14 Σεπ 2016

Έκθεση φωτογραφίας «Επιστροφή στα σχολεία μας»

Η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Επιστροφή στα σχολεία μας» εγκαινιάζεται την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016, στις 20:00, στην Γκαλερί Κέννεντυ της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι.

Την έκθεση διοργανώνουν το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, ΗΠΑ) και η Ένωση Αποφοίτων Λεοντείου Λυκείου.

Στην έκθεση, που επιμελείται η Δρ. Νίνα Κασσιανού, συμμετέχουν οι φωτογράφοι και απόφοιτοι της Λεοντείου Ανδρέας Θεολογίτης, Χρήστος Θεοδώρου, Τίμος Λύτρας,  Παναγιώτης Μαμαλής, Ανθή Μάρα, Βαγγέλης Τζερτζίνης και οι μαθητές Σοφία Μαμαλή, Σοφία Μπεκιάρη και Κώστας Περικλάκης.

«Όταν αναφερόμαστε σε Σχολεία ή Εκπαιδευτικά Ιδρύματα», σημειώνει η επιμελήτρια της έκθεσης, «έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε εικόνες που φέρνουν στη μνήμη μας ανθρώπινες παρουσίες με φόντο κάποιους χαρακτηριστικούς χώρους που μπορεί να είναι ίδιοι όσες φωτογραφίες και εάν παραχθούν, όσα χρόνια και εάν περάσουν, γιατί οι αναμνηστικές αυτές φωτογραφίες συνδυάζονται αποκλειστικά με τους συγκεκριμένους χώρους. … Με όχημα τη δύναμη της αφηγηματικότητας που διαθέτει μοναδικά το φωτογραφικό μέσο, οι θεατές της έκθεσης ακολουθούν το βλέμμα των φωτογράφων καθώς αυτοί περιηγούνται τις αίθουσες διδασκαλίας, στέκονται σιωπηλοί μέσα στη βιβλιοθήκη, εξερευνούν τους χώρους του χημείου, αφουγκράζονται τις φωνές των παιδιών που παίζουν στην αυλή, απολαμβάνουν τις πρόβες της χορωδίας, ανασύρουν μνήμες από την  άδεια σκηνή των μαθητικών θεατρικών παραστάσεων».

Στην έκθεση «Επιστροφή στα σχολεία μας» επιχειρείται μια ιδιαίτερη απεικόνιση της Λεοντείου, μέσα από σύγχρονες ματιές έξι φωτογράφων που έχουν αποφοιτήσει εδώ και πολλά χρόνια από αυτή καθώς και τριών νέων μαθητών. Πρόκειται για μια καταγραφή με ιδιαίτερα προσωπικά χαρακτηριστικά του μικρόκοσμου της Λεοντείου, που παράλληλα προσφέρει μια ιδιαίτερα συναισθηματική εικαστική προσέγγιση της ατμόσφαιρας των σχολικών χώρων και αιθουσών διδασκαλίας.

Διάρκεια έκθεσης: 14–28 Σεπτεμβρίου 2016

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα–Παρασκευή: 12:00–21:00, Σάββατο: 10:30–14:30, Κυριακή κλειστά

Είσοδος ελεύθερη

 Χορηγός Έκθεσης:  PUBLIC LOGO