26 Μαρ 2019

Παρουσίαση του εικαστικού βιβλίου της Αγγέλικας Κοροβέση «Ο Χρόνος, οι Μορφές, οι Έννοιες»

Παρουσίαση του εικαστικού βιβλίου της Αγγέλικας Κοροβέση «Ο Χρόνος, οι Μορφές, οι Έννοιες»

Tο δίγλωσσο, εικαστικό βιβλίο της γλύπτριας Αγγέλικας Κοροβέση με τίτλο «Ο Χρόνος, οι Μορφές, οι Έννοιες» εκδόθηκε από τις Technochoros Art Editions σε συνέχεια της ομότιτλης έκθεσης της γλύπτριας στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο τον Ιούνιο του 2013. Οι αναγνώστες του βιβλίου, όπως και οι θεατές της έκθεσης, βρίσκονται να παρακολουθούν έναν δυναμικό διάλογο μεταξύ της σύγχρονης γλυπτικής έτσι όπως αυτή εκφράζεται με τα έργα της Αγγέλικας Κοροβέση και της αρχαίας πλαστικής τέχνης. Μέσα από κοινές αναφορές και αντιθέσεις δημιουργείται ένας κοινός τόπος σύγκρισης και αναστοχασμού, μια συνομιλία θεμάτων, εννοιών, μορφών και υλικών που λειτουργεί ως έναυσμα διακειμενικών αναγνώσεων.

Το βιβλίο παρουσιάζουν οι: Κώστας Καζαμιάκης (αρχιτέκτων και ιστορικός τέχνης), Αγγέλικα Κοροβέση (γλύπτρια), Δημήτρης Παυλόπουλος (Αναπληρωτής Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης). Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιάννης Τζιμούρτας.

Την εκδήλωση διοργανώνουν το Hellenic American College/Hellenic American University σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση και τις Technochoros Art Editions. Η παρουσίαση θα λάβει χώρα την 26 Μαρτίου 2019 στις 19:30 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα.

Η παρουσίαση θα διεξαχθεί στα ελληνικά.

Είσοδος ελεύθερη

Εικόνα: Παρουσίαση του εικαστικού βιβλίου της Αγγέλικας Κοροβέση «Ο Χρόνος, οι Μορφές, οι Έννοιες»