Διαδανεισμός

Η Βιβλιοθήκη χρησιμοποιεί την υπηρεσία διαδανεισμού για τον εντοπισμό και τη λήψη τεκμηρίων από βιβλιοθήκες των ΗΠΑ και άλλων χωρών.

Αυτή η υπηρεσία επιτρέπει να παρέχετε στους χρήστες της βιβλιοθήκης υλικό που δεν υπάρχει στη συλλογή της, όπως άρθρα, βιβλία και διατριβές.

Δικαίωμα διαδανεισμού έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι φοιτητές, διδάσκοντες καθώς και το προσωπικό του ΗAEC.

Διαδικασία διαδανεισμού Βήμα-Βήμα

  1. Για την υποβολή αίτησης διαδανεισμού, θα πρέπει αρχικά να προβείτε σε αναζήτηση μέσω του ηλεκτρονικού μας καταλόγου ώστε να διασταυρώσετε την ύπαρξη ή μη του σχετικού υλικού. Αιτήσεις για υλικό που διατηρείται σε τοπικό επίπεδο δεν θα διεκπεραιώνονται.
  2. Στη συνέχεια, συμπληρώνετε το σχετικό έντυπο αίτησης, ανάλογα με τον τύπο του υλικού που θέλετε να δανειστείτε το οποίο και προωθείτε στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  3. Καλείστε να συμπληρώσετε ξεχωριστό έντυπο αίτησης για κάθε τεκμήριο παρέχοντας πλήρεις και ακριβείς πληροφορίες ώστε να αποφεύγονται καθυστερήσεις κατά την επεξεργασία.
  4. Κάθε ηλεκτρονικό αίτημα διαδανεισμού διεκπεραιώνεται συνήθως εντός 48 ωρών (για υλικό που παραλαμβάνεται ηλεκτρονικώς).
  5. Μόλις το υλικό βρίσκεται στη διάθεση της βιβλιοθήκης ενημερώνεστε ηλεκτρονικά. Το ψηφιακό υλικό μπορεί να σας αποσταλεί, επίσης ηλεκτρονικά. Έντυπο υλικό, ωστόσο, μπορείτε να παραλάβετε μόνο από τη βιβλιοθήκη.
  6. Η βιβλιοθήκη θα σας ενημερώσει επίσης, σε περίπτωση που το υλικό δεν είναι διαθέσιμο.

Χρεώσεις Διαδανεισμού

Η υπηρεσία διατίθεται δωρεάν. Ο χρήστης επιβαρύνεται μόνο με το κόστος αποστολής του τεκμηρίου, όπως αυτό προβλέπεται από την εκάστοτε βιβλιοθήκη. Αν η επιβάρυνση είναι μεγαλύτερη της συνήθους, ζητείται σχετική έγκριση από τον χρήστη πριν την εκτέλεση της συναλλαγής. Ο χρήστης είναι απολύτως υπεύθυνος για την προστασία του τεκμηρίου για όσο διάστημα αυτό παραμένει στην κατοχή του.

Άφιξη και παράδοση τεκμηρίων

Ο χρόνος ολοκλήρωσης για την παραλαβή των τεκμηρίων κυμαίνεται από δύο ημέρες έως δύο εβδομάδες. Η υπηρεσία διαδανεισμού δεν μπορεί, λόγω των περιορισμών των ταχυδρομικών υπηρεσιών, να ανταποκριθεί σε εξαιρετικά επείγουσες ερευνητικές ανάγκες.

Ανανέωση, ανάκληση και επιστροφή

Οι περίοδοι δανεισμού καθορίζονται από την εκάστοτε δανειστική βιβλιοθήκη. Αν επιθυμείτε ανανέωση τηλεφωνήστε ή στείλτε email στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να επιστρέψετε το διαδανειζόμενο υλικό πριν ή κατά την ημερομηνία λήξης. Βιβλία που δεν παραλήφθηκαν από τον αιτούντα, επιστρέφονται στη δανειστική βιβλιοθήκη τρεις ημέρες πριν την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας.

Πνευματική ιδιοκτησία

Η βιβλιοθήκη συμμορφώνεται με το Νόμο των Ηνωμένων Πολιτειών περί Πνευματικών Δικαιωμάτων (Τίτλος 17, κώδικας των Ηνωμένων Πολιτειών, τμήματα 107 και 108) καθώς και τις οδηγίες CONTU. Ακολούθως, διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί να εξυπηρετήσει οποιοδήποτε αίτημα εάν αυτό συνεπάγεται παραβίαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Όπως συμβαίνει με όλες τις άλλες υπηρεσίες της βιβλιοθήκης, οι χρήστες υποχρεούνται να τηρούν τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας όταν χρησιμοποιούν υλικό που αποκτάται μέσω του συστήματος διαδανεισμού.

Scan & Deliver

Η υπηρεσία Scan & Deliver επιτρέπει την ψηφιοποίηση και αποστολή μεμονωμένου αντιγράφου στους εγγεγραμμένους φοιτητές, διδάσκοντες καθώς και το προσωπικό του ΗAEC από συλλογές που βρίσκονται στη Βιβλιοθήκη.

Τι μπορεί να ψηφιοποιηθεί;

  • Άρθρα περιοδικών (δύο ανά τεύχος)
  • Κεφάλαια βιβλίου (δύο ανά βιβλίο, που δεν υπερβαίνουν το 20% του συνόλου)

*Με την επιφύλαξη της σχετικής έγκρισης διατήρησης και αδειών πνευματικών δικαιωμάτων.

Για να ζητήσετε τη σάρωση ενός αντικειμένου και την αποστολή σε εσάς, επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Οι σαρώσεις συνήθως σας αποστέλλονται εντός δύο έως τριών εργάσιμων ημερών από το αίτημα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εκτυπώσεις

Μπορείτε να ζητήσετε να εκτυπώσετε έως και 20 ασπρόμαυρες σελίδες την ημέρα για να τις παραλάβετε από τη βιβλιοθήκη.

  • Η εκτύπωση είναι διαθέσιμη μόνο με ασπρόμαυρο μελάνι, σε χαρτί τυπικού μεγέθους Α4. Τα έγγραφα θα πρέπει να αποστέλλονται σε Word ή PDF στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τουλάχιστον 1 ώρα νωρίτερα.
  • Εάν χρειάζεστε πολλά αντίγραφα ενός εγγράφου ή έχετε άλλα συγκεκριμένα αιτήματα, να το επικοινωνήσετε στο μήνυμά σας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..