Γραφείο Επαγγελματικής Ανάπτυξης & Σταδιοδρομίας

Το Γραφείο Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας (Career Development Office) είναι ο βασικός υποστηρικτικός μηχανισμός που βοηθάει τους σπουδαστές του  Hellenic American College να επιλέξουν και να ακολουθήσουν εκείνη την επαγγελματική σταδιοδρομία που θα βελτιώσει ποιοτικά την προσωπική και επαγγελματική τους ζωή.

Ειδικότερα, το Γραφείο Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας έχει ως σκοπό:

  • να βοηθάει τους σπουδαστές να αναγνωρίζουν και να προσδιορίζουν τις αξίες, τις ανάγκες και τους στόχους τους καθώς και να ανακαλύπτουν, να καλλιεργούν και να χρησιμοποιούν τις δεξιότητες και τα δυνατά τους σημεία.
  • να παρέχει υποστήριξη, συμβουλές και καθοδήγηση,βοηθώντας τους σπουδαστές στη λήψη άρτιων επαγγελματικών επιλογών και στην ανάληψη των κατάλληλων δράσεων προς την κατεύθυνση αυτή.
  • να βοηθάει τους σπουδαστές να αναπτύσσουν και να χρησιμοποιούν τις προσωπικές και επαγγελματικές τους δεξιότητες ώστε να αποκτήσουν ανταγωνιστική θέση στην αγορά εργασίας.
  • να παρέχει πληροφόρηση σχετικά με νέες θέσεις εργασίας, τάσεις, απαιτήσεις και προοπτικές στην αγορά εργασίας.
  • να δημιουργεί ευκαιρίες παραγωγικής αλληλεπίδρασης μεταξύ σπουδαστών και εργοδοτών μέσω της διεύρυνσης των επαγγελματικών επαφών (networking), της πρακτικής άσκησης και της πρόσβασης σε νέες θέσεις εργασίας.
  • να ενισχύει τις δυνατότητες απασχόλησης σπουδαστών και αποφοίτων.

Η αποστολή του Γραφείου Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας

Το Γραφείο Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης στους σπουδαστές καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής τους εξέλιξης. Βοηθάει στην ανακάλυψη των προσωπικών ταλέντων και δυνατών τους σημείων,  στην ανάπτυξη των απαραίτητων επαγγελματικών ικανοτήτων, στη διαμόρφωση της επαγγελματικής τους ταυτότητας ακόμα και στη δυνατότητα παρουσίασής του εαυτού τους σε μελλοντικούς εργοδότες.

Εργαστήρια για Ανάπτυξη Επαγγελματικών Ικανοτήτων

Το Γραφείο Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας βοηθάει τους σπουδαστές στη διαμόρφωση ενός Πλάνου Επαγγελματικής Ανάπτυξης καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους.  Συνεργάζεται μαζί τους, αξιολογώντας την πρόοδό τους κατά την ανάπτυξη και επίτευξη διαφόρων ικανοτήτων. Με γνώμονα το Πλάνο Επαγγελματικής Ανάπτυξης κάθε σπουδαστή, διοργανώνονται κάθε εξάμηνο εργαστήρια (workshops) επαγγελματικής ανάπτυξης εστιάζοντας στη διαπροσωπική επικοινωνία, τη διαχείριση χρόνου, την καλλιέργεια και διεύρυνση επαγγελματικών επαφών (networking), τη θέσπιση στόχων και την ανάληψη επαγγελματικής δράσης.

Δυνατότητες απασχόλησης

Το Γραφείο Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας διενεργεί συχνά έρευνες απασχολησιμότητας, συλλέγοντας και παρουσιάζοντας πληροφορίες σχετικά με τις τάσεις που επικρατούν στην αγορά εργασίας και τις απαιτήσεις των εργοδοτών αναφορικά με τα προσόντα και τις δεξιότητες των υπαλλήλων, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Επιπλέον, διατηρεί επικοινωνία με δυνητικούς εργοδότες με στόχο τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης αλλά και μόνιμης εργασίας για σπουδαστές και αποφοίτους. Συνεπές προς τον στόχο αυτό, το Γραφείο Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας διοργανώνει κάθε χρόνο Έκθεση Καριέρας καθώς και επισκέψεις σε εταιρείες.

Είσοδος στην αγορά εργασίας

Οι σπουδαστές σε συνεργασία με το Γραφείο Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας δημιουργούν τη Μοναδική Επαγγελματική τους Ταυτότητα και μαθαίνουν πώς να την παρουσιάζουν σε μελλοντικούς εργοδότες. Παρέχεται, επίσης, βοήθεια στη σύνταξη του βιογραφικού σημειώματος και της συνοδευτικής επιστολής. Επιπλέον, διενεργούνται εικονικές συνεντεύξεις όπου η επιλογή γίνεται βάσει ικανοτήτων.

Πρακτικές Πληροφορίες

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή, 10:00 - 18:00.

Ραντεβού: Για ατομική συνεδρία επαγγελματικής συμβουλευτικής θα πρέπει να κλείσετε ραντεβού με τους υπευθύνους του γραφείου. Κατόπιν συνεννόησης η συνεδρία μπορεί να γίνει και μετά τις 18:00.

Online συνεδρία επαγγελματικής συμβουλευτικής: Σε περίπτωση αδυναμίας επίσκεψης του Γραφείου Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας η συνεδρία μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω Skype σε μέρα και ώρα που σας εξυπηρετεί.

Επικοινωνία με το Γραφείο Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας: Ηλεκτρονικά μέσω του Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή τηλεφωνικά στο 210 3680939.