Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, δύο απόφοιτοι των σχολών ψυχολογίας του Hellenic American University, ο Γιώργος Μπανιώκος (MSPsy '15), Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Ψυχαναλυτής και η Δήμητρα Τσικνή (MSPsy '14), Ψυχολόγος, θα παραχωρήσουν ομιλία με τίτλο «Η σχέση μεταξύ σεξουαλικότητας και πορνογραφίας».
Οι ομιλητές αναφέρουν σχετικά:
«Η έννοια της σεξουαλικότητας συνδέεται βαθιά με την ύπαρξη του ανθρώπου και αφορά στην έκφραση της ανθρώπινης επιθυμίας για απόλαυση και ουσιαστική σύνδεση με τους άλλους. Αντιστοίχως, η πορνογραφία δεν είναι πρόσφατη αφού εκατοντάδες γενιές ανθρώπων έχουν μεγαλώσει με εικόνες ερωτικού περιεχομένου. Στις μεταμοντέρνες κοινωνίες, ωστόσο, κάθε είδος πορνογραφικού υλικού διατίθεται μέσω του διαδικτύου και διαμορφώνει πιο αποφασιστικά από ποτέ τη σεξουαλικότητα των ατόμων.
Η ενασχόληση με την πορνογραφία φαίνεται να έχει πλήθος επιπτώσεων στον ψυχισμό, στην κατανόηση και εκδήλωση της σεξουαλικής συμπεριφοράς και της σεξουαλικής υγιεινής, στην αυτοεκτίμηση, στην αυτοεικόνα και στην εικόνα που έχουμε για το σώμα μας καθώς και στη διαμόρφωση των έμφυλων σχέσεων. Τόσο η σεξουαλικότητα, όσο και η πορνογραφία, έχουν πολλές ατομικές και κοινωνικές προεκτάσεις και μπορούν να εξεταστούν υπό το πρίσμα της ψυχολογίας, της φιλοσοφίας, της βιολογίας, των κοινωνικών επιστημών, αλλά και της πολιτικής. Στην εν λόγω εκδήλωση, θα επιχειρήσουμε να προσεγγίσουμε τη μεταξύ τους σχέση εστιάζοντας, κυρίως, στην ψυχολογική και στη φιλοσοφική θεώρηση».
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Τμήμα Ψυχολογίας του Hellenic American College/Hellenic American University.
Πληροφορίες
Χώρος διεξαγωγής: Hellenic American College, Μασσαλίας 22, Αθήνα
Ημερομηνία & ώρα: 25 Φεβρουαρίου 2020, 19:30
Διάρκεια: 2 ώρες
Γλώσσα διεξαγωγής: Ελληνικά
Κράτηση θέσεων: Στείλτε email στο
Είσοδος: Ελεύθερη
Εικόνα: Ομιλία αποφοίτων ψυχολογίας με τίτλο «Η σχέση μεταξύ σεξουαλικότητας και πορνογραφίας»