Η κύρια συλλογή περιλαμβάνει πάνω από 35.000 βιβλία, ακαδημαϊκά και λογοτεχνικά, οργανωμένα με το σύστημα ταξινόμησης Dewey

Πρόσβαση

Η σημαντικότερη αποστολή της Βιβλιοθήκης είναι η εξυπηρέτηση των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού του HAEC, καθώς και το διδακτικό προσωπικό και οι μαθητές της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Αφ 'ετέρου, η συλλογή είναι ανοιχτή και προσβάσιμη και σε εξωτερικούς χρήστες (χρήστες που δεν ανήκουν στο μαθητικό σώμα ή το διδακτικό προσωπικό).

Το εξωτερικό κοινό αποτελείται από εγγεγραμμένους χρήστες. Η εγγραφή είναι απαραίτητη για να αποκτήσει κανείς δικαιώματα δανεισμού.

Σε περίπτωση που ένα βιβλίο, ή οποιοδήποτε άλλο υλικό απαιτείται ταυτόχρονα από εγγεγραμμένο χρήστη και έναν επισκέπτη, προτεραιότητα έχουν οι εγγεγραμμένοι χρήστες.

Σημαντική Σημείωση για τους εξωτερικούς χρήστες

Στη παρούσα φάση δεν γίνονται νέες εγγραφές μελών, θα βγει νέα ανακοίνωση.

Δανεισμός

Η βιβλιοθήκη εξυπηρετεί όλες τις κατηγορίες χρηστών επιτρέποντάς τους να δανείζονται το υλικό της. Ωστόσο, ορισμένες κατηγορίες τεκμηρίων δεν μπορούν να τύχουν δανεισμού (όπως συλλογές αναφοράς, ειδικές συλλογές, βιβλία σε κράτηση κλπ) και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο εντός του χώρου της βιβλιοθήκης για ερευνητικούς λόγους κατόπιν συνεννόησης με τον αρμόδιο βιβλιοθηκονόμο.

Ως χρήστες, οι δανειζόμενοι είναι υπεύθυνοι για την ασφαλή και άμεση επιστροφή όλων των τεκμηρίων στη βιβλιοθήκη. Η βιβλιοθήκη ενδέχεται να ενημερώσει τους χρήστες σε περίπτωση καθυστέρησης επιστροφής. Η ημερομηνία επιστροφής αναγράφεται στο πίσω μέρος κάθε βιβλίου.

Σε περίπτωση απώλειας, ο χρήστης καλείται να αντικαταστήσει την ακριβή έκδοση του απολεσθέντος ή εάν αυτό δεν είναι δυνατό (σε περίπτωση εξάντλησης του βιβλίου) να αποζημιώσει τη βιβλιοθήκη με ποσό αντίστοιχο της τρέχουσας αξίας της έκδοσης.

Κανόνες συμπεριφοράς εντός Βιβλιοθήκης

 • Στους χώρους της Βιβλιοθήκης τηρείται ησυχία, απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία της.
 • Δεν επιτρέπεται η χρήση κινητών τηλεφώνων ή αντικειμένων που προξενούν θόρυβο.
 • Δεν επιτρέπεται η κατανάλωση τροφίμων και ποτών.
 • Απαγορεύεται το κάπνισμα ή η χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων στο χώρο της Βιβλιοθήκης.
 • Άχρηστα χαρτιά ή άλλα σκουπίδια πρέπει να ρίπτονται στους κάδους των απορριμμάτων.
 • Οι χρήστες δεν επανατοποθετούν στα ράφια το υλικό που χρησιμοποίησαν, αλλά το αφήνουν πάνω στα τραπέζια.
 • Δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε φθορά του υλικού ή εξοπλισμού της Βιβλιοθήκης.
 • Οι χρήστες φέρουν την αποκλειστική ευθύνη διαφύλαξης των προσωπικών τους αντικειμένων.
 • Οι χρήστες είναι υποχρεωμένοι να τοποθετούν τις τσάντες τους σε ερμάρια όταν εισέρχονται στον χώρο της Βιβλιοθήκης. Η Βιβλιοθήκη, παρέχει για το λόγο αυτό χώρους που ασφαλίζουν με κλειδαριά. Η φύλαξη του κλειδιού αποτελεί υποχρέωση του χρήστη, μέχρι τη στιγμή της επιστροφής τους στο προσωπικό της Βιβλιοθήκης.
 • Συνιστούμε να αποθηκεύσετε τα αρχεία – εργασίες στο προσωπικό OneDrive του χρήστη.
 • Οι χρήστες με ανάρμοστη συμπεριφορά προς το προσωπικό και ασυνέπεια προς τον Κανονισμό της βιβλιοθήκης αποκλείονται από τη χρήση της Βιβλιοθήκης και των παρεχόμενων υπηρεσιών της.

Εσωτερικοί χρήστες

Μαθητές, καθηγητές και προσωπικό του HAEC (Hellenic American College) και της ΕΑΕ (Ελληνοαμερικανικής Ένωσης), μπορούν να επισκεφθούν τη Βιβλιοθήκη για να καλύψουν τις ερευνητικές τους ανάγκες ή για να δανειστούν το υλικό της.

Κάρτα βιβλιοθήκης

Για την κοινότητα του HAEC, η κάρτα μέλους εκδίδετε μετά από σχετική αίτηση και αποστολή της στην Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ή με φυσική παρουσία στο γραφείο εξυπηρέτησης χρηστών.

Οι φοιτητές και οι καθηγητές του HAUniv δεν χρειάζεται να λάβουν ξεχωριστή κάρτα Βιβλιοθήκης.

Οι μαθητές της ΕΑΕ από την άλλη πλευρά, πρέπει να λάβουν τις κάρτες τους από το γραφείο εξυπηρέτησης χρηστών της Βιβλιοθήκης, προσκομίζοντας την βεβαίωση σπουδών τους και την ταυτότητά τους.

Διάρκεια δανεισμού

Ο αριθμός των τεκμηρίων και ο χρόνος δανεισμού εξαρτώνται από την ιδιότητα του χρήστη.

Είδος χρήστη
Αριθμός τεκμηρίων
Ημέρες δανεισμού
Προπτυχιακοί φοιτητές HAEC 4 τεκμήρια 20 ημέρες
Μεταπτυχιακοί, υποψήφιοι διδάκτορες HAEC 4 τεκμήρια 20 ημέρες
Διδάσκοντες, διοικητικό προσωπικό HAEC - HAU 4 τεκμήρια 20 ημέρες
Μαθητές Ελληνοαμερικανικής Ένωσης 4 τεκμήρια 20 ημέρες

Εξωτερικοί χρήστες

Η υπηρεσία δανεισμού απευθύνεται και σε εξωτερικούς χρήστες, που διαθέτουν κάρτα βιβλιοθήκης.

Η βιβλιοθήκη δεν λειτουργεί ως αναγνωστήριο για το εξωτερικό κοινό.

Με εξαίρεση τους ερευνητές, οι οποίοι μπορούν να κάνουν χρήση του υλικού της, εντός του χώρου χωρίς εγγραφή κατόπιν συνεννόησης με τον αρμόδιο βιβλιοθηκονόμο.

Κάρτα βιβλιοθήκης

Για την εγγραφή στην βιβλιοθήκη χρειάζεται ο ενδιαφερόμενος να είναι μόνιμος κάτοικος Νομού Αττικής, συμπληρώνοντας μια φόρμα στο γραφείο εξυπηρέτησης χρηστών της Βιβλιοθήκης.

Για να εκδοθεί η κάρτα βιβλιοθήκης, θα πρέπει να προσκομισθεί ένας πρόσφατος λογαριασμός (κοινής ωφελείας) ή κάποιο άλλο έγγραφο, που να αποδεικνύει τη μόνιμη διεύθυνση του αιτούντος με την επίδειξη της ταυτότητάς του.

Για παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών οι αιτήσεις πρέπει να συμπληρώνονται αυτοπροσώπως και να υπογράφονται από γονέα ή νόμιμο κηδεμόνα.
Η κάρτα εκδίδεται εντός 1-2 εργάσιμων ημερών.

Τα εγγεγραμμένα μέλη της Δανειστικής Βιβλιοθήκης μπορούν να δανείζονται μέχρι 4 βιβλία.

Διάρκεια δανεισμού

Η περίοδος δανεισμού είναι 20 ημέρες, με δυνατότητα ανανέωσης για άλλες 20 ημέρες.

Σημαντική επισήμανση! Για τεκμήρια που έχουν αυξημένη ζήτηση είναι δυνατόν να μειώνεται ο χρόνος δανεισμού στις 7 ημέρες ή και να αναστέλλεται ο δανεισμός τους, κατά την κρίση των αρμοδίων βιβλιοθηκονόμων.

Παραβίαση της διάρκειας δανεισμού

Για την καλύτερη λειτουργία της βιβλιοθήκης και εξυπηρέτηση των χρηστών, θα επιβάλεται σύστημα ποινών με επιβολή αρνητικών μονάδων.

Για κάθε ημέρα καθυστέρησης επιστροφής του υλικού στη Βιβλιοθήκη ο χρήστης επιβαρύνεται με πέντε (5) αρνητικές μονάδες, ανά τεκμήριο.

Χρήστες που έχουν καθυστερήσει να επιστρέψουν ή να ανανεώσουν υλικό περισσότερο από μία εβδομάδα, δεν μπορούν να δανειστούν άλλο υλικό.

Στις πενήντα (50) αρνητικές μονάδες αναστέλεται το δικαίωμα δανεισμού για έναν μήνα.

Επαναλαμβανόμενες ποινές μπορεί να οδηγήσουν σε μόνιμη άρση του δικαιώματος δανεισμού.

Δήλωση περί απορρήτου

Η Βιβλιοθήκη ενδέχεται να συλλέγει δεδομένα σχετικά με τη χρήση της βιβλιοθήκης σας προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες της.

Προστασία προσωπικών δεδομένων – Βιβλιοθήκη

Η Βιβλιοθήκη δεσμεύεται να προστατεύει το απόρρητο των χρηστών, όσον αφορά τα προσωπικά τους στοιχεία και τα αρχεία δανεισμού τους.

Τα αρχεία και τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών δεν θα χρησιμοποιηθούν με κανέναν τρόπο, εκτός από τη δυνατότητα της Βιβλιοθήκης να παρακολουθεί τον δανεισμό και τις επιστροφές και δεν θα κοινοποιούνται, μεταβιβάζονται, πωλούνται ή διανέμονται σε τρίτους.

Τα αρχεία δανεισμού θεωρούνται προσωπικά στοιχεία και δεν θα κοινοποιηθούν σε τρίτους. Στην περίπτωση ανήλικων παιδιών ηλικίας έως 14 ετών, οι γονείς ή/και οι κηδεμόνες έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν πρόσβαση στα αρχεία των παιδιών τους.

Όλα τα δεδομένα δανεισμού, ωστόσο, μπορούν και θα χρησιμοποιηθούν, ανώνυμα από τη Βιβλιοθήκη για στατιστικούς σκοπούς και για την επίτευξη αποτελεσματικότερης διαχείρισης συλλογής.