Η Claire Kramsch, Καθηγήτρια Γερμανικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια, και Επισκέπτρια Καθηγήτρια στο Διδακτορικό Πρόγραμμα στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία του Hellenic American University, θα παραχωρήσει ανοιχτή ομιλία με θέμα το ρόλο των ξένων γλωσσών στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Ιουνίου 2014, στις 19:00, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι.

Τα προγράμματα Γλωσσολογίας του Hellenic American College σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, ΗΠΑ) σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε την ανοιχτή ομιλία της Καθηγήτριας Claire Kramsch με τίτλο: «Ο ρόλος των Ξένων γλωσσών σε ένα Παγκοσμιοποιημένο Περιβάλλον».

Η καθηγήτρια Kramsch καταγράφει στην περίληψη της ομιλίας της:

«Η διδασκαλία και η εκμάθηση μιας δεύτερης/ξένης γλώσσας βρίσκεται σήμερα εγκλωβισμένη ανάμεσα στην ανάγκη απόκτησης συγκεκριμένων ικανοτήτων και στην ρευστότητα της παγκοσμιοποίησης. Οι καθηγητές, διδάσκουν γλώσσα, λογοτεχνία και πολιτισμό της εκάστοτε  γλωσσικής κοινότητας και προσπαθούν να δώσουν τη δυνατότητα στους μαθητές να γίνουν σωστοί χρήστες της γλώσσας, να επικοινωνούν με φυσικούς ομιλητές και να διαβάζουν λογοτεχνικά έργα που έχουν γραφεί και προορίζονται για φυσικούς ομιλητές. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, η παγκόσμια επικοινωνία γίνεται ολοένα και πιο πολυτροπική και πολύγλωσση, ενώ η μελλοντική επικοινωνία δεν θα απαιτεί μόνο μονόγλωσσους αλλά και πολύγλωσσους, μη-φυσικούς ομιλητές. Συνεπώς, οι μαθητές ξένων γλωσσών καλούνται να αναπτύξουν τις γλωσσικές και πολιτισμικές τους ικανότητες εντός ενός πολύγλωσσου περιβάλλοντος. Η ανάλυση αυτών των προκλήσεων μέσα από το πρίσμα της εφαρμοσμένης γλωσσολογίας μπορεί να ρίξει φως στη σχέση μεταξύ πολιτισμού και γλώσσας και της εκμάθησης δεύτερης/ξένης γλώσσας».

Η Claire Kramsch είναι Καθηγήτρια Γερμανικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια, Berkeley όπου διδάσκει Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά τμήματα στο Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας.

Για κράτηση θέσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ. 2103680950 ή με email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Είσοδος ελεύθερη.