Σύλλογοι Φοιτητών

Race for the cure

 

Οι Σύλλογοι Φοιτητών παρέχουν στους σπουδαστές το κατάλληλο πλαίσιο ώστε να γίνουν ενεργοί πολίτες εντός και εκτός της κοινότητά μας. Αποτελούμενη από συλλόγους, συμβούλια και αθλητικές ομάδες, οι επιλογές που προσφέρονται είναι τόσο διαφορετικές όσο το σώμα των σπουδαστών μας. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η διαδικασία εκπαίδευσης των σπουδαστών πρέπει να επεκτείνεται εκτός των τειχών της αίθουσας διδασκαλίας. Οι σύμβουλοι, οι καθηγητές και οι μέντορες διασφαλίζουν ότι οι φοιτητές μας εκτίθενται σε ολοκληρωμένες εμπειρίες ώστε να κατανοήσουν διαφορετικές απόψεις, πολιτισμούς και ευκαιρίες σε ακαδημαϊκά και μη περιβάλλοντα.

Ομάδα Μπάσκετ

Η ομάδα Μπάσκετ μετά την ομάδα Ποδοσφαίρου αποτελεί τη δεύτερη προσθήκη στο αθλητικό μας πρόγραμμα. Παίζουμε ανταγωνιστικό μπάσκετ μεταξύ κολεγίων με παίκτες με διαφορετικό υπόβαθρο και στυλ παιχνιδιού. Αγωνιζόμαστε στην Unileague - ένα πρωτάθλημα μόνο για κολλέγια και πανεπιστήμια που κορυφώνεται με την διεξαγωγή play-off και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όπως όλες οι ομάδες μας, η ομάδα μπάσκετ διαθέτει μία ποικιλόμορφη σύνθεση σπουδαστών από διαφορετικά εκπαιδευτικά και αθλητικά επίπεδα. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον παιχνιδιού που θα είναι ανοικτό και ανταγωνιστικό. Οι αγώνες διεξάγονται συνήθως κατά τη διάρκεια του Εαρινού Εξαμήνου.

Ομάδα Cheerleading

Η ομάδα Cheerleading είναι η νεότερη προσθήκη στο αθλητικό μας πρόγραμμα. Η ομάδα θα υποστηρίζει και τις δύο μας ομάδες: μπάσκετ και ποδοσφαίρου και θα συμμετάσχει και στους δικούς της αγώνες. Το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα Cheerleading θα εκπροσωπήσει την κοινότητά μας στο Ελληνικό Κύπελλο Cheerleading. Πρόκειται για έναν ξεχωριστό διαγωνισμό που διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading. Η ομάδα είναι ανοικτή σε όλους όσους ενδιαφέρονται, ανεξάρτητα από την προηγούμενη εμπειρία τους. Πάνω απ' όλα, η ομάδα Cheerleading θα επικεντρωθεί στην ισχυροποίηση των δεσμών της κοινότητάς μας και στην εξάπλωση του εκπαιδευτικού πνεύματος.

Ομάδα Δημιουργικής Ανάγνωσης

Η ομάδα Δημιουργικής Ανάγνωσης δημιουργήθηκε για τους λάτρεις της λογοτεχνίας. Εστιάζουμε στην ανάγνωση, ανάλυση, και συγγραφή λογοτεχνικών κειμένων στις περισσότερες συναντήσεις μας. Κάθε εβδομάδα, ένα καινούργιο λογοτεχνικό απόσπασμα διαβάζεται και αναλύεται από την ομάδα μας σε χαλαρό περιβάλλον έτσι ώστε να εκθέτουμε τους συμμετέχοντες σε ποικίλα είδη γραφής και θεματικών. Η ομάδα επίσης περιλαμβάνει στις συναντήσεις της δημιουργική γραφή εμψυχώνοντας τους συμμετέχοντες να μοιραστούν κομμάτια της δικής τους φαντασίας και να τα αναπτύξουν. Η ομάδα Δημιουργικής Ανάγνωσης είναι ανοιχτή προς όλα τα μέλη της κοινότητας.

