Προπτυχιακό Πρόγραμμα στη Μουσική (BM)

Πτυχιο μουσικης σε αμερικανικο πανεπιστημιο

Αμερικανικές πανεπιστημιακές σπουδές στη Μουσική

Το Πρόγραμμα Μουσικής του Hellenic American College εστιάζει τόσο στη διδασκαλία μουσικής σύνθεσης και θεωρίας όσο και στην οργάνωση μουσικών παραστάσεων κλασικής και τζαζ μουσικής. Κατά τη διάρκεια των σπουδών σας, λαμβάνετε άρτια επαγγελματική μουσική εκπαίδευση με στόχο την επίτευξη του επιπέδου που κατέχουν οι επαγγελματίες μουσικοί.

Κατεβάστε το φυλλάδιο σε μορφή PDF

Προπτυχιακό Πρόγραμμα στη Μουσική (BM) - Φυλλάδιο

Λήψη Αρχείου
Προπτυχιακό Πρόγραμμα στη Μουσική (BM) - Φυλλάδιο

Πτυχίο αμερικανικού πανεπιστημίου και δίπλωμα ωδείου

Η στρατηγική συνεργασία του Hellenic American University με το Ωδείο Φίλιππος Νάκας σας παρέχει τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμείτε, να αποκτήσετε, πέραν του πτυχίου σας στη Μουσική, και δίπλωμα ωδείου. Επιπλέον, ως πτυχιούχος διαπιστευμένου αμερικανικού πανεπιστημίου, θα μπορείτε να συνεχίσετε τις σπουδές σας σε μεταπτυχιακό επίπεδο σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Πλεονεκτήματα του Προγράμματος ΒΜ

Το Πρόγραμμα για την απόκτηση του Πτυχίου στη Μουσική είναι σχεδιασμένο ώστε να ακολουθεί τις κατευθυντήριες γραμμές του Εθνικού Οργανισμού Μουσικών Σχολείων των Η.Π.Α. και συνδυάζει επιτυχώς την επαγγελματική μουσική εκπαίδευση με τη διδασκαλία μουσικής σύνθεσης και θεωρίας.

 • Τομείς εξειδίκευσης: σύνθεση, διεύθυνση ορχήστρας, τραγούδι, πιάνο, έγχορδα, πνευστά ή κρουστά όργανα – με κλασική ή μοντέρνα κατεύθυνση
 • Ακαδημαϊκό προσωπικό με διεθνή καριέρα στη μουσική
 • Ολιγομελή τμήματα και καθοδήγηση από τους διδάσκοντες, οι οποίοι φροντίζουν εξατομικευμένα τις ανάγκες σου και εντοπίζουν τις ευκαιρίες που θα σε βοηθήσουν να αναπτύξεις το ταλέντο και τις ιδιαίτερες δεξιότητές σου στον τομέα εξειδίκευσης που θα επιλέξεις
 • Μπορείτε να επιλέξετε μια συγκεκριμένη δεύτερη ειδίκευση (minor) όπως: Μουσικές Παραστάσεις, Μουσική Θεωρία, Ιστορία της Μουσικής, Θέατρο και Αειφόρος Ανάπτυξη.
 • Το πρόγραμμα διαθέτει ένα αρκετά ευέλικτο ωράριο με απογευματινά, βραδινά και e-Learning τμήματα ώστε να εξυπηρετεί όλους τους συμμετέχοντες.
 • Τα ολιγομελή τμήματα διασφαλίζουν ότι θα λαμβάνετε εξατομικευμένη προσοχή από τους καθηγητές σας.
 • Ιδιαίτερη έμφαση στη Σύνθεση και την Μουσική Ανάλυση.

Επαγγελματική σταδιοδρομία του ΒΜ

Οι φοιτητές παρακολουθούν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης στo πλαίσιo του οποίου αποκτούν επαγγελματικές δεξιότητες και παράλληλα αναπτύσσουν την αυτοπεποίθηση και την προσωπικότητά τους, τις πνευματικές και κοινωνικές τους ικανότητες. Θα έχετε τη δυνατότητα να αναπτύξετε τα εφόδια και τις γνώσεις που είναι απαραίτητες για μια καριέρα στη σύνθεση μουσικής, στις μουσικές παραστάσεις αλλά και τη μουσική παιδεία. Μπορείτε να κάνετε τα πρώτα σας επαγγελματικά βήματα στο Αμφιθέατρο του Hellenic American College καθώς θα έχετε ενεργό συμμετοχή σε μουσικές εκδηλώσεις και συναυλίες. Το διδακτικό προσωπικό θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε και να προωθήσετε το ταλέντο σας, εντός και εκτός του Αμφιθεάτρου του Κολλεγίου, και να δημιουργήσετε έτσι το μελλοντικό σας κοινό. Επιπλέον, θα έχετε τη δυνατότητα να συνεχίσετε τις σπουδές σας σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές να παρακολουθήσουν μαθήματα διδασκαλίας μουσικής, με την προοπτική σταδιοδρομίας ως καθηγητές μουσικής.

