Ορχήστρα εγχόρδων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Ωδείο Φίλιππος Νάκας και το Hellenic American College διοργανώνουν συναυλία στις 26 Μαΐου 2023, στις 20:00, στο θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα), με αφορμή τη συμπλήρωση επτά ετών από την έναρξη της ακαδημαϊκής τους συνεργασίας.

Οι μουσικοί-συντελεστές είναι σπουδαστές και απόφοιτοι του Ωδείου και του κοινού ακαδημαϊκού προγράμματος Bachelor of Music του Ωδείου και του Hellenic American College.

Μία λαμπερή μουσική βραδιά με σολίστ και ποικίλα σχήματα (σύνολα μουσικής δωματίου, ορχήστρα εγχόρδων, χορωδία, μουσικά σύνολα μοντέρνας μουσικής), που θα ερμηνεύσουν έργα κλασικού ρεπερτορίου διαφορετικών εποχών, κατανυκτικά κομμάτια gospel, spirituals, σύγχρονο ρεπερτόριο και jazz standards, αναδεικνύοντας την αξία της ομαδικής προσπάθειας.

Όπως εξηγεί ο Ιωάννης Τσελίκας, ομποΐστας, μουσικολόγος και διευθυντής του προγράμματος Bachelor of Music, "Θέλαμε να παρουσιάσουμε μια συναυλία που να αντανακλά το πλούσιο εύρος της μουσικής έκφρασης και ταυτόχρονα την ποικιλία των μουσικών σπουδών που ακολουθούν οι σπουδαστές μας".

Είσοδος ελεύθερη.

Σχετικά με το πρόγραμμα Bachelor of Music

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους στο κοινό πρόγραμμα Bachelor of Music, οι σπουδαστές αποκτούν πτυχίο Bachelor Μουσικής από το αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ Hellenic American University και ταυτόχρονα πτυχίο ή δίπλωμα ωδείου αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού. Οι απόφοιτοι μπορούν να λάβουν την αναγνώριση της επαγγελματικής ισοδυναμίας του πτυχίου τους μέσω του ΑΤΕΕΝ (Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων).

Απόφοιτοι του Bachelor Μουσικής που έχουν λάβει την απόφαση αναγνώρισης του πτυχίου τους από το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ATEEN) και οι οποίοι απασχολούνται ήδη στον δημόσιο τομέα, μπορούν να αιτηθούν μετάταξη θέσης σε ειδικότητα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ).

Οι σπουδαστές του Ωδείου που εγγράφονται στο ακαδημαϊκό πρόγραμμα Bachelor of Music τέσσερα χρόνια πριν από την ολοκλήρωση των σπουδών τους στο Ωδείο έχουν ένα επιπλέον όφελος: O χρόνος σπουδών του προγράμματος προσμετράται στις ωδειακές σπουδές έτσι ώστε να λαμβάνουν ταυτόχρονα δύο τίτλους σπουδών, έναν πανεπιστημιακό και έναν ωδειακό, ενώ τα δίδακτρα καταβάλλονται μόνο για το Bachelor of Music στο Hellenic American College.

Όπως λέει ο Λεωνίδας Αρνιακός, Διευθυντής του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, “Από την ίδρυση του Ωδείου Φίλιππος Νάκας αναζητούμε διαρκώς τρόπους εξέλιξης και αναβάθμισης των μουσικών σπουδών στη χώρα μας. Αυτό το Bachelor Μουσικής αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τις σπουδές των αποφοίτων του Ωδείου Φίλιππος Νάκας και αποτελεί μια ακαδημαϊκή ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσουν”.

Το πρόγραμμα Bachelor of Music σχεδιάστηκε από τον παγκοσμίου φήμης συνθέτη Θόδωρο Αντωνίου, ο οποίος ήταν και ο διευθυντής του μέχρι τον θάνατό του το 2018, και βασίζεται στις κατευθυντήριες γραμμές του Εθνικού Οργανισμού Μουσικών Σχολείων των Η.Π.Α. (National Association of Schools of Music (NASM)). Με διδάσκοντες τόσο από το Ωδείο Φίλιππος Νάκας όσο και από το Hellenic American College, το πρόγραμμα συνδυάζει τη μουσική εκπαίδευση με τη διδασκαλία στη θεωρία και τη σύνθεση, μαζί με μαθήματα Γενικής Παιδείας, όπως η κριτική σκέψη, η συγγραφή και οι διαπολιτισμικές σπουδές.

Οι σπουδαστές μπορούν να επιλέξουν τις παρακάτω ειδικότητες:

Μουσική Εκτέλεση με κλασική ή μοντέρνα κατεύθυνση (τραγούδι, πιάνο, κιθάρα, έγχορδα, πνευστά, κρουστά), Σύνθεση, Μουσική κινηματογράφου, Θεωρία μουσικής, Ιστορία μουσικής.

Nakas logoΣχετικά με το Ωδείο Φίλιππος Νάκας

Με 2.800 σπουδαστές σήμερα και με περισσότερους από 230 διδάσκοντες, διακεκριμένους σολίστες, μέλη συμφωνικών ορχηστρών και γνωστά ονόματα της τζαζ σκηνής με έντονη συναυλιακή και δισκογραφική παρουσία, το Ωδείο Φίλιππος Νάκας αποτελεί από την ίδρυσή του το 1989 ένα φυτώριο νέων μουσικών που συντελούν στη διαμόρφωση του πολιτιστικού γίγνεσθαι της χώρας μας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος ή καλέστε το Γραφείο Υποδοχής και Ενημέρωσης Φοιτητών στο 2103680950.

Εικόνα: Ορχήστρα εγχόρδων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών