16 Μάι 2019

«Η Μπουγάδα»: Ομαδική έκθεση μελών του "Φωτογραφικού Κύκλου" (16 Μαΐου - 8 Ιουνίου 2019)

«Η Μπουγάδα»: Ομαδική έκθεση μελών του "Φωτογραφικού Κύκλου"

«Η μπουγάδα στην τέχνη έχει χρησιμοποιηθεί πολύ συχνά με τον αυτονόητο συμβολισμό που τη συνοδεύει μέσα από την τάξη και την καθαριότητα που εκφράζει», αναφέρει χαρακτηριστικά ο επιμελητής της έκθεσης Πλάτων Ριβέλλης. «Μια μπουγάδα συμβολίζει όχι ένα σπίτι αλλά ένα σπιτικό. Ειδικά για μας που ζούμε σε ηλιόλουστη μεσογειακή χώρα, τα κρεμασμένα ρούχα που λάμπουν στον ήλιο δίνουν την αίσθηση ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα».

Στις ομαδικές εκθέσεις του Φωτογραφικού Κύκλου το θέμα λειτουργεί ως αφορμή για να αναδειχθούν οι καλλιτεχνικές συναρτήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά και η ιδιαίτερη, προσωπική πρόταση του καθενός μέσα από τον διάλογο των φωτογραφιών του, που προϋποθέτει τουλάχιστον από δύο φωτογραφίες του και άνω. Η έκθεση της «Μπουγάδας» αποτελεί καινοτομία και εξαίρεση, καθώς οι εκθέτες -περισσότεροι από 100- παρουσιάζουν μόνο μία φωτογραφία ο καθένας. Η μπουγάδα ως εικόνα είναι κάτι τόσο δυνατό που δεν αφήνει πολλά περιθώρια πρωτοτυπίας. Το θέμα, σε αυτή την περίπτωση, υπερτερεί των φωτογράφων και γι’ αυτό δεν πρέπει ο θεατής να αναζητήσει προτάσεις, αλλά να συλλάβει το θέμα στο σύνολό του με τις παραλλαγές που το υποστηρίζουν.

Η έκθεση διοργανώνεται από το Hellenic American College/Hellenic American University σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση και τον Φωτογραφικό Κύκλο.

Πληροφορίες

Χώρος διεξαγωγής: Γκαλερί Κέννεντυ Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι

Ημερομηνία έναρξης: 16/05/2019

Ημερομηνία λήξης: 8/06/2019

Εγκαίνια: Πέμπτη 16 Μαίου 2019, 20:00

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 12:00-21:00, Σάββατο: 10:30-14:30, Κυριακή: κλειστά

Εισιτήριο: Είσοδος ελεύθερη

Εικόνα: «Η Μπουγάδα»: Ομαδική έκθεση μελών του "Φωτογραφικού Κύκλου"