15 Σεπ 2020

Εικόνες Ελπίδας: Ομαδική έκθεση 21 εφήβων, προσφύγων φωτογράφων σε συνεργασία με τη μη-κυβερνητική οργάνωση "Faros" (15-30 Σεπτεμβρίου 2020)

Φωτογραφικό υλικό από την έκθεση φωτογραφίας «Εικόνες Ελπίδας»

Η έκθεση φωτογραφίας «Εικόνες Ελπίδας», διοργανώνεται από 15 έως 30 Σεπτεμβρίου 2020, στην γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα), σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση και τη μη-κυβερνητική οργάνωση Faros.

Φωτογραφικό υλικό από την έκθεση φωτογραφίας «Εικόνες Ελπίδας»Στην έκθεση «Εικόνες Ελπίδας» περιλαμβάνονται φωτογραφίες 21 προσφύγων, 13-17 ετών. Τα έργα είναι αποτέλεσμα σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν στον ξενώνα για ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες της Faros. Σε αυτά η ψυχολόγος του ξενώνα και φωτογράφος, Άρτεμις Μυλωνά, χρησιμοποίησε τη φωτογραφία ως θεραπευτικό μέσο, αλλά και ως μέσο προσωπικής έκφρασης.

Στόχος της έκθεσης είναι η ευαισθητοποίηση σχετικά με τις προκλήσεις και τα διαρκή ψυχοκοινωνικά τραύματα που υφίστανται τα παιδιά, έχοντας εγκαταλείψει τις χώρες τους εξαιτίας πολέμου ή διωγμού.

Η μη-κυβερνητική οργάνωση Faros παρέχει φροντίδα και εξατομικευμένη υποστήριξη σε ασυνόδευτα παιδιά και νέους πρόσφυγες στην Αθήνα. Αποστολή της είναι να τους προσφέρει ένα ασφαλές περιβάλλον, να τους βοηθήσει να συνειδητοποιήσουν την αξία τους και να τους κατευθύνει προς ένα καλύτερο για εκείνους μέλλον. Παρέχει στέγαση, πρόσβαση σε νομικές υπηρεσίες και ψυχοκοινωνική υποστήριξη, πρόσβαση στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά και επιπλέον εξωσχολική εκπαίδευση.

Το Hellenic American College συνεργάζεται με τη μη-κυβερνητική οργάνωση Faros προσφέροντας στους επωφελούμενους εφήβους πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση. Οι δικαιούχοι έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε δωρεάν μαθήματα γενικής εκπαίδευσης, ώστε να αποκτήσουν, μέσω του Hellenic American College/Hellenic American University, το General Education Diploma (GED).

Πληροφορίες

Χώρος διεξαγωγής: Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Ημερομηνία έναρξης: 15/09/2020

Ημερομηνία λήξης: 30/09/2020

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 12:00-21:00, Σάββατο: 10:30-14:30 & Κυριακή: Κλειστά

Εισιτήριο: Είσοδος ελεύθερη με τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας

Εικόνες: Φωτογραφικό υλικό από την έκθεση φωτογραφίας «Εικόνες Ελπίδας»