14 Δεκ 2016

Μια βραδιά με Ελληνική μουσική για κιθάρα

Μια βραδιά με Ελληνική μουσική για κιθάρα στο Hellenic American CollegeΔύο κιθαρίστες, ο Βασίλης Κανελλόπουλος και ο Χάρης Καμπύλης, παρουσιάζουν έργα Ελλήνων συνθετών για σόλο κιθάρα. Η συναυλία πραγματοποιείται ύστερα από πρόταση του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και διευθυντή του μουσικού τμήματος του Hellenic American College (HAEC), κυρίου Θόδωρου Αντωνίου στους δύο κιθαρίστες, οι οποίοι βραβεύθηκαν στο διαγωνισμό του 4ου φεστιβάλ κιθάρας Παλαιού Φαλήρου (1ο και 2ο βραβείο αντίστοιχα).

Με μέσο την κιθάρα δίνεται η δυνατότητα στους δύο κιθαρίστες να αποδώσουν έργα Ελλήνων συνθετών με μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο συνθετικά, όσο και ερμηνευτικά και να αναδείξουν τις πλούσιες εκφραστικές δυνατότητες του οργάνου.

Στη συναυλία θα παρουσιαστούν έργα των: Μιχάλη Αρχοντίδη, Κώστα Γρηγορέα, Δημήτρη Καθαρόπουλου, Ιάκωβου Κολανιάν, Δημήτρη Νάνου, Νίκου Πιπέρη και Κώστα Τσιλίδη.

Την εν λόγω εκδήλωση διοργανώνουν το Πρόγραμμα Μουσικής (ΒΜ) του Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA) και την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών την Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016, στις 20:30, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Εικόνα: Μια βραδιά με Ελληνική μουσική για κιθάρα στο Hellenic American College