Συλλογές και Πηγές

Μεταπτυχιακοί φοιτητές, προπτυχιακοί φοιτητές, εξωτερικοί χρήστες χρησιμοποιούν το αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης μας

 

Η βιβλιοθήκη διαθέτει περισσότερους από 35.000 τόμους σε έντυπη μορφή. Οι συλλογές καλύπτουν όλες τις θεματικές ενότητες, με ιδιαίτερη έμφαση στους επιστημονικούς κλάδους μελέτης και έρευνας του ιδρύματος. Επιπλέον, διαθέτει και μια σημαντική συλλογή αμερικανικής και ελληνικής λογοτεχνίας, ποίησης, θεάτρου και τέχνης. Τέλος, στη διάθεση των χρηστών της βιβλιοθήκης υπάρχει μια ευρεία συλλογή σπάνιων και εξειδικευμένων βιβλίων, διαθέσιμων προς χρήση μόνο εντός του χώρου της βιβλιοθήκης.

 • Βρείτε εδώ τον Οδηγό της Βιβλιοθήκης ο οποίος περιέχει αναλυτικές πληροφορίες για τις συλλογές, τις πολικές δανεισμού και λειτουργίας της βιβλιοθήκης, καθώς και οδηγίες για την online πρόσβαση στο υλικό.

Ηλεκτρονικός κατάλογος εντύπων

Ο Ηλεκτρονικός Κατάλογος είναι διαθέσιμος σε όλους τους χρήστες και επιτρέπει αναζήτηση στο περιεχόμενο των συλλογών μέσω του ονόματος του συγγραφέα, του τίτλου, του εκδότη, του ISBN, του θέματος καθώς και αναζήτηση με λέξεις-κλειδιά.

Κράτηση βιβλίων

Η συλλογή αποτελείται ως επί το πλείστον από βιβλία που χρησιμοποιούνται από τους διδάσκοντες ως εκπαιδευτικό υλικό. Στην περίπτωση κατά την οποία ένα βιβλίο χρησιμοποιείται από διδάσκοντα του ιδρύματος, η χρήση του περιορίζεται μόνο εντός του χώρου της βιβλιοθήκης. Κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου και λόγω αυξημένης ζήτησης, μπορεί να γίνει κράτηση βιβλίων εκ των προτέρων ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση στο υλικό σε όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες.

Ηλεκτρονικές Πηγές

H βιβλιοθήκη διαθέτει συνδρομές σε:

συλλογές ψηφιακών βιβλίων
βάσεις ηλεκτρονικών περιοδικών
μεμονωμένα ηλεκτρονικά περιοδικά (κυρίως στον τομέα της Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας)

Στη σελίδα αυτή, θα βρείτε επίσης, και ένα κατάλογο αξιόπιστων ακαδημαϊκών πηγών ανοικτής πρόσβασης.

Ψηφιακά βιβλία / Μονογραφίες

Οι φοιτητές και οι καθηγητές του Hellenic American College έχουν πρόσβαση σε τρεις συλλογές ψηφιακών βιβλίων: δύο διευρυμένες συλλογές από ακαδημαϊκούς τίτλους [EBSCOHost eBook Academic Collection και Ebook Central) που καλύπτουν ευρύ φάσμα θεματικών κατηγοριών.

Η βιβλιοθήκη διαθέτει, επίσης, συνδρομή στη βάση δεδομένων PQDT (ProQuest Dissertations & Thesis Database), μια από τις πιο ολοκληρωμένες βάσεις με διατριβές από όλο τον κόσμο. Επιστημονικά βιβλία ανοικτής πρόσβασης είναι διαθέσιμα στο Directory of Open Access Books (DOAB).

Αποκτήστε πρόσβαση στις ψηφιακές συλλογές:

Βάσεις Ηλεκτρονικών Περιοδικών

Η βιβλιοθήκη προσφέρει πρόσβαση σε βάσεις ηλεκτρονικών περιοδικών πλήρους κειμένου. Ακολουθεί αναλυτικός κατάλογος των παρόχων περιεχομένου. Κάνοντας κλικ πάνω στο όνομα του παρόχου αποκτάτε πρόσβαση στην αρχική σελίδα κάθε βάσης.

