Υποψήφιοι για τα Campus Compact of New Hampshire Presidents’ Awards για το 2014

21 Μαρτίου 2014, 12:00 am

Η ομάδα ψυχολογίας του Hellenic American University, το μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας Dr. Σοφία Δάσκου, και το Κέντρο Προσφύγων Caritas στην Αθήνα έχουν προταθεί για τα Campus Compact of New Hampshire Presidents’ Awards για το 2014.

Οι υποψήφιοι επιλέχθηκαν από μια επιτροπή του Hellenic American University με μέλη  προηγούμενους βραβευθέντες. Οι νικητές των βραβείων θα ανακοινωθούν στις 8 Απριλίου 2014 σε μια ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο  SERESC στο Bedford του New Hampshire. Οι φοιτητές και μέλη της κοινότητας του Hellenic American University (Manchester) θα προσκληθούν για να παρευρεθούν στην εκδήλωση.

Τα βραβεία Campus Compact of New Hampshire Presidents awards φέρνει κοντά Προέδρους Πανεπιστημίων και Κολλεγίων με κοινή δέσμευση την κοινωφελή προσφορά και κοινή επιθυμία την προώθηση της  συμμετοχής στα κοινά, υιοθετώντας τις αρχές αυτές για την ακαδημαϊκή και φοιτητική ζωή των ιδρυμάτων τους. Κάθε χρόνο βραβεύονται φοιτητές, ακαδημαϊκό προσωπικό αλλά και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που έχουν διακριθεί για την κοινωνική τους προσφορά και έχουν ενθαρρύνει τη συμμετοχή στα κοινά στην κοινότητα τους.

Η Ομάδα Ψυχολογίας του Hellenic American University
Η Ομάδα Ψυχολογίας ιδρύθηκε το 2012 από 3 σπουδαστές του Hellenic American University με την υποστήριξη της κας Βαρβάρας Κονδύλη, μέλος του Διδακτικού Προσωπικού του Προγράμματος Ψυχολογίας του Hellenic American University. Η Ομάδα Ψυχολογίας του Hellenic American University είναι υποψήφια για το Presidents’ Leadership Award σε αναγνώριση της συνεισφοράς της στην κοινωφελή εργασία. Η Ομάδα Ψυχολογίας έχει αναλάβει σημαντικό ρόλο σε ευρύ φάσμα ενεργειών όπως ο αγώνας δρόμου για την Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού-«Άλμα Ζωής», η Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης για το HIV/AIDS  την 1η Δεκεμβρίου-Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS και η 3η Εθελοντική Δράση.

Dr Σοφία Δάσκου, υποψήφια για Good Steward Award
Η Dr Σοφία Δάσκου, μέλος του διδακτικού προσωπικού των προγραμμάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων του HAUniv, είναι υποψήφια για το Good Steward Award. Η Dr. Δάσκου διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ίδρυση του ετήσιου ερευνητικού συνεδρίου για φοιτητές (Student Research Conference) και έχει αναλάβει πολλά εκπαιδευτικά projects, σχεδιασμένα για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς σπουδαστές. Παράδειγμα αποτελούν τα project διοίκησης επιχειρήσεων στην Καρδίτσα και στα Ιωάννινα με στόχο οι σπουδαστές να συνεισφέρουν στον επιχειρηματικό τρόπο σκέψης του Έλληνα επιχειρηματία-αγρότη δίνοντας έμφαση στην οικογενειακή επιχείρηση. Επιπλέον, έχει ασχοληθεί ενεργά με το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ''Σ.Ο.Ζ.Ο. για τα παιδιά'' και τα δύο τελευταία χρόνια συντονίζει σχέδια συνεργασίας μεταξύ του Σ.Ο.Ζ.Ο και της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Φιλανθρωπική Οργάνωση Κάριτας Αθήνας - Προσφυγικό Έργο, υποψήφια για Community Partner Award (Βραβείο Κοινωνικού Εταίρου)
Η Κάριτας Αθήνας - Προσφυγικό Έργο, υποψήφια για το Community Partner Award (Βραβείο Κοινωνικού Εταίρου), παρέχει κοινωνική στήριξη και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ολοένα αυξανόμενο πληθυσμό προσφύγων και μεταναστών, σε νεαρά άτομα και οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη και σε άτομα της τρίτης ηλικίας. Σε καθημερινή βάση οι παρεχόμενες υπηρεσίες περικλείουν τη διανομή φαγητού και ειδών ένδυσης καθώς επίσης υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε 300 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 80 παιδιών.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικής Συμμετοχής “Πολίτης” του Hellenic American University, οι σπουδαστές συμμετέχουν σε πληθώρα εθελοντικών δράσεων στην Κάριτας όπως βοηθώντας στα συσσίτια και στην εκμάθηση της ελληνικής και της αγγλικής γλώσσας καθώς επίσης και σε πιο συγκεκριμένες δράσεις που διοργανώνονται στα πλαίσια του Προγράμματος Ψυχολογίας του Hellenic American University. Στις εθελοντικές δράσεις μπορούν να συμμετάσχουν και οι σπουδαστές από το εξωτερικό και να αποκτήσουν έτσι εξαιρετικές εμπειρίες προσφέροντας βοήθεια στα συσσίτια, διδάσκοντας την Αγγλική γλώσσα και ανταλλάσσοντας ιδέες και ιστορίες με τους πρόσφυγες.