Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διερμηνεία Συνεδρίων (MACI)
Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διερμηνεία Συνεδρίων (MACI)

Αμερικανικές μεταπτυχιακές σπουδές στην Διερμηνεία Συνεδρίων

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διερμηνεία Συνεδρίων προσφέρει σε όλους εσάς μια ολοκληρωμένη βασική εκπαίδευση στη Θεωρία της Διερμηνείας και πάνω από 300 ώρες πρακτικής εξάσκησης στην ευθεία και την αντίστροφη διερμηνεία. Περίπου 50% της εκπαίδευσής πραγματοποιείται στο Εργαστήριο Διερμηνείας που διαθέτουμε με τη χρήση καμπινών διερμηνείας.

Κατεβάστε το φυλλάδιο σε μορφή PDF

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διερμηνεία Συνεδρίων (MACI) - Φυλλάδιο

Λήψη Αρχείου
Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διερμηνεία Συνεδρίων (MACI) - Φυλλάδιο

Πλεονεκτήματα του Προγράμματος MACI

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διερμηνεία Συνεδρίων αντικατοπτρίζει τον τρόπο που πραγματοποιείται η Διερμηνεία Συνεδρίων σήμερα. Στο πρόγραμμα διδάσκουν καθηγητές με μεγάλη εμπειρία ως επαγγελματίες διερμηνείς σε εθνικούς και διεθνείς φορείς. Επιπλέον, το πρόγραμμα ακολουθεί τις απαιτήσεις εκπαίδευσης που έχει θέσει η Γενική Διεύθυνση Διερμηνείας (SCIC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το πρόγραμμα προσφέρει επίσης:

 • Πρακτική εξάσκηση σε ένα ευρύ πεδίο υλικού όπως ομιλίες, παρουσιάσεις, και διαδικτυακά σεμινάρια (webinars) που καλύπτουν ένα μεγάλο πεδίο θεμάτων συμπεριλαμβανομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της διεθνούς πολιτικής, των επιχειρήσεων, των νομικών και της ιατρικής.
 • Πάνω από 300 ώρες πρακτικής εξάσκησης σε όλα τα είδη και μορφές διερμηνείας.
 • Άμεση επαφή με το διδακτικό προσωπικό για συμβουλευτικές υπηρεσίες και καθοδήγηση σε προσωπικό επίπεδο.
 • Άμεση διασύνδεση με τον κλάδο της διερμηνείας μέσω συμμετοχής σε συνέδρια, συναντήσεις και σεμινάρια, τόσο ως ακροατές όσο και στην πράξη.
 • Το διδακτικό προσωπικό παρέχει υποστήριξη σε κάθε φοιτητή για την καλύτερη ακαδημαϊκή και επαγγελματική του εξέλιξη.
 • Συμβουλευτική σε θέματα σταδιοδρομίας και διεύρυνση των επαγγελματικών επαφών με την υποστήριξη του Γραφείου Επαγγελματικής Ανάπτυξης & Σταδιοδρομίας τόσο στη διάρκεια των σπουδών σας όσο και μετά την ολοκλήρωσή τους.
 • Συνεργασία με την Ομάδα Διαχείρισης Ορολογίας (TERMCOORD) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για υλοποίηση εργασιών με βάση την ορολογία.
 • MEUS project logoΣυνεργασία με το ευρωπαϊκό έργο Model European Union Strasbourg (MEUS), μια συναρπαστική, περιεκτική και άκρως ενδιαφέρουσα προσομοίωση της νομοθετικής διαδικασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου φοιτητές διερμηνείας συνεδρίων, από διάφορα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, είναι επιλέξιμοι να προσφέρουν υπηρεσίες ταυτόχρονης διερμηνείας αποκτώντας ακόμη μεγαλύτερη εμπειρία στο αντικείμενό τους.

Απόφοιτοι του MACI μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα μετάφρασης του Hellenic American University με αναγνώριση μαθημάτων.

