Προστασία Δεδομένων | Σύστημα Βιντεοεπιτήρησης (CCTV)

Ενημέρωση σχετικά με την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στο πλαίσιο συστήματος βιντεοεπιτήρησης (CCTV)

Το Hellenic American Education Center (οδός Μασσαλίας, αρ. 22, 10680, Αθήνα) (το «HAEC») σας ενημερώνει αναφορικά με τα συστήματα βιντεοεπιτήρησης (CCTV) που τηρεί στις εγκαταστάσεις του, για τα ακόλουθα:

1. Η βιντεοσκόπηση και η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας (εικόνα σας) είναι απαραίτητη για την πρόληψη και αποτροπή παράνομων πράξεων.

2. Η νομική βάση για την επεξεργασία των ανωτέρω δεδομένων είναι ότι η επεξεργασία αυτή είναι απαραίτητη για τους σκοπούς των υπέρτερων εννόμων συμφερόντων που επιδιώκει το HAEC, όπως προσδιορίζονται ανωτέρω (άρθρο 6, παρ. 1, στοιχείο (στ) του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 (Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων)).

3. Αποδέκτες των προσωπικών δεδομένων σας, πέραν τρίτων εταιρειών που ενεργούν για λογαριασμό του HAEC (π.χ. εταιρείες πληροφορικής), είναι οι δικαστικές, εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές ή/ και το πρόσωπο που απεικονίζεται ως θύμα ή δράστης των ανωτέρω παράνομων πράξεων. 

4. Τα προσωπικά δεδομένα σας δε διαβιβάζονται εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

5. Τα προσωπικά δεδομένα καταστρέφονται εντός χρονικού διαστήματος 15 ημερών, εκτός εάν η τήρησή τους επιτρέπεται ή επιβάλλεται από το νόμο ή το κανονιστικό πλαίσιο. 

6. Εάν επιθυμείτε να ασκήσετε το δικαίωμα πρόσβασης, διόρθωσης, διαγραφής, περιορισμού ή αντίταξης στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας ή το δικαίωμά σας στη φορητότητα των δεδομένων, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (Data Protection Officer) του HAEC στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ή μπορείτε να αποστείλετε επιστολή στην ως άνω διεύθυνση αλληλογραφίας. Αιτήματα που υποβάλλονται με τη χρήση άλλων μέσων επικοινωνίας, όπως τηλεομοιότυπου (fax) ή τηλεφωνικής επικοινωνίας, δεν θα γίνουν δεκτά. 

7. Έχετε το δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr).