Αναφορικά με την American Library Association. Η πληροφοριακή παιδεία είναι ένα σύνολο ικανοτήτων που απαιτεί από τα άτομα να «αναγνωρίζουν πότε χρειάζονται πληροφορίες και να έχουν την ικανότητα να εντοπίζουν, να αξιολογούν και να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά τις απαραίτητες πληροφορίες».

Οι φοιτητές και οι καθηγητές έχουν πρόσβαση σε ψηφιακές πηγές και εξειδικευμένα εργαλεία μελέτης που βοηθούν και ενισχύουν τη μάθηση.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο Εγχειρίδιο της Βιβλιοθήκης, έναν οδηγό για την έρευνα και τη χρήση των πηγών.

Εργαλεία Πληροφοριακής Παιδείας

ProQuest Research Companion

ProQuest Research Companion

Είναι ένα εκπαιδευτικό εργαλείο με πάνω από 80 σύντομα βίντεο πληροφοριακής παιδείας που απαντούν σε ερωτήσεις όπως:

  • Πώς επιλέγω ένα θέμα;
  • Πού μπορώ να βρω πληροφορίες;
  • Πώς αξιολογώ τις πηγές;

Για να σας βοηθήσουμε να εξοικειωθείτε γρήγορα με το ProQuest Research Companion, ρίξτε μια ματιά στους οδηγούς στο YouTube.

Για περισσότερα περιηγηθείτε εδώ!

ProQuest RefWorks

ProQuest RefWorks

Το Refworks είναι ένα εργαλείο οργάνωσης και διαχείρισης βιβλιογραφίας και βιβλιογραφικών αναφορών. Ο φοιτητής μπορεί εύκολα να δημιουργήσει, να φυλάξει και να εντάξει γρήγορα και εύκολα τη βιβλιογραφία του και τις παραπομπές του στην εργασία/έρευνά του.

Για να σας βοηθήσουμε να εξοικειωθείτε γρήγορα με το ProQuest RefWorks, ρίξτε μια ματιά στους οδηγούς στο YouTube.

Για περισσότερα περιηγηθείτε εδώ!

Σεμινάρια Πληροφοριακής Παιδείας

Σεμινάρια Πληροφοριακής Παιδείας διοργανώνονται ετησίως από το προσωπικό της Βιβλιοθήκης κατά τη διάρκεια της εβδομάδας προσανατολισμού για νέους μαθητές. Επίσης, καθ' όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους η Βιβλιοθήκη διοργανώνει σεμινάρια είτε για ομάδες μαθητών είτε ατομικά, κατόπιν αιτήματος. Στόχος των εργαστηρίων είναι η διδασκαλία τεχνικών αναζήτησης, αξιολόγησης πληροφοριών, πληροφοριακών συστημάτων, χρήσης βάσεων δεδομένων κ.λπ.

Η Βιβλιοθήκη προσφέρει μια ποικιλία σεμιναρίων για φοιτητές, καθηγητές και το προσωπικό, κατόπιν αιτήματος.

Αυτά τα εργαστήρια διδάσκουν πώς να βρίσκετε, να αξιολογείτε και να χρησιμοποιείτε πληροφορίες πιο αποτελεσματικά, αποδοτικά και ανεξάρτητα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον προγραμματισμό ενός σεμιναρίου Πληροφοριακής Παιδείας της βιβλιοθήκης, στείλτε μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..