14 Ιαν 2020

Στο ατελιέ: Ομαδική εικαστική έκθεση για την αθέατη πλευρά των καλλιτεχνικών ατελιέ (14 Ιανουαρίου - 01 Φεβρουαρίου 2020)

Φωτογραφία του Μάνου Σπανού από την έκθεση «Στο ατελιέ»

Με τη λογική της καταγραφής της καλλιτεχνικής δημιουργίας και της λειτουργίας των φωτογραφιών ως ντοκουμέντου, σκοπός της έκθεσης «Στο ατελιέ» είναι να παρουσιάσει την αθέατη πλευρά του ατελιέ και της μοναχικής δουλειάς του καλλιτέχνη από την σύλληψη του έργου έως το τελικό αποτέλεσμα - διαδικασία που είναι συνήθως άγνωστη στο κοινό και πολλές φορές μυθοποιημένη. Η έκθεση περιλαμβάνει 36 φωτογραφίες του Μάνου Σπανού και έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής 18 σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών. Το φωτογραφικό υλικό εκτίθεται μαζί με τα έργα που οι καλλιτέχνες φιλοτεχνούσαν στη διάρκεια της φωτογράφισης.

Συμμετέχουν: Αδριανός, Σύλβια Αντωνιάδη, Βίκυ Γεωργιοπούλου, Αντώνης Γιακουμάκης, Ευθύμιος Ευθυμιάδης, Βαγγέλης Θεοδωρίδης, Γιώργος Π. Καβούνης, Χριστόφορος Κατσαδιώτης, Μαριάννα Κατσουλίδη, Κέλλυ, Ανδρέας Κοντέλλης, Δημήτρης Κρέτσης, Λίλα Μπελιβανάκη, Βιβή Παπαδημητρίου, Αφροδίτη Σεζένια, Βασίλης Σελιμάς, Νίκος Σίσκος, Μαρία Φιλιππακοπούλου.

Επιμέλεια έκθεσης: Ήρα Παπαποστόλου και Μάνος Σπανός.

Την έκθεση διοργανώνει το Hellenic American College/Hellenic American University σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση.

 

Μεγάλος χορηγός  tsantinis-chatziioannou logo​
 
 Χορηγοί  samos wines logo ofthalmos logo 
 Χορηγοί επικοινωνίας  ta nea tis technis logo  art22web 002

Πληροφορίες

Χώρος διεξαγωγής: Γκαλερί Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Εγκαίνια: Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020, 19:30

Διάρκεια έκθεσης: 14/01 - 01/02/2020

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα–Παρασκευή: 12:00–21:00, Σάββατο: 10:30–14:30, Κυριακή: Κλειστά

Υποχρεωτική εγγραφή: Όχι

Εισιτήριο: Είσοδος ελεύθερη

Εικόνα: Φωτογραφία του Μάνου Σπανού από την έκθεση «Στο ατελιέ»