Ομάδα Ice Breakers

Σύμφωνα με το Cambridge Dictionary, το ‘σπάσιμο πάγου’ είναι ένα παιχνίδι ή δραστηριότητα που χρησιμοποιείται για να συστήσει ανθρώπους μεταξύ τους έτσι ώστε να νιώσουν μεγαλύτερη οικειότητα. Με την ίδια λογική, ως μέλη της ομάδας Ice Breakers, διεξάγονται συναντήσεις ποιοτικής κοινωνικοποίησης σε δομημένο περιβάλλον. Σε κάθε συνάντηση, τα μέλη μας εξερευνούν διάφορα είδη παιχνιδιών και δραστηριοτήτων με σκοπό να δημιουργήσουν ένα χαλαρό και άνετο κλίμα για μετέπειτα συζητήσεις πάνω σε ποικίλα σύγχρονα θέματα. Εν ολίγοις, σκοπός της ομάδας είναι τα μέλη μας να αποδράσουν για λίγο από την καθημερινή βοή της φοιτητικής ζωής και μέσω δραστηριοτήτων και συζητήσεων, να αποκτήσουν μια πιο ξεκάθαρη γνώμη γύρω από τρέχοντα σημαντικά θέματα.

Ομάδα Μάρκετινγκ

Η ομάδα Μάρκετινγκ αποτελείται από μια ομάδα δραστήριων φοιτητών που επιθυμούν να εξερευνήσουν και να εξασκήσουν διάφορες στρατηγικές μάρκετινγκ. Είναι μια ανοικτή, δημιουργική και εφευρετική ομάδα που προωθεί τη συνεργασία, την ανάληψη πρωτοβουλίας και την εφαρμογή καινοτόμων ιδεών. Η συμμετοχή στην ομάδα περιλαμβάνει συχνή παρακολούθηση και συμμετοχή σε δραστηριότητες μάρκετινγκ που διοργανώνονται από τα δυναμικά της μέλη και τους συμβούλους της. Οι κεντρικές αξίες της ομάδας Μάρκετινγκ είναι η ομαδικότητα, η αποφασιστικότητα και η ενθάρρυνση.

Ομάδα Ψυχολογίας

Η ομάδα ψυχολογίας είναι ανοιχτή προς όλους τους φοιτητές που ενδιαφέρονται για τη ψυχολογία και επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω στον τομέα ευρύτερα. Η ομάδα συνεργάζεται με ΜΚΟ και πολλούς ακόμα κοινοτικούς φορείς για να βελτιώσει την εμπειρία των μελών της πάνω στο αντικείμενο. Επιπλέον, οργανώνει ακαδημαϊκές και κοινωνικές εκδηλώσεις όπου οι φοιτητές μπορούν να μάθουν, να δικτυωθούν, και να κοινωνικοποιηθούν με φοιτητές αντίστοιχων αντιλήψεων καθώς και με πεπειραμένους επαγγελματίες της ψυχολογίας.

Ομάδα Ουράνιο Τόξο

Η ομάδα Ουράνιο Τόξο δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ του Hellenic American College και τους φίλους αυτής. Λειτουργεί ως ένας ασφαλής χώρος ένταξης, με σκοπό να διατηρήσει μια ομάδα όπου όλοι οι σπουδαστές θα νιώθουν ελεύθεροι να είναι ο εαυτός τους. Σπουδαστές που δεν είναι μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας είναι πάντα ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν στις προσπάθειές μας να προάγουμε ένα υποστηρικτικό και ανοιχτό προς όλους περιβάλλον. Ευρύτερος στόχος της ομάδας είναι να προωθήσει την ελεύθερη, χωρίς όρους, πρόσβαση και να τιμήσει την πολυπολιτισμικότητα του ιδρύματός μας καθώς και να δημιουργήσει ένα ασφαλές σημείο συνάντησης για όλους.

