Η Δρ. Σοφία Πρωτόπαπα περιγράφει την άποψη του Αριστοτέλη περί ευδαιμονίας στο καινούργιο της βιβλίο

Eudaimonia as a Way of Life: Α conversation with Aristotle inspired by the Nicomachean Ethics είναι ο τίτλος του καινούργιου βιβλίου της Δρ. Σοφίας Πρωτόπαπα, Διευθύντριας του Γραφείου Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας του Hellenic American College. Το έργο εξετάζει την φιλοσοφική έννοια της ευδαιμονίας (που αν και συχνά αποδίδεται ως "ευτυχία" έχει βαθύτερη έννοια) όπως αυτή παρουσιάζεται στα Ηθικά Νικομάχεια, βιβλία Α και Ι, του Αριστοτέλη, ήτοι ως μια ψυχική άσκηση αρετής, ένα προϊόν ουσιαστικής ζωής με στόχο, δέσμευση και αυτογνωσία.

Το ύφος του βιβλίου επελέγη από τη συγγραφέα να είναι καθημερινό σαν να επρόκειτο περί μιας συζήτησης μεταξύ φίλων. Ένα από τα κίνητρα της Δρ. Πρωτόπαπα ήταν η θέλησή της να μοιραστεί με τους φοιτητές το έργο του Αριστοτέλη. «Ο Αριστοτέλης πίστευε ότι η αρετή μαθαίνεται παρατηρώντας τις πράξεις ενάρετων ανθρώπων. Πολλοί φοιτητές μας θα βρεθούν σε ηγετικές θέσεις και ηγεσία σημαίνει ταυτόχρονα ηθική ευθύνη.» (Η Δρ. Πρωτόπαπα θα οργανώσει σχετικό εργαστήρι στο Hellenic American College τον ερχόμενο χειμώνα.)

Τα Ηθικά Νικομάχεια δεν είναι τυχαία επιλογή για μια συγγραφέα που πιστεύει ότι η Αρχαία Ελληνική φιλοσοφία έχει πρακτική εφαρμογή στον σημερινό κόσμο. Η Δρ. Πρωτόπαπα υπογραμμίζει ότι παρά τη μεγάλη έκταση και τις ερμηνευτικές-μεθοδολογικές δυσκολίες τα Ηθικά Νικομάχεια είναι «ένα πολύ πρακτικό έργο που εξετάζει την αρετή και την κακία σε σχέση με τις πράξεις και τα πάθη μας, δηλαδή με τον χαρακτήρα μας ενώ ταυτόχρονα εξετάζει την έννοια της ευδαιμονίας.»

Το εν λόγω έργο αποτελεί μέρος μιας σειράς σύντομων βιβλίων πάνω στην αρχαία Ελληνική σκέψη που πραγματεύονται θέματα όπως η ηθική, ο χαρακτήρας και η ευζωία. Όλα τα βιβλία της σειράς "Ancient Greek Wisdom in Time" θα γραφούν με το ίδιο «φιλικό προς τον αναγνώστη» ύφος με σκοπό να μεταλαμπαδεύσουν την αρχαία ελληνική σκέψη σε ένα ευρύτερο κοινό που ενδιαφέρεται για θέματα προσωπικής ανάπτυξης και τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.