Δρόμοι επαγγελματικής σταδιοδρομίας του ΜΑCI

Η δομή και το περιεχόμενο του προγράμματος έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες ανερχόμενων διερμηνέων που επιθυμούν να διεκδικήσουν μια θέση ως διερμηνείς συνεδρίων, ενώ δύνανται να απασχοληθούν σε εθνικούς και Ευρωπαϊκούς θεσμούς και υπηρεσίες ή να εργαστούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες παρέχοντας υπηρεσίες διερμηνείας σε ιδιωτικούς φορείς. Επιπλέον, οι απόφοιτοι του προγράμματος έχουν τη δυνατότητα να επιδιώξουν μια σταδιοδρομία σε εταιρίες διοργάνωσης συνεδρίων και μεταφραστικά γραφεία, καθώς και σε μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Απαιτήσεις Εισαγωγής για το MACI

Εκτός από τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ένταξή σας στο πρόγραμμα, οι υποψήφιοι που υποβάλλουν αιτήσεις για το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Διερμηνεία Συνεδρίων (ΜΑCI) θα πρέπει να υποβάλλουν και τα ακόλουθα:

Πιστοποίηση δεύτερης ξένης γλώσσας ή Ελληνικών, που επιβεβαιώνεται με:

 • Προπτυχιακό δίπλωμα ή πτυχίο από σχολή όπου η δεύτερη ξένη γλώσσα ήταν η γλώσσα των μαθημάτων
 • Αντίστοιχο πτυχίο επάρκειας για την δεύτερη ξένη γλώσσα (εφόσον δηλώσουν δεύτερη γλώσσα)
 • Αντίστοιχο πτυχίο γλωσσομάθειας της Ελληνικής γλώσσας (για υπηκόους τρίτων χωρών)
 • Τυχόν άλλα πιστοποιητικά επάρκειας θα εξεταστούν κατά περίπτωση

Οι υποψήφιοι φοιτητές του προγράμματος επιλέγονται κατόπιν συνέντευξης και προφορικής εξέτασης από επαγγελματίες διερμηνείς και καθηγητές διερμηνείας. Στην εξέταση αυτή θα ζητηθεί από τον υποψήφιο να κάνει μια προφορική μετάφραση από κειμένου, δηλαδή καλείται διαβάσει ένα κείμενο από την πρωτότυπη γλώσσα και να το μεταφράσει ταυτόχρονα στην γλώσσα-στόχο.

Χρήσιμες Πληροφορίες για το MACI

Δομή Προγράμματος

Θα πρέπει να ολοκληρώσετε συνολικά 10 μαθήματα και να εκπονήσετε μια μεταπτυχιακή εργασία προκειμένου να αποκτήσετε το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διερμηνεία Συνεδρίων. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες. Το ακαδημαϊκό έτος χωρίζεται σε δύο εξάμηνα και κάθε εξάμηνο διαρκεί 15 εβδομάδες. Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος απαιτεί ένα σύνολο 33 διδακτικών μονάδων / 10 μαθημάτων και 1 μεταπτυχιακής εργασίας (3 διδακτικές μονάδες). Για λεπτομερή περιγραφή των μαθημάτων που προσφέρονται σε κάθε πρόγραμμα, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Hellenic American University.

MACI diagram

Τι λένε φοιτητές και απόφοιτοί μας για το πρόγραμμα

 • Ως πιστοποιημένη μεταφράστρια αλλά αυτοδίδακτη διερμηνέας απασχολούμενη στα δικαστικό σύστημα για λογαριασμό του δημοσίου, αποφάσισα να παρακολουθήσω το MACI για να μάθω τις μεθόδους και τεχνικές διερμηνείας που θα μου επέτρεπαν να είμαι πιο αποτελεσματική στη δουλειά μου. Το πρόγραμμα ανταποκρίθηκε πλήρως τις προσδοκίες μου. Με προετοίμασε άρτια για την εργασία μου σε επίσημες δομές όπως διεθνείς συναντήσεις και συνέδρια υψηλού επιπέδου. Και οι διδάσκοντες ήταν μια ομάδα εξειδικευμένων εκπαιδευτών, όλοι τους επαγγελματίες διερμηνείς, οι οποίοι δεν μας μεταλαμπάδευσαν απλώς τις γνώσεις τους, αλλά μας ενστάλαξαν και μια ισχυρή αίσθηση πειθαρχίας, αυτοπεποίθησης και επαγγελματισμού. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

  • Χαρά Κατσαρέλια
  • MACI ’20
  • Μεταφράστρια-Διερμηνέας
  1 από 1