Φωτογραφία του Jodie Righos από το Unsplash

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας B-Cube θα προσφερθεί ομιλία με ελεύθερη είσοδο από τον Γιώργο Ποντίκα, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας αγροτικής τεχνολογίας Syngenta Hellas Μονοπρόσωπη AEBE, και απόφοιτο του Hellenic American University, με θέμα «Η συμβολή της αγροβιομηχανίας στον επισιτισμό, εν μέσω περιβαλλοντικών προκλήσεων».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 9 Απριλίου 2024, στις 19:00, στο Hellenic American College (συνεδριακός χώρος, 6ος όροφος), Μασσαλίας 22, Αθήνα.

Σχετικά με την ομιλία:

Ο κ. Ποντίκας επισημαίνει ότι τα επόμενα 30 χρόνια, η γεωργία θα πρέπει να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες 2 επιπλέον δισεκατομμυρίων ανθρώπων, σε μια εποχή κατά την οποία η Ευρώπη έχει όραμα να μειώσει τη χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων και λιπασμάτων και να αυξήσει την παραγωγή βιολογικών καλλιεργειών. Στην ομιλία του, θα συζητήσει τί πρέπει να κάνουν οι εταιρείες έρευνας και ανάπτυξης, όπως η Syngenta, για να ανταποκριθούν στην πρόκληση της παραγωγής περισσότερων από λιγότερα, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον μας, μειώνοντας το αποτύπωμα CO2 και επιτυγχάνοντας τους στόχους βιωσιμότητας. Μεταξύ των ζητημάτων που θα διερευνήσει είναι εάν το όραμα και οι στρατηγικές της Ευρώπης θέτουν σε κίνδυνο την επισιτιστική ασφάλεια με αντάλλαγμα ένα καλύτερο μέλλον για τους ευρωπαίους πολίτες και εάν η Ελλάδα είναι επαρκώς οργανωμένη και εξοπλισμένη για να αναπτύξει και να εκτελέσει μια στρατηγική για την επίτευξη αυτών των στόχων, ανταποκρινόμενη στις μελλοντικές προκλήσεις.

Σχετικά με τις εκδηλώσεις B-Cube:

Οι εκδηλώσεις B-Cube συντονίζονται από ειδικούς της αγοράς και διδάσκοντες με διαφορετικό υπόβαθρο. Απευθύνονται σε νέους καινοτόμους και επίδοξους επιχειρηματίες που επιθυμούν να διευρύνουν και να ενισχύσουν τις δεξιότητες και το επαγγελματικό τους προφίλ για να πετύχουν σε ένα απαιτητικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον εργασίας. 

Το B-Cube είναι μια πρωτοβουλία που αναπτύχθηκε από το Hellenic American University και προσφέρει γνώσεις, δικτύωση και καθοδήγηση με άξονα την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. 

Σε ποιους απευθύνεται:

  • Σε επαγγελματίες που εργάζονται στη βιομηχανία μεταποίησης αγροτικών προϊόντων
  • Σε φοιτητές που σπουδάζουν διοίκηση επιχειρήσεων, γεωπονία ή κάποιο συναφές αντικείμενο
  • Σε στελέχη επιχειρήσεων και επικεφαλής ομάδων στους τομείς του μάρκετινγκ, των πωλήσεων και των επιχειρήσεων εν γένει.

Γλώσσα διεξαγωγής: Αγγλικά

Εγγραφείτε μέσω της επίσημης φόρμας της εκδήλωσης.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Σύντομο βιογραφικό του ομιλητή: 

Γιώργος Ποντίκας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Syngenta Hellas Μονοπρόσωπη AEBEΟ Γιώργος Ποντίκας είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Syngenta Hellas Μονοπρόσωπη AEBE. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1990 στη Ciba Geigy Hellas, ως Υπεύθυνος Ανάπτυξης Σπόρων. Το 1997 έγινε Διευθυντής Τμήματος Σπόρων, το 2011 Διευθυντής Πωλήσεων των ενοποιημένων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της εταιρείας, ενώ από το 2015 κατέχει τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου. Τον Ιανουάριο του 2020, παράλληλα με τη θέση του Επικεφαλής Πωλήσεων Προϊόντων Φυτοπροστασίας, ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου στη Syngenta Hellas Μονοπρόσωπη AEBE καθώς και Business Area Manager για την Ελλάδα, το Ισραήλ/Παλαιστίνη, την Κύπρο, την Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο. Είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Φυτοπροστασίας, ενώ από το 2010 έως το 2016 διετέλεσε Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πολλαπλασιαστικού Υλικού – ΣΕΠΥ (πρώην ΕΕΠΕΣ) και, από το 2010 έως το 2013, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σπόρων. Ο Γιώργος Ποντίκας είναι γεωπόνος, κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων στην Αγροτική Οικονομία, το Μάρκετινγκ και την Κοινωνιολογία, καθώς και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Εικόνα: Φωτογραφία του Jodie Righos από το Unsplash