03 Μάι 2017

Ρεσιτάλ πιάνου: Μουσική και Συμβολισμός στον 20ο και 21ο αιώνα

Έλσα ΦήταμΣυναυλία της πιανίστριας Έλσας Φήταμ με έργα για πιάνο Ελλήνων και ξένων συνθετών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017, στις 20:30, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι.

Στην συναυλία θα παρουσιαστούν έργα συνθετών του 20ου και 21ου αιώνα από την Αμερική, τη Γαλλία και την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, η πιανίστρια θα ερμηνεύσει έργα των Henry Cowell, Maurice Ravel, Ιωσήφ Παπαδάτου, Ελένης Σκάρκου και Βαγγέλη Συμσίρη. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της συναυλίας έχει ο Θόδωρος Αντωνίου, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και Διευθυντής του Προγράμματος Μουσικής του Hellenic American College σε συνεργασία με το Hellenic American University.

H Έλσα Φήταμ, σημειώνει χαρακτηριστικά για τη συναυλία: «Σκοτάδι και φως, όνειρα κι εφιάλτες, μυθικά πρόσωπα και θεοί ήρωες, ηχηρές σιωπές, υδάτινα τοπία, αθέατοι κόσμοι, γοτθική ατμόσφαιρα... Με εφαλτήριο το έργο ενός ξεχασμένου ποιητή που άνοιξε το δρόμο για τον συμβολισμό, γεννήθηκε ένα πρόγραμμα που ακροβατεί ανάμεσα στο ανθρώπινο και το μεταφυσικό, το γήινο και το συμπαντικό, μέσα από την εξερεύνηση συμβόλων στη μουσική για πιάνο του 20ου και 21ου αιώνα».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από το Πρόγραμμα Μουσικής (ΒΜ) του Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Nashua, NH, USA) και την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Εικόνα: Έλσα Φήταμ