Photo by Ivan Samkov: https://www.pexels.com/photo/group-of-people-studying-together-5676744/

Είστε μαθητής λυκείου που πλησιάζει στην αποφοίτηση ή βρίσκεστε στη διαδικασία επιλογής προπτυχιακού προγράμματος σπουδών;

Είστε φοιτητής κολλεγίου/πανεπιστημίου και σκέφτεστε να μετεγγραφείτε σε διαφορετικό ίδρυμα ή να ακολουθήσετε παράλληλες σπουδές;

Είστε γονέας που εξετάζει τις επιλογές σπουδών του παιδιού του;

Εργάζεστε ήδη αλλά σκέφτεστε πώς να αποκτήσετε νέες δεξιότητες και να προωθήσετε την καριέρα σας;

Αν ναι, πιθανόν να έχετε πολλές ερωτήσεις. Και εμείς ίσως έχουμε τις απαντήσεις. Γι' αυτό θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στο Open Day που διοργανώνουμε την Τρίτη 2 Ιουλίου, από τις 17:00 έως τις 20:00.

Τι είναι το Open Day;

Το Open Day είναι μια εκδήλωση όπου θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε τις εγκαταστάσεις μας, να μάθετε για τα ακαδημαϊκά μας προγράμματα, να αλληλεπιδράσετε με το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό μας, να συνομιλήσετε με φοιτητές και απόφοιτους και να αισθανθείτε την κουλτούρα μας βιώνοντας μία μέρα στο campus μας.

Η επιλογή ενός προγράμματος σπουδών είναι μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις που καλείται να λάβει ένας υποψήφιος φοιτητής μαζί με την οικογένειά του. Η επιλογή του κατάλληλου ιδρύματος για σπουδές αποτελεί, επίσης, μια σημαντική επένδυση προσωπικού χρόνου, προσπάθειας και πόρων, η οποία θα πρέπει να αξίζει τον κόπο. Γι' αυτό χρειάζεται να μάθετε όσο το δυνατόν περισσότερα για το ίδρυμα στο οποίο πρόκειται να σπουδάσετε εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα έχετε επίσης την ευκαιρία να λάβετε μέρος σε ένα διαδραστικό σεμινάριο, με εισηγήτρια την κ. Δομνίκη Διαμαντοπούλου, Διευθύντρια του Γραφείου Καριέρας και Σταδιοδρομίας, με τίτλο «Δεξιότητες, Τάσεις της Αγοράς Εργασίας και Επαγγελματική Συμβουλευτική».

Λίγα λόγια σχετικά με το εργαστήριο:

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, θα αποκτήσετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο της αγοράς εργασίας, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο τα προγράμματά μας σας εφοδιάζουν με τις δεξιότητες που οδηγούν στην επιτυχία. Ακούγοντας αυτή την ομιλία, ως μελλοντικοί φοιτητές, θα κατανοήσετε εις βάθος ποιες είναι οι δεξιότητες που απαιτούνται σε διάφορους τομείς, σε αναδυόμενες θέσεις εργασίας, ενώ θα ενημερωθείτε και σχετικά με τους πόρους που διαθέτει το Γραφείο Καριέρας και Σταδιοδρομίας για τη στήριξη των φοιτητών, τόσο κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού τους ταξιδιού όσο και στη μετέπειτα πορεία τους.

Γιατί να παρακολουθήσετε το Open Day;

Θα ανακαλύψετε τα προγράμματα Bachelor: Στο Open Day μας, θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε για τα προγράμματα σπουδών που προσφέρονται. Είτε σας ενδιαφέρουν οι επιχειρήσεις, η πληροφορική, οι τέχνες ή οι θετικές επιστήμες, έχουμε το κατάλληλο πρόγραμμα σπουδών που θα δώσει ώθηση στην πνευματική σας περιέργεια και θα σας προετοιμάσει για μια ακμάζουσα καριέρα.

Θα συναντήσετε το ακαδημαϊκό μας προσωπικό: Το Open Day είναι μια ευκαιρία να συζητήσετε τους ακαδημαϊκούς και επαγγελματικούς σας στόχους με ειδικούς στους τομείς που σας ενδιαφέρουν, να μάθετε για την ακαδημαϊκή εμπειρία, να ακούσετε προσωπικές εμπειρίες ανθρώπων που διδάσκουν και να μάθετε πώς τα προγράμματά μας μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας.

Θα περιηγηθείτε στις εγκαταστάσεις μας: Το προσωπικό μας θα σας ξεναγήσει στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου μας στο κέντρο της Αθήνας. Με αυτόν τον τρόπο, θα ανακαλύψετε πώς το εκπαιδευτικό μας περιβάλλον ενισχύει τη μάθηση και καλλιεργεί τη δημιουργικότητα των φοιτητών. Μπορείτε να επισκεφθείτε τις αίθουσες διδασκαλίας, τα εργαστήρια, τη βιβλιοθήκη και άλλες εγκαταστάσεις που θα χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια των σπουδών σας. Έτσι, θα αξιολογήσετε το περιβάλλον και θα αποφασίσετε αν είναι κατάλληλο για εσάς.

Θα συνομιλήσετε με φοιτητές και απόφοιτους: Συνομιλήστε με μέλη της φοιτητικής μας κοινότητας και με απόφοιτους που έχουν κάνει πετυχημένα βήματα στην επαγγελματική τους πορεία. Ακούστε τις ιστορίες τους, κάντε ερωτήσεις σχετικά με τη φοιτητική ζωή και αποκτήστε πληροφορίες για τις εξωσχολικές δραστηριότητες, τους συλλόγους και τις οργανώσεις που συμβάλλουν στον εμπλουτισμό της φοιτητικής σας εμπειρίας.

Θα μάθετε για τις υποτροφίες και τα προγράμματα οικονομικής βοήθειας: Μάθετε για τις υποτροφίες και τα προγράμματα οικονομικής βοήθειας που είναι διαθέσιμα για την υποστήριξη των σπουδών σας. Το προσωπικό μας θα είναι στη διάθεσή σας για να απαντήσει στις ερωτήσεις σας σχετικά με τη χρηματοδότηση των σπουδών σας.

Ελάτε μαζί μας στις 2 Ιουλίου και κάντε το πρώτο βήμα προς ένα λαμπρό μέλλον. Ανυπομονούμε να σας γνωρίσουμε και να σας δείξουμε γιατί το Hellenic American College είναι το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσετε το ακαδημαϊκό σας ταξίδι.

Κλείστε θέση τώρα μέσω της επίσημης σελίδας της εκδήλωσης. Αν έχετε ερωτήσεις, επικοινωνήστε με το Τμήμα Υποδοχής και Ενημέρωσης Σπουδαστών στο 2103680950 ή μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Ημερομηνία: 2 Ιουλίου, 17:00-20:00.

Διαδραστικό σεμινάριο: 18:00-19:00

Χώρος διεξαγωγής: Hellenic American College, Μασσαλίας 22, Αθήνα (Θέατρο)

Εικόνα: Photo by Ivan Samkov: https://www.pexels.com/photo/group-of-people-studying-together-5676744/