Μάρα Καρέτσου

Διάλεξη της Μάρας Καρέτσου με τίτλο “The Masters of Pop Art” θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 στις 19:30.

Η πολύχρωμη επανάσταση της Pop Art άλλαξε την πορεία της ιστορίας της Τέχνης και η επιρροή της είναι διακριτή ακόμα και σήμερα σε πολλές εκφάνσεις των σύγχρονων εικαστικών. Η καταξιωμένη καλλιτέχνης και Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως Ελλάδας Μάρα Καρέτσου έχει την δυνατότητα να παρουσιάσει μια μοναδική οπτική γύρω από το συγκεκριμένο κίνημα, τα γεγονότα που το σημάδεψαν και τα πρόσωπα που διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο καθώς το έζησε εκ των έσω.

Η διάλεξη θα γίνει στα Ελληνικά με παράλληλη προβολή φωτογραφικού υλικού.

Η Μάρα Καρέτσου, στα τέλη της δεκαετίας του ’60 έφυγε από το πατρικό της στην Λάρισα για να σπουδάσει στην Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Στο Παρίσι, την δεκαετία του ’70, γνωρίζεται με τον Αλέξανδρο Ιόλα. Χάρη σε αυτόν πραγματοποιεί την πρώτη της έκθεση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού το 1982. Ο Ίολας όχι μόνο την ανέδειξε ως καλλιτέχνη και έδωσε ώθηση στην καριέρα της αλλά και την σύστησε και σε επιφανείς εκπροσώπους της Pop Art της οποίας ήταν ένθερμος υποστηρικτής.

Η έκθεση διοργανώνεται από το Hellenic American College/Hellenic American University σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Πληροφορίες

Ημερομηνία έναρξης: 26/09/2019

Ημερομηνία λήξης: 26/09/2019

Ώρα έναρξης: 19:30

Γλώσσα: EL

Εισιτήριο: Είσοδος ελεύθερη

Εικόνα: Μάρα Καρέτσου