Την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015, η Claire Kramsch, Καθηγήτρια Γερμανικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια (University of California, Berkeley) και Επισκέπτρια Καθηγήτρια στο Διδακτορικό Πρόγραμμα Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας του Hellenic American University, συναντά το ελληνικό κοινό δίνοντας ανοιχτή ομιλία με θέμα τη Διδασκαλία Ξένων Γλωσσών στην Εποχή της Παγκοσμιοποίησης.
Η ομιλία διοργανώνεται από το Πρόγραμμα Γλωσσολογίας του Hellenic American College σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA) και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Ιουνίου, στις 19:00 στο Αμφιθέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι.
H Καθηγήτρια Claire Kramsch θα μιλήσει για το πως οι καθηγητές ξένων γλωσσών μπορούν να ενισχύουν τους μαθητές τους να χρησιμοποιούν τη γλώσσα, όχι μόνο εντός των «προβλέψιμων πολιτισμικών πλαισίων», όπως λόγου χάρη να μιλάει κάποιος Γαλλικά στη Γαλλία, αλλά και στα πλαίσια ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου και απρόβλεπτου παγκοσμιοποιημένου περιβάλλοντος. Η πρόκληση για τους καθηγητές έγκειται, όπως θα αναφέρει στην ομιλία της η Καθηγήτρια Claire Kramsch, στον τρόπο με τον οποίο οι ίδιοι οι καθηγητές λαμβάνουν υπόψη τους το παγκοσμιοποιημένο αυτό πλαίσιο «χωρίς να χάνουν την ιστορική και πολιτισμική τους ευαισθητοποίηση που πηγάζει όχι μόνο από τη μελέτη μιας εθνικής γλώσσας αλλά και της λογοτεχνίας και του πολιτισμού της εκάστοτε γλώσσας».
Για κράτηση θέσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας ηλεκτρονικά στο
Η είσοδος είναι ελεύθερη.