Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis Hellas SACI, Riccardo Canevari παρουσιάζει τις προκλήσεις της επαγγελματικής ζωής ως Διευθυντής μιας φαρμακευτικής εταιρείας.

Το Hellenic American College, σε συνεργασία με το Research Institute του Hellenic American University (Manchester, NH, USA), σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε τη διάλεξη από τον  Riccardo Canevari η οποία θα δοθεί στα πλαίσια  της σειράς διαλέξεων από Διευθυντικά Στελέχη. Τίτλος της διάλεξης είναι «Η επαγγελματική ζωή ως Διευθυντής μιας Φαρμακευτικής Εταιρείας: μια συναρπαστική εμπειρία» και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Μαΐου από τις  19.00 ως τις 22.00, Μασσαλίας 22, 8oς όροφος.

Η φαρμακευτική βιομηχανία έχει συμβάλλει σημαντικά στην βελτίωση και επιμήκυνση της ανθρώπινης ζωής μέσω της ανακάλυψης, ανάπτυξης και κυκλοφορίας φαρμάκων. Ο απώτερος στόχος κάθε φαρμακευτικής εταιρείας είναι να σώσει ζωές και να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής. Από μόνος του αυτός ο στόχος κάνει την εργασία στον εν λόγω κλάδο να διαφέρει από εκείνη σε άλλους κλάδους και τομείς.

Στη διάλεξή του ο κ. Canevari θα μιλήσει για τις προκλήσεις της εργασίας σε μία φαρμακευτική εταιρεία, βασιζόμενος στην 18ετή του εμπειρία στον φαρμακευτικό τομέα και τον κλάδο της υγείας και κυρίως αναφερόμενος στην εμπειρία του σε μια από τις κορυφαίες παγκοσμίως φαρμακευτικές εταιρείες, τη Novartis.

Η Σειρά Διαλέξεων από Διευθυντικά Στελέχη (Executive Lectures Series) ενισχύει την ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων των σπουδαστών του Hellenic American University και της ευρύτερης κοινότητας επιχειρηματιών. Προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ενημερωθούν απευθείας για τον κόσμο των επιχειρήσεων από ηγετικά στελέχη και ειδικούς του κλάδου. Μέσω των διαλέξεων οι προσκεκλημένοι ομιλητές δίνουν μια νέα οπτική στο πρόγραμμα σπουδών για στους φοιτητές των προγραμμάτων διοίκησης επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου.

Για κράτηση θέσεων επικοινωνήστε με την κ. Βερυκόκκου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Ο Riccardo Canevari είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος  της Novartis Hellas SACI. Στο παρελθόν  κατείχε διάφορες θέσεις σε τμήματα Πωλήσεων και  Μάρκετινγκ στην Ιταλία σε εταιρείες όπως η  Rottapharm, η  Menarini, η Johnson & Johnson και η Novartis. Ο κ. Canevari έχει εργαστεί στη Novartis για παραπάνω από 12 χρόνια στην Ιταλία και κατέχει διεθνείς θέσεις με αυξανόμενη ευθύνη στις ΗΠΑ,, τη Σλοβενία και την Ελλάδα. Πριν από την σημερινή του θέση ήταν επικεφαλής της για την Νοτιανατολική Ευρώπη και ήταν υπεύθυνος για τις αγορές της Σλοβενίας, της Κροατίας, της Σερβίας, της Βοσνίας, του Μαυροβουνίου, της ΠΓΔΜ, του Κοσσόβου, της Αλβανίας, της Βουλγαρίας, της Κύπρου και της Μάλτας.

Έχει πτυχίο στις Χημικές και Φαρμακευτικές Τεχνολογίας από το Πανεπιστήμιο της Πάβια στην Ιταλία.