03 Μαρ 2015

H Δρ. Καλφοπούλου θα διαβάσει αποσπάσματα από το νέο της βιβλίο, RUIN.

 

Δρ. Αντριάνα Καλφοπούλου, μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού στο Προπτυχιακό Πρόγραμμα στην Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία του Hellenic American College H Δρ. Αντριάνα Καλφοπούλου, μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού στο Προπτυχιακό Πρόγραμμα στην Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία του Hellenic American College θα πραγματοποιήσει ανάγνωση αποσπάσματων από το νέο της βιβλίο "RUIN, Essays in Exilic Living" (Red Hen Press, 9/2014).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με το Hellenic American University, την Τρίτη, 3 Μαρτίου, στις 19:00, στον 8ο όροφο της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα.

Το βιβλίο "RUIN, Essays in Exilic Living" αφηγείται τις στιγμές κρίσης μέσα από την κλιμακούμενη ένταση μιας Αθήνας που πλήττεται από την λιτότητα και ερευνά τις πιο προσωπικές στιγμές της μητρότητας και της απώλειας. Η έννοια της «εξορίας» κατασκευάζεται μέσα από το πρίσμα του μεταμοντέρνου χώρου, είτε πρόκειται για την υπό παρακολούθηση -μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου- πόλη της Νέας Υόρκης είτε για νέο οραματισμό της «Χώρας» στον Τίμαιο του Πλάτωνα. Η κριτικός Sara Budzik αναφέρει στο ιστολόγιο Foreword Reviews: «Αυτή η ερμηνεία της εξορίας επαναπροσδιορίζει την έννοια της «πατρίδας» και φωτίζει τις πτυχές με τις οποίες η ανθρωπότητα ορίζει την απώλεια και τον αποχωρισμό από ανθρώπους, από μέρη και από την αλήθεια».

H Δρ. Καλφοπούλου είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού του Hellenic American University από το 2007 και έχει συντελέσει στην ανάπτυξη και τον συντονισμό του Προγράμματος στην Αγγλική Γλώσσα και Λογοτεχνία όπου διδάσκει Λογοτεχνία και Δημιουργική Γραφή.

Η ομιλία θα διεξαχθεί στα Αγγλικά. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για κράτηση θέσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 2103680950 ή με email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Φωτό: Δρ. Αντριάνα Καλφοπούλου