Ο Πρόεδρος Κόσκος απένειμε βραβεία για την ηγεσία, την υπηρεσία προς την κοινότητα και τις ακαδημαϊκές επιδόσεις των φοιτητών

Ημέρα Αριστείας των Φοιτητών

Οι Ανδρέας Λύρος (BSPsy '20), Μαργαρίτα Κυρίτση (BAELL '20) και Δρ. Μαρία Αγοραστού, Επίκουρος Καθηγήτρια στο πρόγραμμα Κλινικής Ψυχολογίας, είναι οι παραλήπτες των φετινών Campus Compact Presidents’ Awards, που παρουσιάστηκαν από τον Πρόεδρο του Hellenic American University κύριο Λεωνίδα Κόσκο κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στην Ημέρα Αριστείας των Φοιτητών στις 24 Μαΐου 2019.

Το Campus Compact είναι ένας συνασπισμός περισσότερων από 1.000 αμερικανικών κολλεγίων και πανεπιστημίων που επιδιώκει να προωθήσει τους δημόσιους σκοπούς της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, εκπαιδεύοντας τους φοιτητές ώστε να είναι γίνουν υπεύθυνοι πολίτες και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη των κοινοτήτων τους. Μεταξύ των πρωτοβουλιών εκπαίδευσης, έρευνας και υπηρεσιών είναι το πρόγραμμα Newman Civic Fellowship, το οποίο παρέχει υποστήριξη, κατάρτιση και δυνατότητες δικτύωσης σε φοιτητές που έχουν αποδείξει την δέσμευση και αφοσίωσή τους στις κοινότητές τους ως «μετασχηματιστές και δημόσιοι διαχειριστές προβλημάτων». Οι υποψήφιοι ανακηρύσσονται από τον πρόεδρό τους με βάση τις δυνατότητες δημόσιας ηγεσίας.

Ο φετινός Newman Fellow είναι ο Ανδρέας Λύρος, BSPsy '20. Ο Ανδρέας ήταν υποψήφιος για την υποτροφία από τον Πρόεδρο Λεωνίδα Κόσκο σε αναγνώριση του εθελοντικού του έργου με πρόσφυγες, άστεγους και χρήστες ουσιών αλλά και για τη δουλειά του με ασυνόδευτους ανηλίκους στο πρόγραμμα LIBRA Home Project.

Το Campus Compact των Προέδρων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων του Νιου Χάμσαϊρ αναγνωρίζει την κοινοτική υπηρεσία στις πανεπιστημιουπόλεις του με τρία επιπλέον βραβεία. Ο φετινός αποδέκτης του Βραβείου Presidents’ Leadership Award το οποίο δίδεται σε φοιτητή που έχει συμβάλει σημαντικά στη μάθηση μέσω της κοινωνικής προσφοράς ή της προσφοράς προς την πανεπιστημιούπολη, είναι η Μαργαρίτα Κυρίτση, BAELL '20, σε αναγνώριση της δουλειάς της ως εθελόντρια καθηγήτρια στο Ίδρυμα Χατζηκώνστα και ως πρέσβειρα του Writing Center του Hellenic American University.

Η Δρ. Μαρία Αγοραστού έλαβε το βραβείο Good Steward 2019 για τα επιτεύγματά της στην υλοποίηση εταιρικών σχέσεων με ένα ευρύ φάσμα οργανισμών παροχής δημόσιων υπηρεσιών όπως το Οικουμενικό Πρόγραμμα για τους Πρόσφυγες και τον Οργανισμό κατά των ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) καθώς και για τον ρόλο της ως εθελόντρια σύμβουλος στο Εθνικό Δίκτυο των Γονέων με Παιδιά με Αναπηρίες.

Το φετινό Βραβείο Community Partner Award δόθηκε στο Best Buddies Greece, ένα παγκόσμιο εθελοντικό κίνημα που δημιουργεί ευκαιρίες για φιλίες, ολοκληρωμένη απασχόληση και ανάπτυξη ηγεσίας για άτομα με νοητικές και αναπτυξιακές αναπηρίες. Το Hellenic American College συνεργάζεται με τον φορέα Best Buddies Greece μέσω του προγράμματος κοινωνικής προσφοράς Politis τα τελευταία τρία χρόνια. Οι προπτυχιακοί φοιτητές συμμετέχουν σε εργαστήρια, εκστρατείες και δραστηριότητες φιλίας με άτομα με νοητικές και αναπτυξιακές αναπηρίες. Το βραβείο έγινε αποδεκτό για λογαριασμό του Best Buddies Greece από την Δρ. Πέννυ Παπανικολοπούλου.

Η τελετή ήταν επίσης η ευκαιρία για το ίδρυμα να αναγνωρίσει τα επιτεύγματα των φοιτητών και την ηγεσία μέσω μιας ειδικής κατηγορίας βραβείων. Ο Γεώργιος Τεκάκης, PMBA '14, έλαβε το President’s Alumni Leadership Award. Η Μαρίνα-Θεοδώρα Γαλανού, BAELL '20, Ευάγγελος Μαρκουτσάς, BSBA '20 και Ελένη Πλεμμένου, BSPsy '22 έλαβαν βραβείο President’s Student Leadership Award για την ενεργή συμμετοχή τους στη δημιουργία νέων φοιτητικών συλλόγων.

Τα Βραβεία Ακαδημαϊκών Επιτευγμάτων, τα οποία απονέμονται με βάση την ακαδημαϊκή αριστεία και τη δέσμευση στο Πανεπιστήμιο και την ευρύτερη κοινότητα, δόθηκαν στους παρακάτω φοιτητές:

Τέχνες και Επιστήμες

 • Ελπίς-Σοφία Μπουγιούκ-Βερβέρογλου, BAELL ’20
 • Δημήτριος-Κωνσταντίνος Ρίζος, BM ’21
 • Θένια Μπατανίδου, MAAL ’19
 • Χαρίκλεια Κατσαρέλια, MACI ’20
 • Μαρία Βεκίου, MAT ’20
 • Irene Heidt, PhD-AL’20

Διοίκηση Επιχειρήσεων

 • Δημήτριος Πλατής, BSBA ’20
 • Αικατερίνη Σαΐχ, MBA ’19

Μηχανική και Πληροφορική

 • Alzahraa Muneer Sabri Al-Haddad, BSE ’20
 • Σοφία-Μιχαέλα Τριανταφύλλου, BSIT ’21
 • Λαμπρινή Καραχούντρη, MSIT ’20

Ψυχολογία

 • Βασιλική Σεϊμέκη, BSPsy ’19
 • Βασιλική Κούρογλου, MSPsy ’20

Εικόνα: Ημέρα Αριστείας των Φοιτητών

Φωτογραφικό Υλικό

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12