Συλλογές και Πηγές

Μεταπτυχιακοί φοιτητές, προπτυχιακοί φοιτητές, εξωτερικοί χρήστες χρησιμοποιούν το αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης μας

Η βιβλιοθήκη διαθέτει περισσότερους από 35.000 τόμους σε έντυπη μορφή. Οι συλλογές καλύπτουν όλες τις θεματικές ενότητες, με ιδιαίτερη έμφαση στους επιστημονικούς κλάδους μελέτης και έρευνας του ιδρύματος. Επιπλέον, διαθέτει και μια σημαντική συλλογή αμερικανικής και ελληνικής λογοτεχνίας, ποίησης, θεάτρου και τέχνης. Τέλος, στη διάθεση των χρηστών της βιβλιοθήκης υπάρχει μια ευρεία συλλογή σπάνιων και εξειδικευμένων βιβλίων, διαθέσιμων προς χρήση μόνο εντός του χώρου της βιβλιοθήκης.

Ηλεκτρονικός κατάλογος Έντυπων Πηγών

 • Ο Ηλεκτρονικός Κατάλογος είναι διαθέσιμος σε όλους τους χρήστες και επιτρέπει αναζήτηση στο περιεχόμενο των συλλογών μέσω του ονόματος του συγγραφέα, του τίτλου, του εκδότη, του ISBN, του θέματος καθώς και αναζήτηση με λέξεις-κλειδιά.
 • Βρείτε εδώ το εγχειρίδιο της βιβλιοθήκης το οποίο περιέχει αναλυτικές πληροφορίες για τις συλλογές, τις πολιτικές δανεισμού και λειτουργίας της βιβλιοθήκης, καθώς και οδηγίες για την online πρόσβαση στο υλικό.

Υλικό σε Κράτηση

Το Υλικό σε Κράτηση αποτελείται κυρίως από έντυπα βιβλία που χρησιμοποιούνται ως διδακτικό υλικό. Δεν υπάρχει δυνατότητα δανεισμού του υλικού κρατησης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στις εγκαταστάσεις της Βιβλιοθήκης. Κατά τη διάρκεια των περιόδων εξετάσεων και άλλων περιπτώσεων αυξημένης ζήτησης, θα πρέπει να κάνετε κράτηση των βιβλίων εκ των προτέρων. Αυτό διασφαλίζει ότι όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα θα έχουν πρόσβαση στο υλικό.

Ηλεκτρονικές Πηγές

H βιβλιοθήκη διαθέτει συνδρομές σε:

 • συλλογές ψηφιακών βιβλίων (πάνω από 400.000 ηλεκτρονικά βιβλία)
 • Βάσεις δεδομένων (εκατομμύρια περιοδικών με ηλεκτρονικά άρθρα)
 • Συλλογή Βίντεο (68.000 τίτλοι)
 • 360 VR (Τώρα πάνω από 170 βίντεο εικονικής πραγματικότητας)
 • Απευθείας συνδρομές σε ηλεκτρονικά περιοδικά (πρόσβαση μόνο από το χώρο της βιβλιοθήκης)
 • Διατριβές (περισσότερες από 5 εκατομμύρια εγγραφές)

Απομακρυσμένη πρόσβαση στις ηλεκτρονικές Πηγές

Οι μαθητές, οι καθηγητές και το προσωπικό του Ελληνοαμερικανικού Κολλεγίου μπορούν να έχουν απομακρυσμένη πρόσβαση σε αυτές τις πηγές μέσα από τη διεύθυνση:

Θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τα διαπιστευτήριά σας. Αυτά είναι το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασης (LABS) που σας δόθηκαν κατά την εγγραφή σας.

