19 Νοε 2019

Ανοιχτή συζήτηση με θέμα: The rise of toxic politics: Can we be civil?

Μάχη των ιδεών

Ανοιχτή συζήτηση στην αγγλική γλώσσα για την άνοδο της τοξικής πολιτικής, στο πλαίσιο της διεθνούς σειράς συζητήσεων με τίτλο Battle of Ideas (Μάχη των Ιδεών) διεξάγεται στις 19 Νοεμβρίου στις 19:30 στο Hellenic American College, Μασσαλίας 22 Κολωνάκι, 8ος όροφος (Roof Garden). Η συζήτηση είναι μία από τις ευρωπαϊκές εκδηλώσεις στο φεστιβάλ Battle of Ideas (Μάχη των Ιδεών) που διοργανώνεται από το Academy of Ideas που εδρεύει στο Λονδίνο.

Βιώνοντας έναν κόσμο που φαντάζει γεμάτος από αλληλοκατηγορίες, οργισμένες αναρτήσεις, εμπρηστικά σχόλια και φόβους περί λαϊκισμού, πολλοί σχολιαστές έχουν αποφανθεί ότι ζούμε σε μια εποχή «τοξικής πολιτικής». Ο όρος αποτυπώνει τον ολοένα και πιο επιθετικό, προσωπικό και εμπαθή πολιτικό διάλογο και ό,τι καταδεικνύει τις διαβρωτικές επιπτώσεις του στην πολιτική μας ζωή. Αυτή η ενδεχομένως «τοξική» και διχαστική στάση στην πολιτική ίσως όμως αντανακλά απλώς μια επιστροφή στα μεγάλα πολιτικά ερωτήματα μετά την εποχή του «τέλους της ιστορίας».

Θρηνούμε δικαιολογημένα για τη δήθεν χαμένη κοσμιότητα ή μήπως είναι τελικά καλό πράγμα οι πιο ευθείς και οργισμένες διαφωνίες; Πού βρίσκεται το όριο ανάμεσα στην ένθερμη υποστήριξη διαφορετικών απόψεων και στην τοξική εριστικότητα; Και εντέλει, πώς μπορούμε να ζούμε όλοι μαζί όταν διαφωνούμε ριζικά σε μείζονα ζητήματα;

Σε αυτά και άλλα ερωτήματα θα απαντήσουν οι: Timandra Harkness (Δημοσιογράφος, FutureProofing και How to Disagree, BBC Radio 4), Λαμπρινή Θωμά (Δημοσιογράφος The Press Project), Κωνσταντίνα Ε. Μπότσιου (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας και Διεθνούς Πολιτικής, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου), Άννα Νικολάου (Μέλος Ακαδημαϊκού Προσωπικού, Hellenic American University). Συντονίζει ο Νίκος Σωτηρακόπουλος (Καθηγητής Κοινωνιολογίας, York St. John University).

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Hellenic American College/Hellenic American University σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Academy of Ideas του Λονδίνου.

Πληροφορίες

Γλώσσα: EN

Διερμηνεία: Όχι

Υποχρεωτική εγγραφή: Όχι

Υποχρεωτική κράτηση: Όχι

Εισιτήριο: Είσοδος ελεύθερη

Εικόνα: Μάχη των ιδεών