Η Αλεξάνδρα Παπαθεοδώρου (BSPsy '24) στην ετήσια γενική συνέλευση του Newman Civic Fellowship στη Βοστώνη

Η Αλεξάνδρα Παπαθεοδώρου (BSPsy '24) και άλλοι επίλεκτοι στην ετήσια γενική συνέλευση του Newman Civic Fellowship στη ΒοστώνηΗ Αλεξάνδρα Παπαθεοδώρου, τεταρτοετής φοιτήτρια του Προπτυχιακού Προγράμματος στην Ψυχολογία στο campus της Αθήνας και φετινή επίλεκτη του Hellenic American University για την πρωτοβουλία Newman Civic Fellowship, ταξίδεψε πρόσφατα στη Βοστώνη για να συμμετάσχει με επίλεκτους άλλων πανεπιστημίων από τις ΗΠΑ στην ετήσια γενική συνέλευση. Κατά τη διάρκεια του τριήμερου προγράμματος (5-7 Οκτωβρίου), η ίδια και άλλα Μέλη είχαν την ευκαιρία να δικτυωθούν και να μάθουν από ειδικούς σε θέματα ενεργής συμμετοχής των πολιτών στην κοινότητα, πώς προετοιμαζόμαστε για την αλλαγή σε οργανωτικό επίπεδο. Συνεδρίες πραγματοποιήθηκαν στο Ινστιτούτο Edward M. Kennedy της Γερουσίας των ΗΠΑ και στη Βιβλιοθήκη John F. Kennedy.

Η Αλεξάνδρα περιέγραψε την εμπειρία της ως μοναδική και αξέχαστη, προσθέτοντας: «Είμαι ευγνώμων που γνώρισα τόσο διαφορετικούς και εμπνευσμένους ανθρώπους με πολλά υποσχόμενα σχέδια για την επίλυση δημόσιων προβλημάτων! Ήμουν επίσης πολύ χαρούμενη που εκπροσωπούσα το Hellenic American University και τη χώρα μου, καθώς ήμουν το μόνο άτομο στην εκδήλωση που ζει εκτός ΗΠΑ».

Το Newman Civic Fellowship είναι μια πρωτοβουλία του Campus Compact for New Hampshire (CCNH). Μια κοινοπραξία προέδρων κολλεγίων και πανεπιστημίων του Νιου Χάμσαϊρ αφιερωμένη στην προώθηση της αγωγής του πολίτη και των κοινοτικών υπηρεσιών εντός των πανεπιστημίων. Οι Newman Civic Fellows ορίζονται από τον πρόεδρο του ιδρύματός τους, όπως έγινε και στην περίπτωση της Αλεξάνδρας. Κατά τη διάρκεια του έτους συμμετοχής τους, τους παρέχονται ευκαιρίες μάθησης και δικτύωσης για να ενισχύσουν την ικανότητά τους να συνεργάζονται σε όλους τους κλάδους και να εφαρμόζουν τις δεξιότητές τους με στόχο την προαγωγή θετικών αλλαγών στις κοινότητές τους.

Εικόνα: Η Αλεξάνδρα Παπαθεοδώρου (BSPsy '24) και άλλοι επίλεκτοι στην ετήσια γενική συνέλευση του Newman Civic Fellowship στη Βοστώνη.