Η βιβλιοθήκη διαθέτει περισσότερους από 35.000 τόμους σε έντυπη μορφή. Οι συλλογές καλύπτουν όλες τις θεματικές ενότητες, με ιδιαίτερη έμφαση στους επιστημονικούς κλάδους μελέτης και έρευνας του ιδρύματος. Επιπλέον, διαθέτει και μια σημαντική συλλογή αμερικανικής και ελληνικής λογοτεχνίας, ποίησης, θεάτρου και τέχνης.

Τέλος, στη διάθεση των χρηστών της βιβλιοθήκης υπάρχει μια ευρεία συλλογή σπάνιων και εξειδικευμένων βιβλίων, διαθέσιμων προς χρήση μόνο εντός του χώρου της βιβλιοθήκης.

Ηλεκτρονικός κατάλογος Έντυπων Πηγών

Ο Ηλεκτρονικός Κατάλογος είναι διαθέσιμος σε όλους τους χρήστες και επιτρέπει αναζήτηση στο περιεχόμενο των συλλογών μέσω του ονόματος του συγγραφέα, του τίτλου, του εκδότη, του ISBN, του θέματος καθώς και αναζήτηση με λέξεις-κλειδιά.

Βρείτε εδώ το εγχειρίδιο της βιβλιοθήκης το οποίο περιέχει αναλυτικές πληροφορίες για τις συλλογές, τις πολιτικές δανεισμού και λειτουργίας της βιβλιοθήκης, καθώς και οδηγίες για την online πρόσβαση στο υλικό.

Υλικό σε Κράτηση

Το Υλικό σε Κράτηση αποτελείται κυρίως από έντυπα βιβλία που χρησιμοποιούνται ως διδακτικό υλικό. Δεν υπάρχει δυνατότητα δανεισμού του υλικού κράτησης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στις εγκαταστάσεις της Βιβλιοθήκης. Κατά τη διάρκεια των περιόδων εξετάσεων και άλλων περιπτώσεων αυξημένης ζήτησης, θα πρέπει να κάνετε κράτηση των βιβλίων εκ των προτέρων. Αυτό διασφαλίζει ότι όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα θα έχουν πρόσβαση στο υλικό.

Ηλεκτρονικές Πηγές

H βιβλιοθήκη διαθέτει συνδρομές σε:

 • Συλλογές ψηφιακών βιβλίων (πάνω από 400.000 ηλεκτρονικά βιβλία)
 • Βάσεις δεδομένων (εκατομμύρια περιοδικών με ηλεκτρονικά άρθρα)
 • Συλλογή Βίντεο (68.000 τίτλοι)
 • 360 VR (Τώρα πάνω από 170 βίντεο εικονικής πραγματικότητας)
 • Απευθείας συνδρομές σε ηλεκτρονικά περιοδικά (πρόσβαση μόνο από το χώρο της βιβλιοθήκης)
 • Διατριβές (περισσότερες από 5 εκατομμύρια εγγραφές)

Ψηφιακά βιβλία / Μονογραφίες

Βάσεις Ηλεκτρονικών Περιοδικών - Βίντεο – Διδακτορικές Διατριβές

EBSCOhost

Περιλαμβάνει τις ακόλουθες βάσεις δεδομένων:

 • Academic Search Complete
 • Psychology and Behavioral Sciences Collection
 • MLA International Bibliography with Full Text
 • European Views of the Americas: 1493 to 1750
 • GreenFILE
 • Library, Information Science & Technology Abstracts
 • Teacher Reference Center

ProQuest One Academic

 • Academic Video Online (Ντοκυμαντέρ, συνεντεύξεις, παραστάσεις, ειδησεογραφικά προγράμματα, και άλλα).
  • 360 VR (Πάνω από 170 βίντεο!)
 • ProQuest Central (1970 - σήμερα) Συλλογή με βάσεις δεδομένων σε όλες τις μεγάλες θεματικές ενότητες
 • ProQuest Dissertations & Theses Global (From universities all over the world)

Emerald Management eJournal Portfolio

Springer Computer Science Archives
Αρχεία με περισσότερους από 100 τίτλους περιοδικών επιστήμης υπολογιστών σε περισσότερους από 2939 τόμους που χρονολογούνται από το 1971 έως το 1996.