Εάν δεν θυμάστε το όνομα χρήστη ή τον κωδικό πρόσβασής σας, επικοινωνήστε με την τεχνική υποστήριξη στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και θα σας βοηθήσουν να τα ανακτήσετε. Για πιο λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με την απομακρυσμένη πρόσβαση, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο βιβλιοθήκης ή Ρωτήστε ένα Βιβλιοθηκονόμο (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Ψηφιακά βιβλία / Μονογραφίες

Πρόσβαση στις βάσεις ψηφιακών βιβλίων εντός Κολλεγίου:

Βάσεις Ηλεκτρονικών Περιοδικών - Βίντεο – Διδακτορικές Διατριβές

Πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων εντός Κολλεγίου:

 • Ebsco HOST
  Ebsco HOST περιλαμβάνει τις ακόλουθες βάσεις δεδομένων:
  Academic Search Complete, Business Source Complete, ERIC, European Views of the Americas: 1493 to 1750, GreenFILE, International Bibliography of Theatre & Dance with Full Text, Library, Information Science & Technology Abstracts, APA PsycArticles, Psychology and Behavioral Sciences Collection, APA PsycInfo, APA PsycTests, Regional Business News, SocINDEX with Full Text, Teacher Reference Center, OpenDissertations, EBSCO eClassics Collection (EBSCOhost), MLA Directory of Periodicals, MLA International Bibliography with Full Text, MEDLINE
 • Emerald
  Emerald Management eJournal Portfolio
 • Springer Computer Science Archives
  Αρχεία με περισσότερους από 100 τίτλους περιοδικών επιστήμης υπολογιστών σε περισσότερους από 2939 τόμους που χρονολογούνται από το 1971 έως το 1996.
 • EJS E-Journals
  (σημείωση: η χρήση περιορίζεται εντός του χώρου της βιβλιοθήκης)

Πηγές ανοικτής πρόσβασης

Στη σελίδα αυτή, θα βρείτε επίσης, και ένα κατάλογο αξιόπιστων ακαδημαϊκών πηγών ανοικτής πρόσβασης.

 • Science Direct * (Συλλογή Arts & Humanities) (μεμονωμένες συνδρομές σε ηλεκτρονικά περιοδικά) (σημείωση: η χρήση περιορίζεται εντός του χώρου της
 • Directory of Open Access Journals (DOAJ) Το Directory of Open Access Journals (DOAJ) είναι μια βάση με δωρεάν, πλήρους κειμένου επιστημονικά περιοδικά που καλύπτουν όλες τα επιστημονικά πεδία.
 • Social Science Research Network (SSRN) Το Social Science Research Network (SSRN) είναι ένα παγκόσμιο συνεργατικό δίκτυο με περισσότερους από 285,700 συγγραφείς και πάνω από 1.7 εκατομμύρια χρήστες αφιερωμένο στην ταχύτατη κυκλοφορία της έρευνας σχετικά με τις κοινωνικές επιστήμες.
 • Cogprints Εξαιρετικά σημαντικό ηλεκτρονικό αρχείο στον τομέα των Κοινωνικών Επιστημών, της Ψυχολογίας, των Νευροπιστημών, της Γλωσσολογίας καθώς επίσης και της Επιστήμης των Υπολογιστών, της Φιλοσοφίας, της Βιολογίας και της Φυσικής.
 • SpringerOpen Το SpringerOpen είναι ανοικτή συλλογή που καλύπτει όλα τα γνωστικά πεδία.
 • Taylor&Francis Open and Routledge Το Taylor & Francis and Routledge δημοσιεύουν ένα σημαντικό αριθμό επιστημονικών περιοδικών ανοικτής πρόσβασης. Τα άρθρα που δημοσιεύονται σε αυτά τα περιοδικά υποβολλάνται σε εκτενές Peer review.
 • Wiley Open Access Το Wiley Open Access είναι μια συλλογή περιοδικών ανοικτής πρόσβασης. Όλο το ερευνητικό περιεχόμενο που περιλαμβάνεται στα συγκεκριμένα περιοδικά διατίθεται χωρίς καθυστέρηση, με πλήρεις δυνατότητες αποθήκευσης, ανάγνωσης και διαμοιρασμού.