Ομάδα Ποδοσφαίρου

Η ομάδα Ποδοσφαίρου είναι η πρώτη αθλητική ομάδα του Hellenic American College. Αποτελούμενη από παίκτες από διαφορετικό υπόβαθρο και στυλ παιχνιδιού, η ομάδα παίζει ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο στην Unileague - ένα πρωτάθλημα για κολέγια και πανεπιστήμια μόνο, που περιλαμβάνει play-off και ολοκληρώνεται με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η συνήθης περίοδος αγώνων είναι κατά τη διάρκεια της Χειμερινής Περιόδου. Η ομάδα ποδοσφαίρου προσπαθεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον παιχνιδιού που να είναι ανοικτό προς όλους και ανταγωνιστικό. Είναι ζωτικής σημασίας να αναπτύσσονται ισχυρές φιλίες και να υπάρχει χημεία, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Είμαστε περήφανοι για τις ισχυρές βάσεις που έχουμε θέσει σχετικά με τις προσδοκίες των σπουδαστών-αθλητών μας.

Συμβούλιο Σπουδαστών

Το Συμβούλιο Σπουδαστών είναι μια ομάδα σπουδαστών του Hellenic American College που έχουν επιλεχθεί από τους συμφοιτητές τους ώστε να εκπροσωπήσουν και να προωθήσουν τα κοινά συμφέροντά τους. Το πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα και τις ιδέες του σώματος των σπουδαστών, υποβάλλει συγκεκριμένες προτάσεις προς τον/την Director of Student Affairs and International Programs ο/η οποίος/α κοινοποιεί τις εν λόγω προτάσεις στα αρμόδια όργανα του ιδρύματος.

Τα μέλη του συμβουλίου σε συνεργασία με τον/την Director of Student Affairs and International Programs διοργανώνουν εκδηλώσεις όπως εξόδους φοιτητών, κινηματογραφικές βραδιές, βόλτες στην πόλη, εκδηλώσεις για διεθνείς φοιτητές. Το συμβούλιο επίσης είναι υπεύθυνο να αναλαμβάνει και άλλες πρωτοβουλίες όπως αιμοδοσίες, ενημερωτικές εκδηλώσεις ψυχικής υγείας, σεξουαλικής υγείας και χρήσης ψυχοτρόπων ουσιών.

Η συμμετοχή των μελών της φοιτητικής κοινότητας στο Συμβούλιο Σπουδαστών αποτελεί ένα εξαιρετικό μέσο ανάπτυξης ηγετικών και συνεργατικών δεξιοτήτων. Οι εκλογές στις οποίες μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι σπουδαστές γίνονται κάθε χρόνο.

Ομάδα Δημόσιας Αντιπαράθεσης (ΗΑU Athens Toastmasters)

Στην ομάδα Δημόσιας Αντιπαράθεσης μπορούν να συμμετέχουν σπουδαστές του Hellenic American College αλλά και άτομα εκτός αυτού. Η εν λόγω ομάδα είναι επίσημο μέλος της Toastmasters International. Η ομάδα λειτουργεί σε ένα θετικό και υποστηρικτικό περιβάλλον που βοηθά τα μέλη της να εξοικειώνονται με την τέχνη της παραγωγής προφορικού λόγου, της ακρόασης, της επιχειρηματολογίας και τις διαχείρισης χρόνου, βασικές δεξιότητες για τη διαμόρφωση ηγετικών προσωπικοτήτων, την ενίσχυση της κατανόησης μεταξύ των ανθρώπων και την αυτοβελτίωση.

Ομάδα Εικαστικών Τεχνών

Η ομάδα Εικαστικών Τεχνών αποτελείται από μια ομάδα φοιτητών που επιθυμούν να μοιραστούν, διαδώσουν και εμπλουτίσουν τον ενθουσιασμό τους προς τη τέχνη. Είναι μια ανοιχτή προς όλους, δημιουργική και ταυτόχρονα εφευρετική ομάδα η οποία ενθαρρύνει τη συνεργασία, τη φαντασία, και τη δημιουργική σκέψη. Οι κύριες δραστηριότητές της επικεντρώνονται σε διαλέξεις σχετικές με την τέχνη, τα μαθήματα, και τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τα μέλη της ομάδας, τον/την πρόεδρό της και τους αντίστοιχους ακαδημαϊκούς συμβούλους. Η ομάδα φιλοδοξεί να συνδέσει καλλιτέχνες και λάτρεις της τέχνης ενθαρρύνοντάς τους να αποδεχθούν τη δημιουργική τους πλευρά.

Φωτογραφικό υλικό

Eπιλογή φωτογραφιών από εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από τις οργανώσεις και συλλόγους φοιτητών του Hellenic American College.