Πτυχιο μουσικης σε αμερικανικο πανεπιστημιο

Το Bachelor Μουσικής του Hellenic American College εστιάζει τόσο στη διδασκαλία μουσικής σύνθεσης και θεωρίας όσο και στην εκτέλεση και ερμηνεία κλασικής και μοντέρνας μουσικής. Κατά τη διάρκεια των σπουδών σας, λαμβάνετε άρτια επαγγελματική μουσική εκπαίδευση με στόχο την επίτευξη του καλλιτεχνικού επιπέδου που κατέχουν οι επαγγελματίες μουσικοί.

Κατεβάστε το φυλλάδιο σε μορφή PDF

Προπτυχιακό Πρόγραμμα στη Μουσική (BM) - Φυλλάδιο

Λήψη Αρχείου
Προπτυχιακό Πρόγραμμα στη Μουσική (BM) - Φυλλάδιο

Στρατηγική συνεργασία με το Ωδείο Φίλιππος Νάκας

Το Bachelor Μουσικής προσφέρεται στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Εκτός από Bachelor Μουσικής από αμερικανικό διαπιστευμένο πανεπιστήμιο, έχετε τη δυνατότητα, χάρη σε αυτή τη συνεργασία, να αποκτήσετε και δίπλωμα ωδείου αναγνωρισμένο από το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού. Επιπλέον, ως πτυχιούχος διαπιστευμένου αμερικανικού πανεπιστημίου, θα μπορείτε να συνεχίσετε τις σπουδές σας σε μεταπτυχιακό επίπεδο σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Πλεονεκτήματα του Προγράμματος ΒΜ

Το Πρόγραμμα για την απόκτηση του Πτυχίου στη Μουσική είναι σχεδιασμένο ώστε να ακολουθεί τις κατευθυντήριες γραμμές του Εθνικού Οργανισμού Μουσικών Σχολείων των Η.Π.Α.(National Association of Schools of Music (NASM)) και συνδυάζει επιτυχώς την μουσική εκτέλεση με τη θεωρία και ιστορία της μουσικής.

 • Τομείς εξειδίκευσης: Μουσική Εκτέλεση με κλασική ή μοντέρνα κατεύθυνση (τραγούδι, πιάνο, κιθάρα, έγχορδα, πνευστά κρουστά), σύνθεση, μουσική κινηματογράφου, θεωρία, ιστορία.
 • Θα σπουδάσετε με την πολύτιμη καθοδήγηση μουσικών με πολυσχιδή κατάρτιση και αναγνωρισμένη καριέρα στην ελληνική και διεθνή μουσική σκηνή. Ολιγομελή τμήματα και καθοδήγηση από τους διδάσκοντες, οι οποίοι φροντίζουν εξατομικευμένα τις ανάγκες σας και εντοπίζουν τις ευκαιρίες που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε τα ταλέντα και τις ιδιαίτερες δεξιότητές σας στον τομέα εξειδίκευσης που θα επιλέξετε.
 • Μπορείτε να επιλέξετε μια συγκεκριμένη δεύτερη ειδίκευση (minor) όπως: Μουσική Εκτέλεση, Ιστορία της Μουσικής, Θέατρο και Αειφόρος Ανάπτυξη.
 • Το πρόγραμμα διαθέτει ένα αρκετά ευέλικτο ωράριο με απογευματινά, βραδινά και e-Learning τμήματα ώστε να εξυπηρετεί όλους τους συμμετέχοντες.
 • Θα έχετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε ένα από τα πολλά μουσικά σύνολα και να ξεκινήσετε την επαγγελματική σας σταδιοδρομία λαμβάνοντας μέρος στις συναυλίες που διοργανώνονται από το Hellenic American College και το Ωδείο Φίλιππος Νάκας.
 • Η παρακολούθηση θεωρητικών μαθημάτων και η συμμετοχή σας σε μουσικά σύνολα, ταυτόχρονα με τα ατομικά μαθήματα, βοηθά να εξελίξετε ταχύτατα την τεχνική και ερμηνευτική σας δεινότητα.
 • Ως απόφοιτοι του Hellenic American University, μπορείτε να εκκινήσετε τη διαδικασία για την αναγνώριση της επαγγελματικής ισοδυναμίας του πτυχίου σας μέσω του ΑΤΕΕΝ (Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων).

Επιλογή ανάμεσα σε πλήθος εξειδικεύσεων

Σπουδάζοντας στο Bachelor Μουσικής θα αποκτήσετε τις ερμηνευτικές δεξιότητες ενός επαγγελματία μουσικού, καθώς και ένα ευρύ γνωστικό υπόβαθρο στην Ιστορία και Θεωρία της μουσικής, στην Αρμονία και τη Μουσική Ανάλυση. Πέραν των μαθημάτων γενικής παιδείας, παρακολουθείτε μια σειρά από υποχρεωτικά μαθήματα κορμού στη μουσική, μαθήματα της κατεύθυνσης και εξειδίκευσής σας και μαθήματα επιλογής στον τομέα σας.

Έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε έναν από τους παρακάτω τομείς εξειδίκευσης:

 • Μουσική εκτέλεση με κλασική ή μοντέρνα κατεύθυνση (τραγούδι, πιάνο, κιθάρα, έγχορδα, πνευστά κρουστά)
 • Σύνθεση
 • Μουσική κινηματογράφου
 • Θεωρία της μουσικής
 • Ιστορία της μουσικής

Μειωμένη διάρκεια φοίτησης για τους αποφοίτους του Ωδείου Φίλιππος Νάκας και για αποφοίτους άλλων Ωδείων

Για τους κατόχους πτυχίου ή διπλώματος του Ωδείου Φίλιππος Νάκας στον τομέα κλασικής μουσικής ή αποφοίτους του κύκλου σπουδών διπλώματος του τομέα μοντέρνας μουσικής του Ωδείου, προβλέπεται απαλλαγή για μέχρι και τις μισές διδακτικές μονάδες για απόκτηση Bachelor. Πιο συγκεκριμένα θα σας αναγνωριστούν αυτόματα οι διδακτικές μονάδες των μαθημάτων εκτέλεσης και των μαθημάτων κορμού, παρέχοντάς σας τη δυνατότητα να αποκτήσετε το Bachelor Μουσικής με δύο μόνο έτη πλήρους φοίτησης.*

Εάν είστε απόφοιτοι άλλων Ωδείων, των ακαδημαϊκών ετών από το 2018-19 έως και το 2022-23, μπορείτε μετά από διαδικασία αξιολόγησης στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας να αιτηθείτε απαλλαγή για ακαδημαϊκές μονάδες μέχρι και 25% του προγράμματος Bachelor στα μαθήματα εκτέλεσης και κορμού.**

*Ισχύει για αποφοίτους των ακαδημαϊκών ετών από το 2018-19 έως και το 2022-23.

**Για την αναγνώριση της επαγγελματικής ισοδυναμίας του πτυχίου σας και των επαγγελματικών σας προσόντων από το Υπουργείο Παιδείας, πρέπει να αποκτήσετε όλες τις διδακτικές μονάδες για το πτυχίο σας στο Hellenic American College.

Επαγγελματική σταδιοδρομία και αναγνώριση

Οι φοιτητές παρακολουθούν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης στo πλαίσιo του οποίου αποκτούν επαγγελματικές δεξιότητες και παράλληλα αναπτύσσουν την αυτοπεποίθηση και την προσωπικότητά τους, τις πνευματικές και κοινωνικές τους ικανότητες. Θα έχετε τη δυνατότητα να αναπτύξετε τα εφόδια και τις γνώσεις που είναι απαραίτητες για μια καριέρα στη σύνθεση μουσικής, στις μουσικές παραστάσεις αλλά και τη μουσική παιδεία. Μπορείτε να κάνετε τα πρώτα σας επαγγελματικά βήματα στο Αμφιθέατρο του Hellenic American College και στους χώρους συναυλιών του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, καθώς θα έχετε ενεργό συμμετοχή σε μουσικές εκδηλώσεις και συναυλίες. Το διδακτικό προσωπικό θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε και να προωθήσετε το ταλέντο σας, εντός και εκτός των εγκαταστάσεων του Κολλεγίου και του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, και να δημιουργήσετε έτσι το μελλοντικό σας κοινό. Επιπλέον, θα έχετε τη δυνατότητα να συνεχίσετε τις σπουδές σας σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές να παρακολουθήσουν μαθήματα διδασκαλίας μουσικής, με την προοπτική σταδιοδρομίας ως καθηγητές μουσικής.

Aπόφοιτοι του Hellenic American University που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στο Hellenic American College έχουν λάβει αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας του πτυχίου τους από τον αρμόδιο φορέα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Απόφοιτοι του Bachelor Μουσικής που έχουν λάβει την απόφαση αναγνώρισης του πτυχίου τους από το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ATEEN) και οι οποίοι απασχολούνται ήδη στον δημόσιο τομέα, μπορούν να αιτηθούν μετάταξη θέσης σε ειδικότητα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ).

Χρήσιμες Πληροφορίες για το ΒΜ

Δομή Προγράμματος

Για την απόκτηση του Πτυχίου στη Μουσική απαιτούνται συνολικά 121 διδακτικές μονάδες συμπεριλαμβανομένης 1 μουσικής παράστασης. Η διάρκεια του προγράμματος για τους σπουδαστές πλήρους φοίτησης είναι 8 εξάμηνα κατ΄ελάχιστο, ενώ οι σπουδαστές μερικής φοίτησης μπορούν να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα σε 5 με 8 έτη ανάλογα με τον αριθμό των μαθημάτων που επιλέγουν ανά εξάμηνο. Το ακαδημαϊκό έτος αποτελείται από 2 εξάμηνα. Κάθε ακαδημαϊκό έτος έχει 2 εξάμηνα και κάθε εξάμηνο έχει διάρκεια 15 εβδομάδες. Για λεπτομερή περιγραφή των μαθημάτων που προσφέρονται σε κάθε πρόγραμμα, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Hellenic American University.

haec bm

Τι λένε φοιτητές και απόφοιτοί μας για το πρόγραμμα

 • Ως φοιτητής Μουσικής Σύνθεσης (Bachelor of Music) στο Hellenic American College, είχα την τιμή να εργαστώ μέσα σε μια ολοζώντανη και αξιοκρατική ακαδημαϊκή κοινότητα, όπου η καλλιτεχνική δημιουργία μου έτυχε θερμής υποδοχής και αναγνώρισης. Είχα τη δυνατότητα να αποκτήσω εξαιρετικής ποιότητας γνώσεις και να επαναπροσδιορίσω την αίσθηση ευθύνης μου ως καλλιτέχνης. Το Hellenic American College είναι ένα υποδειγματικό ίδρυμα ως προς τον επαγγελματισμό του και τον σεβασμό προς τους φοιτητές του. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που υπήρξα μέλος της οικογένειάς του.

  • Χαράλαμπος Ρισβάς
  • Αριστούχος ΒΜ ’19
  1 από 1