Η Ομάδα Debate του Hellenic American University στο Rollins College της Φλόριντα για τον πρώτο της διαγωνισμό

Η Πρύτανης του Hellenic American University, Δρ. Θέμις Κανικλίδου, με την Ομάδα Debate του πανεπιστημίου στο campus του Rollins College.

Η Ομάδα Debate του Hellenic American University αντιμετώπισε την αντίστοιχη ομάδα του Rollins College σε ένα debate που φιλοξένησε το Rollins στο campus του, στο Silver Springs της Φλόριντα στις 11 Νοεμβρίου 2023. Οι ομάδες συζήτησαν αν πρέπει να επιτρέπεται στις επιχειρήσεις να αρνούνται να εξυπηρετήσουν ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα για θρησκευτικούς λόγους, ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα για την αμερικανική επικαιρότητα, δεδομένων αρκετών σχετικών πρόσφατων αποφάσεων του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ. Η ομάδα του πανεπιστημίου έχασε με διαφορά μίας ψήφου (4-3) από τους αντιπάλους της, μια κορυφαία ομάδα που έχει κατακτήσει πολύ υψηλές θέσεις σε πολιτειακό και εθνικό επίπεδο.

Οι κριτές του διαγωνισμού, μαζί με τον πρόεδρο του Rollins College, Grant H. Cornwell, συνεχάρησαν την ελληνική ομάδα για την ποιότητα της προετοιμασίας, της επιχειρηματολογίας και της απόδοσής της στο debate.

Η ομάδα, εκπροσωπούμενη από την Ανδριάνα Γουναλάκη, την Ανδρονίκη Φίλη και τον Jonathan Cacatian, συνοδευόταν από την Πρύτανη του Hellenic American University, Δρ. Θέμις Κανικλίδου, η οποία, μαζί με τον Stephen Bacigal, Director of Institutional Research and Assessment και επισκέπτη καθηγητή του πανεπιστημίου, προετοίμασαν την ομάδα για τον διαγωνισμό. Η Δρ. Κανικλίδου δήλωσε: «Είμαι πολύ περήφανη για το επίτευγμα της Ανδριάνας, της Ανδρονίκης και του Jonathan. Ελπίζω ότι η εμπειρία του Rollins ήταν για όλους μετασχηματιστική και ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω στην Ομάδα Debate και για τις επόμενες γενιές φοιτητών του Hellenic American University».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Rollins College, η ομάδα μας συνόδευσε την ομάδα του Rollins σε επισκέψεις σε αντίστοιχες ομάδες τοπικού επιπέδου, ενώ συμμετείχε και σε αρκετά μαθήματα του Rollins College.

Η Ανδριάνα, η Νίκη και ο Jonathan είναι οι πρώτοι φοιτητές που επελέγησαν για την Ομάδα Debate. Για τους φοιτητές που ενδιαφέρονται να ενταχθούν, θα πραγματοποιηθεί μια ενημερωτική συνάντηση στις 12 Δεκεμβρίου 2023, στις 3:00 μ.μ. (HAEC, αίθουσα συνεδριάσεων του 6ου ορόφου), όπου θα ανακοινωθούν τα δοκιμαστικά για την ένταξη περισσότερων προπτυχιακών φοιτητών στην ομάδα.

Εικόνα: Η Πρύτανης του Hellenic American University, Δρ. Θέμις Κανικλίδου, με την Ομάδα Debate του πανεπιστημίου στο campus του Rollins College.