12 Φεβ 2020

Φύλλα Χλόης: Παρουσίαση της ανθολογίας του Walt Whitman

Φύλλα Χλόης: Ποιητικό έργο του Walt WhitmanΤην Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, το ποιητικό έργο του Walt Whitman «Φύλλα Χλόης» παρουσιάζεται στο Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

To έργο του Walt Whitman (1819-1892) επηρέασε όχι μόνο την αγγλόφωνη, αλλά και την παγκόσμια λογοτεχνία με την νεωτερικότητά του. Την εποχή που πρωτοδημοσιεύτηκαν, το 1855, τα Φύλλα Χλόης αποτέλεσαν έργο ρηξικέλευθο καθώς ερχόταν σε αντίθεση με την παραδοσιακή ποιητική φόρμα.

Μετά την πρώτη έκδοση των Φύλλων Χλόης ακολούθησαν επανειλημμένες επανεκδόσεις διορθωμένες και εμπλουτισμένες με νέα ποιήματα. Αυτή η νέα ελληνική μετάφραση των «Φύλλων Χλόης» εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 2019, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την γέννηση του ποιητή, έρχεται να καλύψει ένα κενό στην ελληνική βιβλιογραφία, καθώς περιέχει τα σημαντικότερα ποιήματα που έγραψε σε όλη την διάρκεια της ζωής του. Την μετάφραση κι επιλογή έχουν κάνει η Ελένη Ηλιοπούλου και η Κατερίνα Ηλιοπούλου.

Για το βιβλίο μιλούν οι:

  • Ανθούλα Δανιήλ, κριτικός λογοτεχνίας
  • Γιώργος Χουλιάρας, ποιητής
  • Ντόρα Τσιμπούκη, Καθηγήτρια Αμερικανικών Σπουδών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Κατερίνα Ηλιοπούλου, ποιήτρια και μεταφράστρια

Ποιήματα διαβάζουν οι: Χρήστος Σακελλαρίδης και Μάριος Χατζηπροκοπίου

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Hellenic American College/Hellenic American University σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση και τις εκδόσεις Κέδρος.

Πληροφορίες

Χώρος διεξαγωγής: Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Ημερομηνία & ώρα: 12/02/2020, 19:00

Γλώσσα: Ελληνικά

Διερμηνεία: Όχι

Υποχρεωτική εγγραφή: Όχι

Υποχρεωτική κράτηση: Όχι

Εισιτήριο: Είσοδος ελεύθερη

Εικόνα: Φύλλα Χλόης: Ποιητικό έργο του Walt Whitman