 • EBSCOHost * (πολύ μεγάλη λίστα περιοδικών που καλύπτει σχεδόν όλους τους επιστημονικούς τομείς. Δείτε ενδεικτικά την παρακάτω λίστα)
 • Emerald * (Emerald Management Xtra) (175 περιοδικά κυρίως στον κλάδο Διοίκησης Επιχειρήσεων, Μάρκετινγκ)
 • Springer * (Springer Computer Science Archives)
 • EJSE-Journals * (μεμονωμένες συνδρομές σε ηλεκτρονικά περιοδικά.) (σημείωση: η χρήση περιορίζεται εντός του χώρου της βιβλιοθήκης)
 • Science Direct Journals * (Συλλογή Arts & Humanities) (μεμονωμένες συνδρομές σε ηλεκτρονικά περιοδικά) (σημείωση: η χρήση περιορίζεται εντός του χώρου της βιβλιοθήκης)
 • Directory of Open Access Journals (DOAJ) Το Directory of Open Access Journals (DOAJ) είναι μια βάση με δωρεάν, πλήρους κειμένου, ελεγμένης ποιότητας επιστημονικά περιοδικά που καλύπτουν όλες τα επιστημονικά πεδία και γλώσσες.
 • Social Science Research Network (SSRN) Το Social Science Research Network (SSRN) είναι ένα παγκόσμιο συνεργατικό δίκτυο με περισσότερους από 285,700 συγγραφείς και πάνω από 1.7 εκατομμύρια χρήστες αφιερωμένο στην ταχύτατη κυκλοφορία της έρευνας σχετικά με τις κοινωνικές επιστήμες.
 • Cogprints Εξαιρετικά σημαντικό ηλεκτρονικό αρχείο στον τομέα της Ψυχολογίας, των Νευροπιστημών, της Γλωσσολογίας καθώς επίσης και της Επιστήμης των Υπολογιστών, της Φιλοσοφίας, της Βιολογίας, της Φυσικής, των Κοινωνικών και Μαθηματικών Επιστημών στο βαθμό που άπτονται του πεδίου της Γνωσιολογίας.
 • SpringerOpen Το SpringerOpen είναι η ανοικτή συλλογής του εκδότης Springer η οποία καλύπτει όλα τα γνωστικά πεδία.
 • Taylor&Francis Open and Routledge Open Το Taylor & Francis and Routledge δημοσιεύουν ένα σημαντικό αριθμό επιστημονικών περιοδικών ανοικτής πρόσβασης. Τα άρθρα που δημοσιεύονται σε αυτά τα περιοδικά υποβολλάνται σε εκτενές Peer review.
 • Wiley Open Access Το Wiley Open Access είναι μια συλλογή περιοδικών ανοικτής πρόσβασης. Όλο το ερευνητικό περιεχόμενο που περιλαμβάνεται στα συγκεκριμένα περιοδικά διατίθεται χωρίς καθυστέρηση, με πλήρεις δυνατότητες αποθήκευσης, ανάγνωσης και διαμοιρασμού. Όλα τα περιοδικά της συλλογής παράγονται σε συνεργασία με σημαντικά περιοδικά και διεθνείς επιστημονικές οργανώσεις.

Σημείωση: Αποκλειστικοί χρήστες των συνδρομητικών πηγών που σημειώνονται με αστερίσκο είναι οι φοιτητές, καθηγητές και το προσωπικό του Hellenic American College. Στην περίπτωση που ανήκετε σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες και επιθυμείτε να αποκτήσετε απομακρυσμένη πρόσβαση στις ηλεκτρονικές πηγές (δηλαδή, εκτός Πανεπιστημίου), θα πρέπει να επισκεφθείτε τη σελίδα: http://lib.hau.gr και να εισαγάγετε το προσωπικό όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασής σας. Για λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με την απομακρυσμένη πρόσβαση, θα πρέπει να ανατρέξτε στο εγχειρίδιο της βιβλιοθήκης.

Η συλλογή Host EBSCO περιλαμβάνει τις ακόλουθες βάσεις δεδομένων:

Academic Search Complete, Business Source Complete, Regional Business News, Psychology & Behavioral Sciences, SocIndex, Educational Resource Information Center (ERIC), PsycINFO, PsycARTICLES, PsycCRITIQUES, PsycEXTRA, GreenFILE, Teacher Reference Center, European Views of the Americas: 1493 to 1750, Humanities International Complete, Library, Information Science & Technology Abstracts (LISTA), International Bibliography of Theatre & Dance with Full Text).