stress and health management ms program

Σχεδιασμένο από έναν από τους κορυφαίους ειδικούς στον κόσμο στην επιστήμη του άγχους, αυτό το διεπιστημονικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα ειδίκευσης συνδυάζει μαθήματα από τις βιοεπιστήμες και την ψυχολογία για να σας βοηθήσει να κατανοήσετε πλήρως τον μηχανισμό του άγχους και τον ρόλο του στην ανθρώπινη υγεία και τις ασθένειες. Χάρη στην έμφαση που δίνει το πρόγραμμα στην έρευνα αλλά και στην ισορροπία ανάμεσα σε θεωρία και πράξη, θα ειδικευτείτε στην εφαρμογή τεκμηριωμένων τεχνικών διαχείρισης του άγχους, ώστε να είστε σε θέση να βοηθηθείτε και να βοηθήσετε τους πελάτες σας στην επιτυχή διαχείριση του άγχους και στη βελτίωση της υγείας και ευεξίας τους. Εάν εργάζεστε ήδη σε κάποιον κλάδο της υγείας, η απόκτηση του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διαχείριση του Στρες και της Υγείας, M.S. in Stress and Health Management (MSSHM), θα εμπλουτίσει την πρακτική σας με πρόσθετες γνώσεις και εξειδίκευση που θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε ως επαγγελματίας.

Κατεβάστε το φυλλάδιο σε μορφή PDF

Μεταπτυχιακό στη Διαχείριση του Στρες και της Υγείας (MSSHM) - Φυλλάδιο

Λήψη Αρχείου
Μεταπτυχιακό στη Διαχείριση του Στρες και της Υγείας (MSSHM) - Φυλλάδιο

Πλεονεκτήματα του προγράμματος

Το MSSHM σχεδιάστηκε από τον Καθηγητή Γεώργιο Π. Χρούσο, έναν από τους κορυφαίους στον κόσμο ειδικούς στη βιολογία και στην ιατρική του άγχους. Η διεπιστημονική διδακτέα ύλη περιλαμβάνει μαθήματα στη βιολογία και την ιατρική του άγχους, τη στατιστική και τον σχεδιασμό έρευνας, τη συμβουλευτική και την τεκμηριωμένη διαχείριση του άγχους.

Στα πλεονεκτήματα του προγράμματος περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

Καθηγητές Παγκοσμίου Κύρους

Θα διδαχθείτε από μια εξαιρετική ομάδα επιστημόνων της βιοϊατρικής και ειδικών στην κλινική ψυχολογία, τη διατροφή, την ψυχοθεραπεία και τη διαχείριση του άγχους. Πολλά από τα μέλη του διδακτικού προσωπικού έχουν υπηρετήσει ως υψηλόβαθμοι αναλυτές στην πολιτική της υγείας, επιστημονικοί σύμβουλοι σε κυβερνήσεις και διοικητικά στελέχη σε νοσοκομεία, εταιρείες και ιδρύματα.

Ολιστική Εκπαίδευση

Θα παρακινηθείτε να αναπτυχθείτε και να εκφραστείτε ως ερευνητής και ως επαγγελματίας. Θα αναπτύξετε ισχυρές δεξιότητες στη σχεδίαση, την υλοποίηση και την επικοινωνία των ευρημάτων της έρευνάς σας. Ταυτόχρονα, θα μάθετε τεχνικές και μεθόδους για την αντιμετώπιση του άγχους, τις οποίες θα μπορείτε να εφαρμόσετε άμεσα στην πρακτική σας.

Ισορροπία Θεωρίας και Πράξης

Το πρόγραμμα δίνει την ίδια βαρύτητα στη θεωρητική κατάρτιση και στην πρακτική μάθηση. Τα μαθήματα διδάσκονται μέσα από έναν συνδυασμό διαλέξεων, πρακτικών εργαστηρίων, περιπτωσιολογικών μελετών, επίλυσης προβλημάτων και επιστημονικών παρουσιάσεων, που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον.

Επιλογή διαδικτυακής παρακολούθησης

Όλα τα μαθήματα που προσφέρονται διαδικτυακά διδάσκονται σε ειδικά εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας και μεταδίδονται ζωντανά. Έτσι, εάν ζείτε ή εργάζεστε εκτός Αθήνας, μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το πρόγραμμα ή κάποια επιλεγμένα μαθήματα μέσω της ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας μάθησης και συνεργασίας.


Χρήσιμες πληροφορίες για το MSSHM

Δομή προγράμματος

Το MSSHM είναι ένα πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών 30 πιστωτικών μονάδων. Αποτελείται από 8 υποχρεωτικά μαθήματα, ένα μάθημα επιλογής (μία από τρεις επιλογές) και μία ερευνητική διατριβή. Οι φοιτητές πλήρους φοίτησης μπορούν να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα σε 1 ½ έτος. Συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα του Hellenic American University ώστε να δείτε την περιγραφή των μαθημάτων του προγράμματος.

Stress health management ms structure

Ένα πρόγραμμα για όλους τους εργαζόμενους που βοηθούν άλλους ανθρώπους

Το M.S. in Stress and Health Management φιλοδοξεί να συγκεντρώσει σπουδαστές από πολλά διαφορετικά υπόβαθρα – από εκπαιδευτικούς και συμβούλους ψυχικής υγείας έως κοινωνικούς λειτουργούς και διατροφολόγους. Επαγγελματίες του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού που πρέπει να ενδυναμώσουν μια ομάδα για καλύτερη διαχείριση του άγχους στον χώρο εργασίας και βελτίωση της παραγωγικότητας. Προπονητές που θέλουν να βοηθήσουν τους αθλητές τους να αναπτύξουν θετικούς μηχανισμούς αντιμετώπισης του άγχους του ανταγωνισμού. Φυσικοθεραπευτές που ενδιαφέρονται να επεκτείνουν το φάσμα των θεραπευτικών εργαλείων που έχουν στη διάθεσή τους για τη διαχείριση του πόνου. Η δομή και το περιεχόμενο του προγράμματος έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να αξιοποιούν αυτή την ποικιλομορφία εμπειρογνωμοσύνης και υπόβαθρου για να δημιουργήσουν ένα συναρπαστικό περιβάλλον μάθησης για όλους τους συμμετέχοντες. Επαγγελματίες που μπορούν να ωφεληθούν ιδιαίτερα από το πρόγραμμα είναι:

  • Ψυχολόγοι, σύμβουλοι ψυχικής υγείας και life coaches
  • Στελέχη του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού
  • Εκπαιδευτικοί
  • Ιατροί και νοσηλευτές
  • Διατροφολόγοι
  • Προπονητές, γυμναστές και σύμβουλοι ευεξίας
  • Φυσικοθεραπευτές
  • Κοινωνικοί λειτουργοί
  • Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για έρευνα ή περαιτέρω εμβάθυνση στη διαχείριση του άγχους και της υγείας.