Το Κέντρο Συμβουλευτικής είναι ένας ασφαλής και ευχάριστος χώρος όπου φοιτητές και καθηγητές μπορούν να λάβουν εξειδικευμένη ψυχολογική υποστήριξη, με απόλυτη εχεμύθεια, σε ευρύ φάσμα θεμάτων. Ο στόχος του Κέντρου είναι :

  • να παρέχει υποστήριξη σε σπουδαστές που έχουν προσωπικά ή ακαδημαϊκά προβλήματα τα οποία τους εμποδίζουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους
  • να συμβάλλει στην καλλιέργεια και ανάπτυξη των ακαδημαϊκών και προσωπικών δεξιοτήτων που απαιτούνται για την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη κάθε ατόμου
  • να βοηθήσει τους σπουδαστές να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και να αναπτύξουν στρατηγικές αυτο-φροντίδας
  • να βοηθήσει τους σπουδαστές να αναπτύξουν καλύτερες δεξιότητες απασχολησιμότητας και έτσι να αξιοποιήσουν στο έπακρο την ακαδημαϊκή τους πορεία

Υπηρεσίες του Κέντρου Συμβουλευτικής

Οι υπηρεσίες του Κέντρου βασίζονται στην ολιστική προσέγγγιση της υγείας σύμφωνα με την οποία η αντιμετώπιση των ψυχολογικών δυσκολιών έρχεται μέσω της ισορροπημένης σχέσης ανάμεσα στο νου, το σώμα και το πνεύμα, βάσει του αρχαίου ρητού νους υγιής εν σώματι υγιή. Ο σχεδιασμός των υπηρεσιών του Κέντρου έγινε στα πλαίσια της διαπολιτισμικής ταυτότητας του οργανισμού και με γνώμονα τη διαπίστωση ότι στο φοιτητικό μας σώμα εκπροσωπούνται διάφορες εθνικές, θρησκευτικές, πολιτιστικές και σεξουαλικές ταυτότητες.

Μερικές από τις υπηρεσίες του Κέντρου Συμβουλευτικής είναι:

  • Κλινική Αξιολόγηση
  • Ατομική Συμβουλευτική
  • Ομαδική ψυχολογική και εκπαιδευτική υποστήριξη
  • Συμβουλευτική σταδιοδρομίας
  • Ανάληψη δράσης για διαχείριση κρίσεων

Το Expressive Arts Lab

The Expressive Arts Lab του Κέντρου Συμβουλευτικής είναι ένας ασφαλής, δημιουργικός χώρος τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να εκφραστούν όλα τα μέλη της κοινότητας του Hellenic American College. Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα ευρύ φάσμα εκφραστικών μέσων όπως σχέδιο, ζωγραφική, σκίτσο με κάρβουνο, ξυλοκατασκευές, μουσική, θέατρο, χορό και ποίηση. Οι δραστηριότητες γίνονται υπό την εποπτεία μεταπτυχιακών ασκούμενων φοιτητών και υπό την επίβλεψη της Δρ. Alessandra Sax, Διευθύντριας του Τμήματος Ψυχολογίας και της Συντονίστριας του Συμβουλευτικού Κέντρου, Δρ. Μαρίας Αγοραστού. Όλα τα υλικά παρέχονται από το Κέντρο Συμβουλευτικής.

Τα μέλη της κοινότητας μπορούν να συμμετάσχουν στο Εργαστήριο ατομικά ή ομαδικά με άλλους φοιτητές ή συναδέλφους. Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού επικοινωνώντας ηλεκτρονικά με το Κέντρο Συμβουλευτικής στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Συχνές Ερωτήσεις

1. Τι είναι η συμβουλευτική; Τι θα πρέπει να περιμένω;

Η ψυχολογική συμβουλευτική είναι ένα σύνολο υπηρεσιών που προσφέρει το Κέντρο Συμβουλευτικής σε όλους τους σπουδαστές και το προσωπικό του οργανισμού. Μπορείτε να συμμετέχετε σε συνεδρίες ψυχολογικής συμβουλευτικής για να συζητήσετε συναισθηματικές δυσκολίες, προσωπικές ανησυχίες που συνδέονται άμεσα με ακαδημαϊκά, οικογενειακά, σεξουαλικά θέματα, θέματα υγείας ή άλλα ζητήματα που σας απασχολούν. Χρησιμοποιούνται στρατηγικές από τον κλάδο της γνωσιακής-συμπεριφοριστικής θεραπείας για να βοηθηθούν οι σπουδαστές στην επίτευξη των στόχων τους και να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότερο από την εμπειρία τους ως φοιτητές. 

Οι ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής μπορεί να είναι μία ή δύο συνεδρίες ή μπορεί και να αποτελούνται από περισσότερες συνεδρίες κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους. Σε γενικές γραμμές οι σπουδαστές συναντιούνται με το σύμβουλο μια φορά την εβδομάδα, περίπου για 50 λεπτά, ανάλογα με τις ατομικές ανάγκες οι οποίες προσδιορίζονται κατά την πρώτη συνάντηση. Τα πιο συχνά θέματα που οι σπουδαστές αναφέρουν είναι: προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις, άγχος, χαμηλή αυτοεκτίμηση, ακαδημαϊκά προβλήματα, προβλήματα προσαρμογής, νοσταλγία για την πατρίδα, επαγγελματικοί στόχοι, χρήση ουσιών, κατάθλιψη, αδυναμία διεκδίκησης στόχων. Η ομαδική συμβουλευτική διαδικασία έχει ως στόχο την αποσαφήνιση προβλημάτων, τη θέσπιση ρεαλιστικών στόχων και την ανάπτυξη βραχυπρόθεσμων θεραπευτικών λύσεων.