3ο ανοιχτό εργαστήριο της σειράς HOW-TO, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας B-Cube για τη δημιουργία start-up επιχειρήσεων με τη χρήση Robotics και AI

Η πρωτοβουλία B-Cube προσφέρει το 3ο εργαστήριο, ανοιχτό στο κοινό, με τίτλο: «Δημιουργία start-up επιχειρήσεων με τη χρήση Robotics και AI: επιτυχημένες πρακτικές και στρατηγικές».

Ο εισηγητής του εργαστηρίου θα είναι ο Γεράσιμος Γερολυμάτος, ιδρυτής & CEO της εταιρείας Gerobo International, μιας εταιρείας ρομποτικής, Cobotics, AMR's - καθαρισμού, ρομπότ υπηρεσιών και drones. Η εταιρεία παρέχει υψηλού επιπέδου περιπολίες ασφαλείας με AI Drone και προσαρμοσμένες λύσεις σε τομείς όπως: ναυτιλία, βιομηχανία, logistics, Ho.Re.Ca.

Σύμφωνα με τον κ. Γερολυμάτο:

[roˈbota] σημαίνει Εργασία. Robots, cobots, drones, AI, machine learning…Η ενασχόληση με τη ρομποτική, την τεχνητή νοημοσύνη και τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες αποτελούν τρομερή πρόκληση στο σημερινό επιχειρείν. Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον που διέπεται από ταχύτητα, δυναμικά αναπτυσσόμενες και αυξητικά εφαρμόσιμες τεχνολογικές εξελίξεις στο πλαίσιο αυτοματισμών των Smart cities, Industry 4.0 & 5.0, την 5G τεχνολογία και το IoT, η ανθρώπινη συνεργατική αλληλεπίδραση αυξάνεται διαρκώς. Εάν θέλετε να ξεκινήσετε αυτό το ταξίδι και να γίνετε start-upper, πρέπει να έχετε 3 απαραίτητα εφόδια: Όρεξη, Στόχο και «Προϊόν». Πώς θα ξεκινήσετε; Τι θέλετε να ετοιμάσετε; Προϊόν, πλατφόρμα ή έναν συνδυασμό αυτών των δύο; Πως θα στηριχθείτε οικονομικά; Ποια η ομάδα; Ποιοι οι δυνητικοί πελάτες; Που θέλετε να φτάσετε; Ας δούμε μαζί τη στρατηγική και τη διαδρομή!

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2023, στις 18:30, στον συνεδριακό χώρο 6ου ορόφου, στο Hellenic American College, Μασσαλίας 22, Αθήνα.

Οι εκδηλώσεις HOW-TO συντονίζονται από ειδικούς της αγοράς και διδάσκοντες με διαφορετικά υπόβαθρα. Απευθύνονται σε νέο, καινοτόμο και επίδοξο κοινό στον χώρο των επιχειρήσεων. Οι συμμετέχοντες, με την ολοκλήρωση των εργαστηρίων, θα έχουν διευρύνει και ενισχύσει τις δεξιότητες και το επαγγελματικό τους προφίλ, διεκδικώντας την επιτυχία σε ένα απαιτητικό, ανταγωνιστικό εργασιακό περιβάλλον.

Το B-Cube αποτελεί πρωτοβουλία του Hellenic American University που προσφέρει γνώσεις, δικτύωση και καθοδήγηση με άξονα την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Σε ποιους απευθύνεται:

  • Επιχειρηματίες
  • Επαγγελματίες της τεχνολογίας
  • Προπτυχιακούς/μεταπτυχιακούς φοιτητές που τους ενδιαφέρει η καινοτομία και το επιχειρείν
  • Στελέχη ανεξαρτήτως υποβάθρου
  • Άτομα που ενδιαφέρονται να αποκομίσουν μια 360˚ εικόνα για τον επιχειρηματικό κόσμο

Γλώσσα διεξαγωγής: Ελληνικά

Εγγραφείτε μέσω της επίσημης σελίδας της εκδήλωσης.

Είσοδος ελεύθερη

Σύντομο βιογραφικό ομιλητή: 

Ο Γεράσιμος Γερολυμάτος, στέλεχος με πολύχρονη εμπειρία στους κλάδους του IT και της Βιομηχανίας, έχει διαγράψει μια άκρως επιτυχημένη πορεία 25 ετών σε ελληνικές βιομηχανίες και πολυεθνικούς οργανισμούς, συμβάλλοντας καθοριστικά στη δυναμική ανάπτυξή τους από επιτελικούς ρόλους μάρκετινγκ, πωλήσεων και διοίκησης. Επιχειρεί να συμβάλει αποφασιστικά στη διαμόρφωση ενός νέου τοπίου στη ρομποτική τεχνολογία στην Ελλάδα και το εξωτερικό με την πολυετή του εμπειρία στη βελτιστοποίηση της παραγωγικότητας και αποδοτικότητας σε τομείς ανάπτυξης που αφορούν τη γενική βιομηχανία, τα logistics, και τον κλάδο Ho.Re.Ca. Ο Γεράσιμος ξεκίνησε την καριέρα του στην Ελλάδα, στην IBM, ενώ εργάστηκε στην Info-Quest, την IDC, τη Vitex, τον Όμιλο Druckfarben, καθώς και τη Gizelis Robotics. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο European School of Brussels και είναι κάτοχος Professional MBA από το Hellenic American University, Masters/North London University, Bachelor/London Guildhall University, Licence/ULB, ενώ ομιλεί άπταιστα 4 γλώσσες. Αρθρογραφεί συχνά για θέματα τεχνολογίας και διοίκησης ενώ μέλημά του αποτελεί η νέα γενιά.

Εικόνα: 3ο ανοιχτό εργαστήριο της σειράς HOW-TO, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας B-Cube για τη δημιουργία start-up επιχειρήσεων με τη χρήση Robotics και AI