Η Πρύτανης του Hellenic American University, Δρ. Θέμις Κανικλίδου, με την Ομάδα Debate του πανεπιστημίου στο campus του Rollins College
Η Πρύτανης του Hellenic American University, Δρ. Θέμις Κανικλίδου, με την Ομάδα Debate του πανεπιστημίου στο campus του Rollins College

Καλώς ήρθατε στην ομάδα μας!

Η ομάδα debate του Hellenic American University προσφέρει στους φοιτητές την ευκαιρία να ακονίσουν την κριτική τους σκέψη, να λειτουργήσουν ομαδικά και να αναπτύξουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες. Μέσω εβδομαδιαίων ασκήσεων και συζητήσεων με ομάδες από άλλα ιδρύματα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ, τα μέλη βελτιώνουν την ικανότητά τους να δημιουργούν υγιή και πειστικά επιχειρήματα ώστε να τα παρουσιάζουν ενώπιον κοινού με αυτοπεποίθηση και σαφήνεια. Η ομάδα έχει ως επιπλέον αποστολή να συμβάλει στην προώθηση του ανοιχτού διαλόγου και της τεκμηριωμένης διαβούλευσης στην ευρύτερη πανεπιστημιακή κοινότητα.

Ομάδα

Η φετινή ομάδα, στην οποία συμμετέχουν τα ιδρυτικά της μέλη, αποτελείται από τους Or Ayash (BSPSY ’26), Jonathan Cacatian (BSI ’24), Ανδρονίκη Φίλη (BAELL ’25) και Ανδριάνα Γουναλάκη (BSPSY ’24). Συνεκπαιδεύονται από την Πρύτανη, Δρ. Κανικλίδου και τον Stephen Bacigal, Διευθυντή Θεσμικής Έρευνας και Αξιολόγησης και επισκέπτη καθηγητή του Hellenic American University.

Κατάρτιση και πρακτική εξάσκηση

Η ομάδα πραγματοποιεί, συνήθως δια ζώσης, συναντήσεις μία φορά την εβδομάδα καθόλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους. Κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων, τα μέλη της ομάδας εξασκούνται, λαμβάνοντας εκπαίδευση στην επιχειρηματολογία, την κριτική σκέψη και τις ερευνητικές δεξιότητες. Επίσης, προετοιμάζουν, παρουσιάζουν και υπερασπίζονται τις θέσεις τους σε συζητήσεις μεταξύ ομοτίμων για μια σειρά δεοντολογικών ζητημάτων, θεμάτων επικαιρότητας, αλλά και θεμάτων διεπιστημονικού χαρακτήρα. Τα μέλη της ομάδας διαβάζουν επίσης και συζητούν ένα σύνολο κειμένων που προσφέρουν μια κατανόηση των κύριων φιλοσοφικών πλαισίων που χρησιμοποιούνται στις συζητήσεις, όπως ο ωφελιμισμός και η θεωρία του κοινωνικού συμβολαίου.

The Great Debate στο Rollings College της Φλόριντα (Νοέμβριος 2023)

Αυτόν τον Νοέμβριο, η ομάδα debate ταξίδεψε στην πανεπιστημιούπολη του Rollins College στο Silver Lake της Φλόριντα για να διαγωνιστεί στο «Great Debate Forum». Αυτή η ετήσια εκδήλωση είναι μια διεθνής πολιτιστική ανταλλαγή απόψεων και διαλόγου που δημιούργησε ο Δρ. Eric Smaw, ιδρυτής και εκπαιδευτής της Rollings Varsity Debate Team, όταν αναγνώρισε και εντόπισε τον πιθανό αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει η ομάδα του στο Rollins πέρα από το κολέγιο. Μάθετε περισσότερα...

Πώς να συμμετάσχετε

Η συμμετοχή στην ομάδα debate είναι ένας πολύ καλός τρόπος να βελτιώσετε τις δεξιότητες έρευνας και την κριτική σας σκέψη στο πλαίσιο του δημόσιου λόγου και ταυτόχρονα να είστε μέρος μιας φιλικής, υποστηρικτικής ομάδας φοιτητών που μοιράζονται τον ίδιο πάθος για τη συζήτηση σημαντικών ιδεών.

Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στην ομάδα ή απλώς θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το τί είναι η ομάδα, επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..