαπα διεξήγαγε συνεντεύξεις με τις μετανάστριες στο δίκτυο Μέλισσα, ένα χώρο φιλοξενίας που διαχειρίζεται μετανάστριες στην Αθήνα για να υποστηρίξουν τις γυναίκες πρόσφυγες και να τις βοηθήσουν να βρουν θέσεις εργασίας. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης και μείζονος φάσης του έργου, από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο του 2018, δημιουργήθηκε υλικό κατάρτισης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων απασχόλησης και ένταξης. Το υλικό θα χρησιμοποιηθεί για τις εκπαιδευτικές συνεδρίες που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Εικόνα: Η Δρ. Σοφία Πρωτόπαπα και οι γυναίκες μετανάστριες συζητούν για τις προκλήσεις ένταξης και απασχόλησης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε το δίκτυο Μέλισσα για Γυναίκες Μετανάστριες στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2018.