
Η ετήσια Ημέρα Καριέρας του Πανεπιστημίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις εγκαταστάσεις της Αθήνας στις 18 Μαΐου. Φοιτητές, απόφοιτοι και κορυφαίοι εργοδότες βρέθηκαν στον ίδιο χώρο για μια ημέρα επαγγελματικής δικτύωσης και ανάπτυξης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 140 επιτόπιες συνεντεύξεις, στο πλαίσιο των οποίων παρουσιάστηκαν στους συμμετέχοντες ευκαιρίες εργασίας και πρακτικής άσκησης. Στο επίκεντρο βρέθηκαν η δικτύωση και η διερεύνηση επαγγελματικών προοπτικών.
Οι εταιρείες κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών κλάδων, στενά συνδεδεμένων με τα ακαδημαϊκά προγράμματα των συμμετεχόντων, όπως είναι η διοίκηση επιχειρήσεων, το μάρκετινγκ και οι πωλήσεις, η πληροφορική, η κλινική ψυχολογία, και η διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας. Η πολυδιάστατη αυτή εκπροσώπηση προσέφερε στους φοιτητές και αποφοίτους τού Πανεπιστημίου ουσιαστική ενημέρωση για πολλαπλές επαγγελματικές διαδρομές και ευκαιρίες απασχόλησης.
Οι εταιρίες που συμμετείχαν είναι η Adecco, η Census S.A., η CQS, η Hellenic American Union, η AMKE IASIS, το inTherapy, η Lalizas S.A., η Lexis Πληροφορική Α.Ε., η Optimal Human Reinforced, τα Polyglosso Language Schools, η Randstad Hellas, το Roots Wellness Center και η TEU Shipping & Forwarding S.A.
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, o Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Δρ. Παναγιώτης Καλοζούμης, καλωσόρισε τους εκπροσώπους των εταιρειών και επεσήμανε ότι η παρουσία τους αντικατοπτρίζει την ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο και τον επαγγελματικό κόσμο. Επιπλέον, τόνισε ότι η εκδήλωση ενισχύει την σύνδεση των σπουδών με την επαγγελματική ανάπτυξη και την αγορά εργασίας, ενώ παράλληλα λειτουργεί ως μία σημαντική πλατφόρμα για ευκαιρίες απασχόλησης και πρακτικής άσκησης, καθώς και για διάλογο και δικτύωση.
Η Ημέρα Καριέρας 2026 διοργανώθηκε από τη Διευθύντρια του Γραφείου Ανάπτυξης Σταδιοδρομίας, κα. Δομνίκη Διαμαντοπούλου. Απευθυνόμενη στους εκπροσώπους των εταιρειών που συμμετείχαν για πρώτη φορά, εξέφρασε την ελπίδα για ανάπτυξη μακροχρόνιων συνεργασιών με το Πανεπιστήμιο, ενώ αναφερόμενη στις εταιρείες που συμμετείχαν και τα προηγούμενα χρόνια, υπογράμμισε τις ισχυρές και διαχρονικές συνεργασίες που έχουν αναπτυχθεί. Τόνισε ότι η εκδήλωση συνεχίζει να λειτουργεί ως μια γέφυρα μεταξύ της εκπαίδευσης και της αγοράς εργασίας, προσφέροντας σε φοιτητές και αποφοίτους ευκαιρίες δικτύωσης, επαγγελματικής ανάπτυξης και άμεσης επαφής με δυνητικούς εργοδότες.
Τα τελικά στοιχεία έναρξης συνεργασιών δεν είναι ακόμη διαθέσιμα, καθώς η διαδικασία προσλήψεων βρίσκεται σε εξέλιξη και περιλαμβάνει επιπλέον συνεντεύξεις και αξιολογήσεις από τους εργοδότες.