Το Πιστοποιητικό στη Διαχείριση του Στρες και της Υγείας απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματιών, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων στην υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση και το ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και άτομα που ενδιαφέρονται για τη βελτίωση των δεξιοτήτων επικοινωνίας τους στην εργασία και την ευζωία τους.

Πλεονεκτήματα του προγράμματος

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα θα σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε τους τρόπους με τους οποίους αντιμετωπίζετε αγχωτικές καταστάσεις της καθημερινής ζωής και να βελτιώσετε την επαγγελματική σας ζωή, προσφέροντας παράλληλα ευκαιρίες για επαγγελματική εξέλιξη. Θα αποκτήσετε μια εις βάθος κατανόηση των αιτιών του στρες και θα λάβετε εκπαίδευση για το πώς θα ξεπεράσετε με επιτυχία τις αγχωτικές καταστάσεις που αντιμετωπίζετε ως μέρος της επαγγελματικής και προσωπικής σας ζωής.

Το πρόγραμμα προσφέρεται online απογευματινές ώρες.

Μαθήματα πιστοποίησης

Θα παρακολουθήσετε τέσσερα βασικά μαθήματα που οδηγούν στην απόκτηση του πιστοποιητικού:

  1. Η Αρχή της Πολυπλοκότητας, της Ομοιόστασης και του Στρες παρέχει μια επισκόπηση των βασικών εννοιών του στρες ως συστατικού της ανθρώπινης επιβίωσης και των λόγων που σχετίζονται με το στρες και αποτελούν απειλή για την εσωτερική ισορροπία που ονομάζεται ομοιόσταση. 
  2. Η Βιολογία και Ψυχο-Νευροενδοκρινολογία του Στρες εξετάζει βασικές έννοιες της βιολογίας και της ιατρικής του στρες, εστιάζοντας στην ψυχο-νευροενδοκρινολογία και τις λειτουργίες του συστήματος του στρες. 
  3. Οι Αρχές και η Πρακτική Προαγωγής της Υγείας σάς εξοικειώνουν με τη σημαντική έννοια της προαγωγής της υγείας ως σημαντικής στρατηγικής για την προστασία και την ενδυνάμωση της υγείας.
  4. Ο ρόλος του στρες στην υγεία και τις ασθένειες διερευνά την συσχέτιση μεταξύ της συχνής και έντονης έκθεσης στο στρες και μιας σειράς διαταραχών υγείας στις σύγχρονες κοινωνίες.

Διδακτικό προσωπικό

Το διδακτικό προσωπικό που συντονίζει αυτά τα μαθήματα είναι μια εξαιρετική ομάδα βιοϊατρικών επιστημόνων και ειδικών επαγγελματιών στη διατροφή, την ψυχοθεραπεία και τη διαχείριση του στρες. Μεταξύ αυτών, ο καθηγητής Γεώργιος Χρούσος, ένας διεθνούς φήμης ερευνητής στη βιολογία και την ιατρική του στρες, και οι συνεργάτες του, Δρ. Γεώργιος Παλτόγλου, Χαρίκλεια Στεφανάκη και Άννα Παπαγεωργίου, όλοι ειδικοί στον τομέα του στρες και της διαχείρισής του. Την ομάδα συμπληρώνουν η Δρ. Έφη Τσιλιμπάρη, ειδική στις νευροεπιστήμες, και ο Δρ. Αριστείδης Χαρώνης, στην κυτταρική βιολογία.  

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το Γραφείο Υποδοχής και Ενημέρωσης Φοιτητών στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..