Χρήσιμες Πληροφορίες για το ΒΜ

Για την απόκτηση του Πτυχίου στη Μουσική απαιτούνται συνολικά 121 διδακτικές μονάδες συμπεριλαμβανομένης 1 μουσικής παράστασης. Η διάρκεια του προγράμματος για τους σπουδαστές πλήρους φοίτησης είναι 8 εξάμηνα κατ΄ελάχιστο, ενώ οι σπουδαστές μερικής φοίτησης μπορούν να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα σε 5 με 8 έτη ανάλογα με τον αριθμό των μαθημάτων που επιλέγουν ανά εξάμηνο. Το ακαδημαϊκό έτος αποτελείται από 2 εξάμηνα. Κάθε ακαδημαϊκό έτος έχει 2 εξάμηνα και κάθε εξάμηνο έχει διάρκεια 15 εβδομάδες. Για λεπτομερή περιγραφή των μαθημάτων που προσφέρονται σε κάθε πρόγραμμα, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Hellenic American University.

haec bm

Ταυτόχρονα με τα μαθήματα σας για την απόκτηση του Πτυχίου στη Μουσική έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε μαθήματα με σκοπό την απόκτηση δεύτερης ειδίκευσης (minor) σε έναν από τους παρακάτω τομείς.

Προτεινόμενοι τομείς δεύτερης ειδίκευσης (minors) του ΒΜ
 • Δεύτερη Ειδίκευση στις Μουσικές Παραστάσεις 
 • Δεύτερη Ειδίκευση στη Μουσική Θεωρία 
 • Δεύτερη Ειδίκευση στην Ιστορία της Μουσικής

Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα δεύτερης ειδίκευσης (minor) στο Θέατρο, την Αειφόρο Ανάπτυξη, την Ψυχολογία, τις Οικονομικές Επιστήμες και άλλους τομείς. Μπορείτε να ανατρέξετε στα Προπτυχιακά Προγράμματα για πληροφορίες σχετικά με τους τομείς δεύτερης ειδίκευσης (minors) άλλων Προπτυχιακών Προγραμμάτων.

 

Μετά την ολοκλήρωση των Προπτυχιακών Σπουδών στη Μουσική θα έχετε αναπτύξει:
 • την καλλιτεχνία και την τεχνική σας, την ικανότητα συνεργασίας και τις γνώσεις σας στο μουσικό ρεπερτόριο
 • δεξιότητες και ικανότητες στον τομέα εξειδίκευσής σας
 • πολύ υψηλό επίπεδο δεξιοτήτων στη χρήση βασικών εννοιών, εργαλείων, τεχνικών και διαδικασιών με σκοπό την δημιουργία μουσικών συνθέσεων, από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου έργου
 • εξαιρετικές ερμηνευτικές ικανότητες του μουσικού οργάνου της επιλογής σας, ως σόλο καλλιτέχνης αλλά και ως μέρος μουσικού συνόλου
 • ένα χαρτοφυλάκιο με έργα που εκπονήσατε κατά τη διάρκεια των σπουδών σας (συναυλίες ή μουσικές συνθέσεις) προβάλλοντας έτσι τις δεξιότητες, τη μουσικότητα και τις γνώσεις σας σε μελλοντικούς εργοδότες
 • εξαιρετικές επικοινωνιακές ικανότητες στα Αγγλικά τόσο στο γραπτό όσο και στον προφορικό λόγο, ειδικά στον τομέα της Μουσικής
 • τις γνώσεις και τις ικανότητες για να συνεχίσετε τις σπουδές σας σε μεταπτυχιακό επίπεδο
Μουσικές Παραστάσεις (Συναυλίες) του ΒΜ

Το Πρόγραμμα Μουσικής σας προσφέρει τη δυνατότητα να συμμετέχετε σε μουσικές παραστάσεις ή συνθέσεις μουσικών έργων που πραγματοποιούνται από κοινού από καθηγητές και φοιτητές. Μπορείτε επίσης να ολοκληρώσετε το τελευταίο έτος φοίτησής σας με ένα ατομικό ρεσιτάλ ως ερμηνευτής μουσικής, ως συνθέτης ή ακόμη με τις δύο αυτές ιδιότητες και να ξεκινήσετε την επαγγελματική σας σταδιοδρομία από το Θέατρο του Hellenic American College!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις εισαγωγής και τον τρόπο αίτησης, συμβουλευτείτε την σελίδα μας Εισαγωγή σε Προπτυχιακά Προγράμματα.
 

Τι λένε φοιτητές και απόφοιτοί μας για το πρόγραμμα

 • Ως φοιτητής Μουσικής Σύνθεσης (Bachelor of Music) στο Hellenic American College, είχα την τιμή να εργαστώ μέσα σε μια ολοζώντανη και αξιοκρατική ακαδημαϊκή κοινότητα, όπου η καλλιτεχνική δημιουργία μου έτυχε θερμής υποδοχής και αναγνώρισης. Είχα τη δυνατότητα να αποκτήσω εξαιρετικής ποιότητας γνώσεις και να επαναπροσδιορίσω την αίσθηση ευθύνης μου ως καλλιτέχνης. Το Hellenic American College είναι ένα υποδειγματικό ίδρυμα ως προς τον επαγγελματισμό του και τον σεβασμό προς τους φοιτητές του. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που υπήρξα μέλος της οικογένειάς του.

  • Χαράλαμπος Ρισβάς
  • Αριστούχος ΒΜ ’19
  1 από 1