26 Φεβ 2020

Παρουσίαση βιβλίου του Αντώνη Κεφαλά: "Πτυχές Εκβιομηχάνισης 1945-2010: Μια Ιστορία"

Παρουσίαση βιβλίου του Αντώνη Κεφαλά: "Πτυχές Εκβιομηχάνισης 1945-2010: Μια Ιστορία"

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, πραγματοποιείται στο Hellenic American College η παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Κεφαλά με τίτλο «Πτυχές Εκβιομηχάνισης 1945-2010: Μια Ιστορία» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ι. Σιδέρης.

Το βιβλίο του Αντώνη Κεφαλά, στη συγγραφή του οποίου συμμετείχαν και οι Μιχάλης Μητσόπουλος, Θανάσης Παπανδρόπουλος, Κώστας Στρογγυλός και Αντώνης Στρατάκης, παρουσιάζει μια ιστορία της σύγχρονης ελληνικής βιομηχανίας που ουσιαστικά ξεκινά μετά την Κατοχή. Ο συγγραφέας προσφέρει στο ά μέρος του βιβλίου μία νέα οπτική για τις σχέσεις της βιομηχανίας με το κράτος, τις τράπεζες και τα συνδικάτα κι επιχειρεί να αναδείξει τα διαχρονικά προβλήματα που με ευθύνη όλων των κομμάτων και γνωστών προσωπικοτήτων της ελληνικής πολιτικής ζωής εμπόδισαν την ελληνική εκβιομηχάνιση και σήμερα εγγυώνται τη συνέχιση της διαδικασίας της αποβιομηχάνισης.

Η βιομηχανία, κατά τον συγγραφέα, δεν είναι ομοιόμορφο σύνολο, αλλά αποτελεί ένα πολύπλοκο και πολύμορφο μωσαϊκό με έντονες ιδιαιτερότητες σε δομικό και λειτουργικό επίπεδο. Καθεμία επιχείρηση εκφράζει μια δική της πτυχή της εκβιομηχάνισης της χώρας, αλλά μαζί αποτελούν την ιστορία της ελληνικής βιομηχανίας. Στο β΄ μέρος του βιβλίου, λοιπόν, ο Κεφαλάς παρουσιάζει μία πανσπερμία επιχειρήσεων, άλλων μεγάλων και άλλων πιο μικρών, άλλων ζωντανών, άλλων που ανήκουν στις ιστορικές μνήμες, οι οποίες συνθέτουν ένα μικρόκοσμο της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Για το βιβλίο μιλούν οι:

  • Παναγιώτης Γεννηματάς, Επίτιμος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων
  • Nίκος Καραγεωργίου, Πρόεδρος Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανιών Επωνύμων Προϊόντων (ΕΣΒΕΠ)
  • Λεωνίδας Φοίβος Κόσκος, Πρόεδρος του Hellenic American University και τ. Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας (ΕΣΙΠ)
  • Θoδωρής Πελαγίδης, Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς & NR Senior Fellow, Brookings Institution, USA
  • Ιουλία Τσέτη, Πρόεδρος ΔΣ & Διευθύνουσα Σύμβουλος UNI-PHARMA

Παρεμβάσεις από τους συγγραφείς Αντώνη Κεφαλά, Μιχάλη Μητσόπουλο, Θανάση Παπανδρόπουλο, Κώστα Στρογγυλό και Αντώνη Στρατάκη.

Τη συζήτηση συντονίζει ο Δημήτρης Βέργαδος, Διευθυντής Τομέα ΜΜΕ, Θέσεων και Ενημέρωσης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Την εκδήλωση διοργανώνει το Hellenic American College/Hellenic American University.

Πληροφορίες

Ημερομηνία:  Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, 18:00

Διεύθυνση: Hellenic American College, Θέατρο (2ος όροφος), Μασσαλίας 22, Αθήνα

Είσοδος: Eίσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: 210 3680052 - www.haec.gr

Εικόνα: Παρουσίαση βιβλίου του Αντώνη Κεφαλά: "Πτυχές Εκβιομηχάνισης 1945-2010: Μια Ιστορία"