Δρ. Edward Tick

Τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, ο Δρ. Edward Tick θα παραδώσει διάλεξη με θέμα «Αποκατάσταση της Ψυχής: Χρησιμοποιώντας Θεραπεία του Ασκληπιού στο Τραύμα» στο Hellenic American College. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Τμήμα Ψυχολογίας του Hellenic American College/Hellenic American University.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Δρ. Edward Tick για την ομιλία του:

Η δυτική ιατρική και ψυχοθεραπεία ξεκίνησε από την αρχαία Ελλάδα πριν από 3.300 χρόνια χρησιμοποιώντας ολιστικές μεθοδολογίες σε συνδυασμό με την αναζήτηση των ονείρων υπό την καθοδήγηση του Ασκληπιού, ο θεός θεραπευτής. Προκάλεσε χιλιάδες «θεραπείες θαύματος» σε δύσχρηστα σημεία του σώματος, του νου, της καρδιάς και του πνεύματος. Αυτή η πρακτική, που χρησιμοποιούταν σε ολόκληρη την Μεσόγειο για 2.000 χρόνια, αποτελεί θεμέλιο της αρχέτυπης ψυχολογίας και είναι διαθέσιμη σε εμάς σήμερα.

Οι αρχαίοι έμαθαν ότι όλες οι ασθένειές μας προέρχονται από την ψυχή και το κλειδί για την αποτελεσματική θεραπεία είναι η αποκατάσταση της ψυχής. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το τραύμα στο οποίο η βία διεισδύει στην ψυχή και καταστρέφει τον «Λόγο». Η πρακτική της επούλωσης των ονείρων είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην αποκατάσταση των εσωτερικών λογοτύπων, επιτρέποντας την κάθαρση, τη μεταμόρφωση της ταυτότητας, την παροχή καθοδήγησης στη ζωή, την αποκάλυψη της Μοίρας, την επανασύνδεση με το «ιερό» και την παροχή άμεσης θεραπείας ή συνταγών θεραπείας μέσω της διευκόλυνσης των «μεγάλων ονείρων».

Θα διερευνήσουμε την ιατρική ψυχής, τον μύθο του Ασκληπιού, τα ονειρικά προσκυνήματα και επώαση, την αναπαραγωγή των αρχαίων πρακτικών και την προσωπική καθοδήγηση προς την χρήση των ονείρων για τραύματα ως ολιστική θεραπεία και προσωπική μεταμόρφωση.

Πληροφορίες

Χώρος Διεξαγωγής: Hellenic American College, Μασσαλίας 22, Αθήνα - Συνεδριακός χώρος 4ου ορόφου

Ημερομηνία & Ώρα: 9 Δεκεμβρίου, 19:00

Γλώσσα Διεξαγωγής: Αγγλικά

Κράτηση Θέσεων: Ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Είσοδος ελεύθερη.

Εικόνα: Δρ. Edward Tick

Λίγα λόγια για τον ομιλητή

Ο Δρ. Edward Tick είναι ένας μεταμορφωτικός ψυχοθεραπευτής, συγγραφέας, εκπαιδευτικός, ποιητής, και Ομότιμος Διευθυντής του Soldier’s Heart, Inc. Είναι ο συντάκτης έξι βιβλίων, συμπεριλαμβανομένου του βραβευμένου Πολέμου και της Ψυχής, και Η Πρακτική της Θεραπείας των Ονείρων: Φέρνοντας Αρχαία Ελληνικά Μυστήρια στη Σύγχρονη Ιατρική. Είναι θεραπευτής εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια, και από το 1995 με τη σύζυγό του Kate Dahlstedt έχει οδηγήσει περισσότερα από 20 προσκυνήματα στην Ελλάδα για να μελετήσει, να αναπαράγει και να αποκαταστήσει αυτή την ολιστική παράδοση ονειροθεραπείας στη σύγχρονη ιατρική και την ψυχολογία.