Προπτυχιακοί φοιτητές
Προπτυχιακοί φοιτητές

Aμερικανικές σπουδές πιο προσιτές απ’ ότι νομίζεις

Συνεργαζόμαστε με τους φοιτητές και τις οικογένειές τους ώστε να δημιουργήσουμε ένα προσωπικό πακέτο οικονομικής βοήθειας, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητές τους. Μέσα από τα εκτεταμένα προγράμματα υποτροφιών, κάνουμε την Αμερικανική εκπαίδευση πιο προσιτή για εσένα και την οικογένειά σου, όπως και για τους εκατοντάδες σπουδαστές μας.

Οι φοιτητές μας γίνονται δεκτοί με βάση τις ακαδημαϊκές τους δυνατότητες και προοπτικές και όχι με γνώμονα την οικονομική τους κατάσταση. Το Hellenic American College δεσμεύεται να ενισχύει τους αποδεδειγμένα οικονομικά ασθενέστερους σπουδαστές ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν πτυχίο από το Hellenic American University. To 80% των σπουδαστών μας επωφελείται από κάποιο είδος μείωσης διδάκτρων.

⇒ Κατεβάστε την Αίτηση Οικονομικής Ενίσχυσης Σπουδών

Πρόγραμμα Εγγυημένων Διδάκτρων

Το Hellenic American College δεσμεύεται, απέναντί σας, να διατηρήσει σταθερό το ύψος των διδάκτρων σας από τη στιγμή της εγγραφής σας μέχρι την αποφοίτησή σας. Το Πρόγραμμα Εγγύησης Σταθερών Διδάκτρων σας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζετε εξ αρχής το σύνολο των διδάκτρων για όλη τη διάρκεια των σπουδών και σας εξασφαλίζει ότι δε θα βρεθείτε αντιμέτωποι με αυξήσεις διδάκτρων.

Κατηγορίες Οικονομικής Ενίσχυσης Σπουδών

Οι κατηγορίες οικονομικής ενίσχυσης σπουδών που παρέχονται είναι τέσσερις: υποτροφίες οικονομικής ενίσχυσης, υποτροφίες ακαδημαϊκής επίδοσης, επιχορηγήσεις σπουδών από εταιρείες και υποτροφίες πρόωρης εισαγωγής.

Υποτροφίες οικονομικής ενίσχυσης

Οι υποτροφίες οικονομικής ενίσχυσης απονέμονται σε σπουδαστές οι οποίοι βρίσκονται αποδεδειγμένα σε οικονομική ανάγκη και διατηρούν ένα καλό μέσο όρο βαθμολογίας (μέσος όρος 2.00 και άνω για προπτυχιακούς σπουδαστές, μέσος όρος 3.00 και άνω για μεταπτυχιακούς σπουδαστές). Παρόλο που οι υποτροφίες οικονομικής ενίσχυσης καλύπτουν μεγάλο μέρος των διδάκτρων, σε περιπτώσεις σπουδαστών που βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική θέση, το Hellenic American College δεν μπορεί να εγγυηθεί την κάλυψη όλων των αναγκών κάθε σπουδαστή, λόγω των περιορισμένων οικονομικών πόρων του εκπαιδευτικού ιδρύματος. Κάθε υποτροφία οικονομικής ενίσχυσης αξιολογείται κατά περίπτωση. Για να διατηρήσουν και να ανανεώσουν τις χορηγηθείσες υποτροφίες οι προπτυχιακοί σπουδαστές πρέπει να διατηρούν ελάχιστο απαιτούμενο μέσο όρο βαθμολογίας 2.00  και οι μεταπτυχιακοί 3.25 και άνω.

Υποτροφίες ακαδημαϊκής επίδοσης

Οι υποτροφίες ακαδημαϊκής επίδοσης απονέμονται σε αιτούντες σπουδαστές που επιδεικνύουν εξαιρετικές ακαδημαϊκές επιδόσεις, ηγετικές ικανότητες και κοινωνική συμμετοχή, ανάλογα με το είδος της υποτροφίας που λαμβάνουν. Οι δικαιούχοι αυτών των υποτροφιών πρέπει να διατηρούν υψηλότερο μέσο όρο βαθμολογίας συγκριτικά με τους δικαιούχους υποτροφιών οικονομικής ενίσχυσης. 

Αξίζει να αναφέρουμε πως σπουδαστές που δεν πληρούν, στην αρχή των σπουδών τους, τα κριτήρια για υποτροφία ακαδημαϊκής επίδοσης και εν συνεχεία, κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Hellenic American College, λαμβάνουν έναν υψηλό μέσο όρο βαθμολογίας και συμμετέχουν ενεργά στην πανεπιστημιακή κοινότητα, έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν αίτηση για υποτροφία ακαδημαϊκής επίδοσης.

Επιχορηγήσεις σπουδών από εταιρείες

Το πρόγραμμα υποτροφιών έχει ως σκοπό να εντοπίζει και να στηρίζει επιτυχημένους επαγγελματίες με ηγετικές ικανότητες. Χορηγεί σε οργανισμούς μερική ή πλήρη κάλυψη διδάκτρων για υποτροφίες ακαδημαϊκής επίδοσης προς επιλεγμένους εργαζομένους. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Υποδοχής και Ενημέρωσης Σπουδαστών για να μάθετε εάν η εταιρεία στην οποία εργάζεστε, συμμετέχει στο πρόγραμμα επιχορηγήσεων σπουδών και εάν όχι, πώς μπορεί να λάβει μέρος.