EJS E-Journals
(σημείωση: η χρήση περιορίζεται εντός του χώρου της βιβλιοθήκης)

Πηγές ανοικτής πρόσβασης

 • Science Direct * (Συλλογή Arts & Humanities) (μεμονωμένες συνδρομές σε ηλεκτρονικά περιοδικά) (σημείωση: η χρήση περιορίζεται εντός του χώρου της
 • Directory of Open Access Journals (DOAJ) Το Directory of Open Access Journals (DOAJ) είναι μια βάση με δωρεάν, πλήρους κειμένου επιστημονικά περιοδικά που καλύπτουν όλες τα επιστημονικά πεδία.
 • Social Science Research Network (SSRN) Το Social Science Research Network (SSRN) είναι ένα παγκόσμιο συνεργατικό δίκτυο με περισσότερους από 285,700 συγγραφείς και πάνω από 1.7 εκατομμύρια χρήστες αφιερωμένο στην ταχύτατη κυκλοφορία της έρευνας σχετικά με τις κοινωνικές επιστήμες.
 • Cogprints Εξαιρετικά σημαντικό ηλεκτρονικό αρχείο στον τομέα των Κοινωνικών Επιστημών, της Ψυχολογίας, των Νευροπιστημών, της Γλωσσολογίας καθώς επίσης και της Επιστήμης των Υπολογιστών, της Φιλοσοφίας, της Βιολογίας και της Φυσικής.
 • SpringerOpen Το SpringerOpen είναι ανοικτή συλλογή που καλύπτει όλα τα γνωστικά πεδία.
 • Taylor&Francis Open and Routledge Το Taylor & Francis and Routledge δημοσιεύουν ένα σημαντικό αριθμό επιστημονικών περιοδικών ανοικτής πρόσβασης. Τα άρθρα που δημοσιεύονται σε αυτά τα περιοδικά υποβολλάνται σε εκτενές Peer review.
 • Wiley Open Access Το Wiley Open Access είναι μια συλλογή περιοδικών ανοικτής πρόσβασης. Όλο το ερευνητικό περιεχόμενο που περιλαμβάνεται στα συγκεκριμένα περιοδικά διατίθεται χωρίς καθυστέρηση, με πλήρεις δυνατότητες αποθήκευσης, ανάγνωσης και διαμοιρασμού.

 

Search EBSCO Discovery Service

Υπηρεσία Ενιαίας Αναζήτησης Summon Discovery

 

OpenAthens

Η Βιβλιοθήκη HAU – HAEC εισάγει την απρόσκοπτη, ασφαλή πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς πόρους ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε μέσω του OpenAthens. Σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε την αλληλογραφία Hauniv (@hauniv.edu) για πρόσβαση σε εγγεγραμμένους πόρους βιβλιοθήκης τόσο εντός όσο και εκτός πανεπιστημιούπολης.

Τι είναι το OpenAthens;

Το OpenAthens είναι μια πλατφόρμα διαχείρισης πρόσβασης που επιτρέπει στις βιβλιοθήκες να ενεργοποιούν και να παρακολουθούν την πρόσβαση σε εγγεγραμμένο διαδικτυακό περιεχόμενο. Με το OpenAthens, η διαχείριση της πρόσβασης και του ελέγχου ταυτότητας γίνεται απλά, με ασφάλεια και αποτελεσματικά, παρέχοντας παράλληλα πληροφορίες και δεδομένα που υποστηρίζουν τις ανάγκες πληροφοριών της κοινότητας Hau - HAEC.

Με μία μόνο σύνδεση (SSO), μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις περισσότερες ηλεκτρονικές πηγές της βιβλιοθήκης με μία μόνο σύνδεση. Κάνοντας την πρόσβαση στους πόρους της βιβλιοθήκης ευκολότερη και πιο αξιόπιστη με βελτιωμένη ασφάλεια.

Το OpenAthens είναι μια υπηρεσία ελέγχου ταυτότητας. Σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τα διαπιστευτήρια σύνδεσης στο HAUniv Webmail (@hauniv.edu) για πρόσβαση σε εγγεγραμμένους πόρους βιβλιοθήκης τόσο εντός όσο και εκτός πανεπιστημιούπολης.

Σημείωση: Το OpenAthens είναι μόνο μια υπηρεσία «πύλης» για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στο περιεχόμενο εκδοτών. Δεν περιλαμβάνει κανένα δικό του περιεχόμενο.

Τι άλλαξε;

openathensΜία Είσοδος

Τώρα θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα διαπιστευτήρια σύνδεσης στο HAUniv Webmail για έλεγχο ταυτότητας στην αγαπημένη σας ηλεκτρονική πηγή τόσο εντός όσο και εκτός πανεπιστημιούπολης, δίνοντάς σας την ευελιξία να ξεκινήσετε την έρευνά σας όπου κι αν βρίσκεστε.

Μερικές φορές, η προσωρινή αποθήκευση του προγράμματος περιήγησης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα πρόσβασης στους πόρους της Βιβλιοθήκης. Δοκιμάστε να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης και να επανεκκινήσετε το πρόγραμμα περιήγησης ή δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης.

Για βοήθεια σχετικά με την πρόσβαση και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με το OpenAthens, επικοινωνήστε με τη βιβλιοθήκη στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..