04 Δεκ 2020

Διαδικτυακό σεμινάριο της ITML με τίτλο: Η νέα γενιά ανακαλύπτει τις “Πράσινες συνήθειες”

Photo by Drew Beamer on Unsplash

Στο πλαίσιο των ενεργών συνεργασιών με τον κλάδο πληροφορικής, το Hellenic American College σας προσκαλεί στο διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα τη δημιουργία «πράσινων συνηθειών» για τη νέα γενιά, που διοργανώνεται από την ITML, εταιρεία πληροφορικής που παρέχει τεχνολογικές λύσεις σε πολλά ευρωπαϊκά και εθνικά έργα.

Περίληψη

Η ενεργειακή απόδοση και η κλιματική αλλαγή είναι δύο από τους πιο διαδεδομένους σύγχρονους όρους που συναντά κανείς τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Πρόσφατα ερευνητικά στοιχεία δείχνουν ότι η χρήση συμβατικών μεθόδων παραγωγής ενέργειας θα συνεχιστεί για τις επόμενες δύο δεκαετίες. Ως εκ τούτου, η αλλαγή των καταναλωτικών συμπεριφορών των ατόμων έχει καταστεί αναγκαιότητα ώστε να αποφευχθούν τα ζητήματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή και τη ρύπανση του περιβάλλοντος. Έχοντας την ελπίδα να αλλάξουμε τον κόσμο μέσω των προσπαθειών των νέων, η εφαρμογή SIT4Energy προσφέρει μια έξυπνη λύση σε ένα σύγχρονο πρόβλημα, όπου η νεότερη γενιά μπορεί να μάθει πώς να εξοικονομεί ενέργεια και χρήματα με μια συνεργατική και διαδραστική προσέγγιση.

Το διαδικτυακό σεμινάριο στοχεύει στην εισαγωγή και επίδειξη του έξυπνου εργαλείου πληροφορικής που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου SIT4Energy. Αναλυτικότερα, η ITML θα παρουσιάσει μια επισκόπηση του έργου SIT4Energy, τα βασικά του στοιχεία και μια αναλυτική επίδειξη της εφαρμογής για κινητά.

Σε ποιους απευθύνεται;

Νέους, φοιτητές, ακαδημαϊκούς και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο.

Στόχοι σεμιναρίου

  • Ενίσχυση των γνώσεων των νέων ατόμων σχετικά με την κλιματική αλλαγή και τη ρύπανση του περιβάλλοντος
  • Ανάδειξη της σημασίας των έξυπνων λύσεων πληροφορικής στην αλλαγή των συμπεριφορών κατανάλωσης ενέργειας της νέας κοινωνίας

Πληροφορίες

Πότε: Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου, 12:00-14:00

Πού: Διαδικτυακά μέσω TEAMS

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

Εγγραφές: Μέσω google form

Εικόνα: Photo by Drew Beamer on Unsplash