Υποτροφίες πρόωρης εισαγωγής

Οι υποτροφίες πρόωρης εισαγωγής στο Hellenic American University χορηγούνται στους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια εισδοχής του ιδρύματος και αποφασίζουν εγκαίρως να συμμετάσχουν σε κάποιο από τα προγράμματά μας. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Και οι τέσσερις κατηγορίες υποτροφιών οικονομικής ενίσχυσης καλύπτουν τα δίδακτρα των μαθημάτων που απαιτούνται για την απόκτηση πτυχίου. Η υποτροφία δεν καλύπτει λοιπά έξοδα ή δίδακτρα μαθημάτων που δεν ολοκληρώθηκαν σύμφωνα με την Πολιτική Add/Drop του Πανεπιστημίου, όπου ενδέχεται να ισχύουν συμπληρωματικοί όροι. 

Οι σπουδαστές που ζητούν τη χορήγηση υποτροφίας είτε οικονομικής ενίσχυσης είτε ακαδημαϊκής επίδοσης δεν μπορούν να λάβουν ενίσχυση που να υπερβαίνει το 50% του συνόλου των διδάκτρων τους.

Ποιοι δικαιούνται οικονομική ενίσχυση;

Δικαίωμα αίτησης για χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης έχουν μόνο οι σπουδαστές που έχουν γίνει δεκτοί (χωρίς προϋποθέσεις) στο Πανεπιστήμιο με σκοπό την απόκτηση πτυχίου.

Νέοι σπουδαστές

Εάν είστε νέος σπουδαστής και επιθυμείτε να λάβετε οικονομική ενίσχυση πρέπει να καταθέσετε συμπληρωμένη την Αίτηση Οικονομικής Ενίσχυσης Σπουδών (μπορείτε να την προμηθευτείτε από την Επιτροπή Εισαγωγής) κατά μαζί με την αίτηση εισαγωγής σας. Το Hellenic American College δέχεται αιτήσεις σπουδαστών χωρίς να γνωρίζει την οικονομική τους κατάσταση. Συνεπώς, η Επιτροπή Υποτροφιών αξιολογεί την αίτησή σας εφόσον έχετε γίνει δεκτοί στο Πανεπιστήμιο. Στην περίπτωση που υποβάλετε αίτηση για υποτροφία οικονομικής ενίσχυσης, θα πρέπει να καταθέσετε και τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα των οικονομικών πόρων, δικών σας και της οικογενείας σας, αναλόγα με την περίπτωση.

Σπουδαστές προηγούμενων ετών

Η χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης αξιολογείται και ανανεώνεται στην αρχή κάθε ακαδημαϊκής χρονιάς λαμβάνοντας υπόψη το μέσο όρο βαθμολογίας του σπουδαστή και τη συμμετοχή του στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Η οικονομική ενίσχυση μπορεί να ανακληθεί ή να ανασταλεί εάν ο σπουδαστής δεν διατηρήσει τις απαιτούμενες ακαδημαϊκές επιδόσεις που ορίζει η υποτροφία που λαμβάνει και εάν η συμπεριφορά του δεν συμμορφώνεται με την πολιτική του Πανεπιστημίου, όπως αυτή περιγράφεται στο Εγχειρίδιο Σπουδαστή. Ο Μέσος Όρος Βαθμολογίας του σπουδαστή αξιολογείται κάθε εξάμηνο ώστε να διασφαλιστεί ότι διατηρεί υψηλή ακαδημαϊκή επίδοση.

Οι σπουδαστές προηγούμενων ετών έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν εκ νέου αίτηση οικονομικής ενίσχυσης εάν αλλάξει η οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους. Η διαδικασία αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση του 50% των απαιτούμενων διδακτικών μονάδων για την αποφοίτηση.

Υποχρεώσεις των Δικαιούχων Οικονομικής Ενίσχυσης

Οι δικαιούχοι οικονομικής ενίσχυσης καλούνται να προωθούν και να ενισχύουν την αποστολή του εκπαιδευτικού ιδρύματος, προσφέροντας εθελοντική εργασία, στο τμήμα τους, σε εκδηλώσεις του Hellenic American College και σε άλλες δράσεις του ιδρύματος. Οι σπουδαστές καλούνται επίσης να αφιερώνουν ορισμένες ώρες στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Η συμβολή τους αξιολογείται και τα αποτελέσματα αυτής της συμμετοχής εξετάζονται για την ανανέωση της οικονομικής ενίσχυσης που τους χορηγείται.

Συχνές Eρωτήσεις σχετικά με την Οικονομική Ενίσχυση Σπουδών

Εδώ θα βρείτε απαντήσεις στα συνηθέστερα ερωτήματα των υποψήφιων σπουδαστών μας σχετικά με τη δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης των σπουδών. Το προσωπικό του Γραφείου Υποδοχής και Ενημέρωσης Σπουδαστών (Admissions Office) είναι πρόθυμo να συνομιλήσει μαζί σας, να λύσει κάθε απορία σας και να σας εξηγήσει λεπτομερώς τις δυνατότητες οικονομικής ενίσχυσης των σπουδών σας στο Πανεπιστήμιο μας.

1. Πού μπορώ να προμηθευτώ την Αίτηση Παροχής Οικονομικής Ενίσχυσης;

Μπορείτε να κατεβάστε το αρχείο εδώ ή να προμηθευτείτε την αίτηση από το Γραφείο Υποδοχής και Ενημέρωσης Σπουδαστών .